Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Fıstık Ezmesi Üzerinde Yağ Neden Birikir?

Fıstık ezmesi hem lezzetli hem de besleyici atıştırmalıklardan biridir. Kremsi, pürüzsüz yapısıyla dikkat çeken fıstık ezmesinin üzerinde zaman zaman yağ birikimi gözlenir. Bu durum birçok kişinin kafasında sorular oluşmasına neden olur: ‘Acaba fıstık ezmem bozuldu mu? Fıstık ezmesinin üzerindeki yağ dökülür mü?’ gibi. Bu yazımızda aklınıza takılan sorulara yanıt vermeye çalıştık. İyi okumalar!

Fıstık Ezmesinin Üzerindeki Yağ Sorunu

Fıstık ezmeleri yağ biriktirme eğiliminde olan gıdalardır. Bu durum fıstığın besinsel özelliklerinden kaynaklanır. Fıstık, yağ açısından zengin olan kuruyemişlerden biridir. 

Fıstık ezmesi için kısaca fıstık içlerinin öğütülmesiyle elde edilir diyebiliriz. Fıstık ezildikçe içerisindeki yağlar açığa çıkar. Bu yağ yani fıstık yağı sıvı halde bulunan bir yağdır. Fıstık ezmesinin üzerindeki yağ tabakası, bu yağın yüzeye çıkmasından kaynaklanmaktadır. 

Fıstık ezmesinin üzerindeki yağ dökülür mü?

Yukarıda fıstık ezmesinin üretiminden kısaca bahsetmiştik. Üretim esnasında bazı fıstık ezmelerine başka sıvı yağlar edilir. Sıvı yağ ilavesi ürünün kıvamını iyileştirmek, raf ömrünü uzatmak gibi nedenlerle yapılır. İlave sıvı yağ içeren fıstık ezmelerini ayırt edebilmek için ürünün etiket bilgilerini incelemelisiniz. Eğer fıstık ezmesinin üzerindeki yağ birikimi fıstığın doğal yağından kaynaklı ise o yağı dökmenize gerek yoktur. Aksine bu yağ, fıstık ezmesinin yapısının yumuşak olmasını sağlar. 

Etiket bilgilerinde fıstık dışında palm, soya, pamuk vb. gibi yağlar içerdiğini görürseniz fıstık ezmesinin üzerinde biriken yağ tabakasının içerisinde de bu yağlar olacaktır. Bu tür yağların fazla tüketimi bazı sağlık problemlerine neden olabilmektedir. 

Peki, yağ birikmemesi için ne yapmalıyız?

Fıstık ezmenizi karıştırmanız durumunda üzerinde birken yağ, homojen bir şekilde tekrar dağılacaktır. Fıstık ezmesinin oda sıcaklığında saklanması da yağın üst kısımda birikmesine neden olacaktır. Serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde saklamak en doğrusudur. Ayrıca büyük boy kavanozlardan ziyade, daha küçük boyutlarda satın alarak taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Küçük kavanozları daha hızlı tüketerek yağın yüzeye çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Sonuç olarak baktığımızda fıstık ezmesindeki yağ birikimi doğal ve normal bir durumdur. Fıstık ezmesi alırken içeriği sade ve güvenilir olan ürünleri tercih etmeniz sağlık yararınıza olacaktır. Sizler için seçtiğimiz içeriği sade ürün çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Umuyoruz ki, bu yazı fıstık ezmesinin üzerinde yağ birikimiyle ilgili sorularınıza yardımcı olmuştur. 

Afiyet olsun!

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin