Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Vegan Ne Demek?

Bu yazıda neler var?

Vegan ürün; hayvansal ürün veya hayvansal yan ürün içermeyen aynı zamanda da hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünlere denir. Herhangi bir işlenmemiş bitki gıdası vegandır, buna meyve, sebze, kuruyemiş, tohum, fasulye ve baklagiller dahildir.

 

Veganlık giderek büyüyen bir yaşam tarzı trendi ve vegan ürünlere olan talep de giderek artıyor. Peki vegan beslenmek tam olarak ne anlama geliyor?

 

Vegan beslenme; et, süt ürünleri, yumurta, bal, jelatin ve diğer hayvansal kaynaklı bileşenler veya yan ürünler dahil olmak üzere hayvanlardan elde edilen tüm gıdaları dışlar. Veganlar ayrıca deri ürünlerden, yün veya ipek giysilerden ve hayvanlar üzerinde test edilmiş kozmetik ürünlerden de kaçınırlar.

 

Veganlar, et yemenin etik olmadığına inanırlar çünkü hayvanlar da insanlar gibi hisleri ve duyguları olan canlı varlıklardır. Birçok vegan aynı zamanda kendi sağlıkları ve gezegenimizin refahı konusunda da endişe duymaktadır. Karbon ayak izlerini azalttığı ve hayvancılığın neden olduğu ormansızlaşmayı azaltarak biyoçeşitliliği artırdığı için bitki temelli beslenmeyi tercih etmektedirler.

Paketlenmiş Bir Gıdanın Vegan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ürün etiketine ve ambalajına bakabilirsiniz. Son yıllarda veganlığın yükselişi nedeniyle, giderek daha fazla ürün vegan olarak etiketleniyor. "Veganlara Uygun" yazan veya "Sertifikalı Vegan" logosuna sahip ürünleri arayın.

Ürünün içindekiler kısmına bakın!

Hayvanlardan elde edilen ve başta kafa karışıklığına neden olabilecek pek çok yan ürün vardır, örneğin; peynir altı suyu tozu, kazein ve modifiye süt içeriklerinin tümü.

Vegan Kozmetik Ürünleri


Güzellik ürünleri söz konusu olduğunda, birçok farklı seçenek vardır. Peki ya vegansanız? Sizin için de pek çok harika seçenek var!

 

Vegan kozmetikler giderek daha popüler hale geliyor ve bunun iyi bir nedeni var. Sadece çevre için mantıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudunuz için de harika.

 

İşte yüzünüz için en iyi vegan kozmetik ürünlerini nasıl seçeceğinize dair bazı ipuçları:

 

1) Hayvan türevli içerik içermeyen ürünleri arayın. Buna lanolin ve balmumu da dahildir (genellikle emülgatör olarak kullanılır).

 

2) "Doğal" veya "organik" gibi pazarlama iddialarına aldanmayın. Bu terimler, ana bileşenleri hayvanlardan veya böceklerden üretilen malzemelerden gelen kozmetik ürünlerde kullanılıyor olabilir.

 

3) Etikette listelenen bileşenlerin cilt tipiniz (kuru, yağlı, vb.) için gerçekten güvenli olduğundan emin olun. Bazı bileşenler cilt tipinize uygun değilse tahrişe veya çatlaklara neden olabilir.


Kişisel Bakım Ürünlerinin veya Kozmetiklerin Vegan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

"Sertifikalı Vegan" logosuna sahip ürünleri arayın. Ürün basitçe "vegan" veya "hayvansal içerik içermiyor" olarak etiketlenmişse bile bunu garanti olarak almayın, tüm içerik listesini okuyun. Cruelty-free amblemine sahip olan ürünleri tercih edebilirsiniz bu ürünler vegan olmasının yanı sıra hayvanlar üzerinde de test edilmeyen ürünlerdir.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin