Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yaz Aylarında Asit İçerikli Ürünler Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Asit içerikli ürünler cilt bakım rutinlerinde önemli bir rol oynuyor. Ancak, bu ürünlerin kullanımı bazı ciltlerde olumsuz bir etki yaratmıyor iken bazı ciltlerde tam bir meziyet olabiliyor. Peki, özellikle yaz aylarında değişen dış etkenler ve yaşam alışkanlıkları ile iyice karışan cilt bakım rutinlerinde bu ürünleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Cildinizi Nemlendirin

Cilt bariyerini savunmasız bırakan en önemli nedenlerden biri, cildi yeteri kadar ya da hiç nemlendirmemektir. Savunmasız bir cilt, asit içerikli ürünlerin yarattığı PH dalgalanmalarından dolayı zarar görebilir. Bu yüzden asit içerikli ürünlerin getirebileceği potansiyel zararlardan korunmak için cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullandığınızdan emin olun. Doğru nemlendirici cildinizi rahatlatır ve doğal dengesini korur.

Güneşe Karşı Önlem Alın

Cilt bakım rutinleri önemlidir. Ancak, bu rutinlerin vazgeçilmezi olan bazı temizleyiciler doğru kullanılmazsa cildinizin ph dengesini bozabilir. Yanlış bir temizleyicinin seçilmesi ya da temizleyicinin yanlış kullanımı cildin üst tabakasını kaldırarak cilt hassasiyetini artırabilir ve güneş yanığına daha duyarlı olmanıza sebep olabilir. Bu nedenle asit içeren ürünleri doğru kullanmak ve güneş kremini ihmal etmemeye özen göstermek cilt sağlığı için fazlasıyla önemlidir.

Cildinizi Alıştırın

İlk defa ya da uzun bir aradan sonra asit içerikli bir ürün kullanıyorsanız, önce cildinizin ufak bir kısmında deneyerek cildinizin reaksiyon gösterip göstermediğini gözleyin. Eğer cildiniz herhangi bir olumsuz reaksiyon göstermiyorsa zamanla yavaş yavaş artırarak cildinizin ürüne alışmasını sağlayabilirsiniz.

Ne Sıklıkla Kullanmalısınız?

Asit içeren ürünlerin sürekli kullanımı; ciltte kuruluk, tahriş veya hassasiyet gibi sorunlara neden olabilir. Asit içeren bir ürünü düzenli olarak kullanıyorsanız kullanım süresini belirli bir aralıkta sınırlamak veya birkaç haftada bir mola vermek iyi bir fikir olabilir. 

Sizinle paylaştığımız bu ipuçlarına dikkat ederek asit içeren ürünleri güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, cilt sağlığınızı en iyi şekilde korumak için cilt tipinizi ve ihtiyaçlarınızı dikkate alarak bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin