Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yepyeni Cilt Bakım Markası Minela Care

1-Mineral Filtreli Güneş Kremi Nedir? Kimyasal Filtreli Güneş Kremleri ile arasındaki fark nedir?

Son yıllarda kozmetik sektöründe artan sağlık trendi ile birlikte kullandığımız ürünlerin içeriklerine, sertifikalarına daha dikkat eder hale geldik. Peki güneş korumada içerik denildiğinde akıllara gelen ilk sorulardan biriyle başlayalım. Mineral Filtreli güneş koruma ne demek, kimyasal filtre ile arasındaki fark nedir?

Yaz aylarının gelişiyle güneşin etkilerini artırması, cildimizi hangi ürünlerle koruyacağımızı araştırmaya devam ediyoruz. Güneşten gelen ve cildimizde kırışıklık, leke ve hatta cilt kanserine kadar ulaşabilen sorunlara yol açan UVA ve UVB ışınlarından kendimizi korumamız gerekiyor. Düzenli, uygun ve yeterli miktarda kullanılması gereken güneş kremlerinde esas olarak kimyasal ve fiziksel olmak üzere iki farklı yapıda koruyucu filtre bulunuyor.

Kimyasal filtreli güneş ürünleri avobenzone, octinoxate, oktisalat, oksibenzon octocrylene gibi etken madde içerikleri ile koruma sağlarlar. Genellikle güneş koruma ürünlerinde aynı anda birçok farklı koruma içeriği bulunabilir. Bunların arasında oksibenzon sıklık ile kullanılan bir etken maddedir. Bu kimyasal filtre UV ışınlarını emer, vücudun güneşe maruz kaldığında hücrelere zarar verebilecek kararsız moleküller olan serbest radikal üretimini artırabilir. Oksibenzon anne sütü, idrar ve kan plazmasında bulunabildiğinden, gelişmekte olan fetüs ve yenidoğanların bu maddeye maruz kalabileceği düşünülmektedir. Diğer kimyasal içerikler ise ciltte alerjik reaksiyonlar ve östrojen hormonu üretimini etkilemesi gibi olumsuz farklı etkiler gösterebilir. Kimyasal olan güneş koruyucular, ultraviyole (morötesi ya da UV) ışınlarını emerek ısıya dönüştürürler, bu yüzden ciltte ısınma ve tahriş oluşturma ihtimali olabilir. Koruma filtresi sağlayan kimyasal içerikler aynı zamanda deniz canlılarının yaşamını da olumsuz etkileyebilir.

Fiziksel veya başka bir deyişle mineral filtreli güneş ürünleri ise, güneşten gelen ultraviyole ışınlarını yansıtma özelliğine sahiptirler. Genellikle çinko oksit ve titanyum dioksit gibi içeriklerle güneşin zararlı ışınlarına karşı (UVA/UVB) cildi bir kalkan görevi görerek korurlar. İçeriğinde bulunan maddeler mineral olduğundan mineral filtreli güneş koruyucular olarak adlandırılır. Çinko oksit veya titanyum dioksit güneş koruma ürünlerinde en çok kullanılan fiziksel filtrelerdendir. Bu iki bileşen için Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından yapılan değerlendirmede çinko oksitin 290-400nm arasında UVA1, UVA2 ve UVB için koruma sağladığı, titanyum dioksitin ise 290-350nm arasında UVB ve UVA2 için koruma sağladığı belirtilmiştir.

Mineral filtreli güneş koruyucular ışınları fiziksel olarak yansıtarak cilt ile reaksiyona girmediğinden tahrişe neden olmaları beklenmez. Ayrıca kimyasal filtreler gibi emilip cildin alt tabakalarına nüfuz etmemesi sayesinde, toksik etki yapmaları beklenmez. Fiziksel filtreli güneş koruma ürünleri cilde uygulandığı anda korumaya başlarken, kimyasal filtreli güneş koruyucuların etkili olabilmesi için güneşe çıkmadan en az 20 dakika beklenmesi gerekir.

Genellikle bebekler ve küçük çocuklar için kimyasal filtreli güneş koruyucularda bulunan maddelerin ciltten emilim riski anneleri korkutabilir. Bu yüzden küçük çocuklarda mineral filtreli güneş koruyucular daha çok tercih edilir.  Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaları için güneş koruyucuları kullanmak oldukça önemlidir. Çocuklar için en iyi güneş koruyucuları seçmek, ciltlerini güneşin zararlı UV ışınlarına karşı etkili bir şekilde korumak demektir.  Mineral filtreli güneş koruyucular, istenen bu güçlü korumayı sağlarken güneş ışınlarını yansıttıkları için cilt tahrişinin de önüne geçerler. Aynı zamanda toksik madde içermediği için risk barındırmaz ve alerjik reaksiyon yaratma ihtimali daha düşüktür. 

2- Güneş Korumada Mineral Filtre Mucizesi: Yepyeni cilt bakım markası, Minela Care

Yepyeni cilt bakım markası Minela Care, yetişkin ve bebeklere yönelik dört farklı güneş koruma ürünüyle Türkiye’deki yolculuğuna başladı. Minela Care, ozon tabakasının tüm dünyada en ince olduğu ülke Avustralya’daki cilt bakım uzmanları tarafından geliştirilen %100 organik, mineral filtreli içeriği, geniş spektrumlu, yenilikçi yapısı ile üstün koruma standartları sunuyor. %25’lik doğal çinko oksit oranına sahip Minela Care’in, 50 SPF değerindeki güneş koruması, suya, kuma ve tere dayanıklı yapısıyla uzun süreli koruma sağlıyor. Beyaz iz bırakmadan kolayca sürülmesi ve kırışık ve leke karşıtı çok yönlü formülleriyle Minela Care, güvenilir güneş korumasını hayatın zahmetsiz bir parçası haline getiriyor.

Üstün koruma özellikleri, kolay ve zahmetsiz kullanımı, çok yönlü nitelikleri ve %100 organik bileşenlerden tertemiz içeriğiyle Minela Care, Türkiye’de raflardaki yerini aldı.

ABD ve Avustralya kurumları tarafından onaylı mineral filtre

Minela Care, ozon tabakasının en ince olduğu coğrafya olması sebebiyle güneş koruma alanında dünyadaki en sıkı düzenlemelere sahip ülke Avustralya’da üretildi. Doğada kendiliğinden oluşan çinko oksit bazlı mineral filtresi, Avustralya ve ABD kurumları tarafından, UVA ve UVB ışınları ile mavi ışığa karşı en koruyucu etken madde olarak kabul ediliyor. Zararlı ışınları vücuttan uzaklaştırmayan, onları soğurup cilt üzerindeki katmana hapseden kimyasal alternatiflerin aksine, çinko oksit bazlı mineral filtre ışınları yansıtıp vücuttan uzaklaştırıyor. Böylece aşırı cilt ısınmasının önüne geçip tahrişi de önlüyor. Kimyasal filtreler gibi emilip cildin alt tabakalarına nüfuz etmemesi sayesinde, zararlı sayılabilecek istenmeyen etkilere neden olmuyor. Minela Care, Türkiye pazarındaki güneş koruyucular arasında, yüksek çinko oksit oranına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Suya, kuma ve tere dayanıklı, beyaz iz bırakmayan koruma

Suya dayanıklı 50 SPF koruma değerine sahip Minela Care güneş koruyucular, güneş koruma alışkanlıklarını değiştirecek yenilikçi özellikler sunuyor. Sürdükten hemen sonra güvenle güneşe çıkılabiliyor. Doğal mineral filtreli suya dayanıklı formülü suya girip çıktıktan sonra da etkin kalıyor. Minela Care, ciltte yağlı bir his ve beyaz iz bırakmaması, kolayca sürülüp emilmesi ve pratik şişesiyle de hayatı kullanıcısı için kolaylaştırıyor.

Güneş korumayı cilt bakımının parçası haline getiren çok yönlü formüller

Farklı ihtiyaçlara cevap verecek çok yönlü ürünler sunan Minela Care, güneş korumayı günlük cilt bakımının bir parçası haline getiriyor. Yetişkinlere yönelik 50 SPF Anti-aging Yüz Güneş Kremi, hyalüronik asit, jojoba tohumu yağı ve vitamin C ve E gibi içeriklerle foto yaşlanmaya karşı koruyucu etki sağlayarak leke ve kırışıklık oluşumuna karşı koruyor. 50 SPF Renkli Nemlendirici Yüz Kremi, hyalüronik asit, aynı sefa çiçeği, E vitamini gibi ek içeriklerle cildi nemlendiriyor, yaşlanma belirtilerine ve leke oluşumuna karşı koruyor, antioksidan ve antiinflamatuvar etki sağlıyor. Hafif renk veren yapısı ve besleyici içerikleri ile daha eşit cilt tonu sağlıyor. 50 SPF Yüz ve Vücut Güneş Kremi de sağlıklı bir cilt görünümünü desteklerken, hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinde kullanılabiliyor.

Hassas bebek cildine özel temiz içerikli, zahmetsiz bir tercih

Minela Care 50 SPF Bebek ve Çocuk Güneş Kremi, yumuşak yapısı ile kolayca sürülüp suya, kuma ve tere dayanıklı olmasıyla ve sürdükten hemen sonra beklemeksizin güneşe çıkılabilmesiyle, çocuklarda güneş kremi kullanımını zahmetsiz hale getiriyor. Paraben, alkol, parfüm, PEG, EDTA, SLS gibi zararlı olabilecek kimyasallar içermeyen formülü ile anne ve babaların iç rahatlığıyla kullanabilmesini sağlıyor. Hassas ve egzamaya eğilimli cilde sahip bebekler için beyaz yulaf çekirdeği unu ve aynı sefa çiçeği özü gibi doğal içeriklerle yatıştırıcı etki yapıyor, tahrişi önlüyor.

Güneş korumayla ilgili doğal olan her şey…

Çinko oksit bazlı mineral filtresi ve %100 organik ve vegan özelliğiyle Minela Care, cildi, bedenimizi ve doğayı düşünerek koruyor. İç rahatlığıyla kullanılabilecek tamamen doğal içeriği, deniz canlılarına ve doğaya da zarar vermiyor. Cildi tahriş etmeyen, hipoalerjenik özellikteki Minela Care, kendini ve dünyayı önemseyen en bilinçli ve titiz kullanıcıları bile memnun etmeyi vadediyor.

Markanın Diğer Ürünleri

Minela Care Anti-Aging Organik Mineral Filtreli Yüz Güneş Kremi Spf50+ 70 Gr

 

 

Minela Care Organik Mineral Filtreli Spf50+ Yüz Ve Vücut Güneş Kremi 110 Gr,

 

Minela Care Spf 50 Renkli Nemlendirici Yüz Güneş Kremi 70 Gr

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin