Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Uçucu Yağ ve Kuru Yağ Arasındaki Farklar

Uçucu Yağ ve Kuru Yağ Arasındaki Farklar

Uçucu yağlar ve kuru yağlar farklı kullanım alanlarına sahip ve birbirinden farklı biçimde üretilen ürünlerdir. Uçucu yağ bitkilerin meyve, çiçek, yaprak, kök, kabuk gibi kısımlarından çeşitli yöntemlerle elde edilen bir üründür. Sıvı halde bulunan ve yoğun kokuya sahip olan uçucu yağlar, çoğu zaman sudan hafiftirler ve su buharı sayesinde taşınabilme özelliğine sahiptirler. Uçucu yağlar genellikle saf halde kullanılmazlar, yani cilde doğrudan sürülebilir maddeler değillerdir ve mutlaka seyreltilerek kullanılmaları tavsiye edilir. Bunun sebebiyse ciltte oluşturabileceği tahriş ve zarardan kaynaklanmaktadır.

Uçucu yağlar başka sabit yağlar ile karıştırılarak veya ciltte kullanılan krem, losyon gibi ürünlere katılarak kullanılabilir. Yaygın olarak kullanılan uçucu yağ çeşitlerine lavanta uçucu yağı, gül uçucu yağı, portakal uçucu yağı, nane uçucu yağı, okaliptus uçucu yağı, biberiye uçucu yağı, çay ağacı uçucu yağı, bergamot uçucu yağı ve kekik uçucu yağı örnek verilebilir. Uçucu yağların kullanım amaçlarından en yaygın olanı güzel kokularıdır. Buhurdanlığa koyulan suya damlatılarak kullanılan uçucu yağların kokusu su buharı yardımıyla tüm odaya yayılır. Banyo suyuna damlatmak da bir seçenektir. Ev içinde de fazlaca kullanılan uçucu yağlar, özellikle böcekleri zarar vermeden uzaklaştırmak isteyenler için birebirdir. Örneğin lavanta yağı sivrisinekleri uzaklaştırmak için çok etkili bir uçucu yağdır.

Kuru yağ ise uçucu yağların aksine daha çok saç ve cilt bakımında kullanılan çok amaçlı bir ürün türüdür. “Kuru” denmesinin sebebi olarak ise ciltte ve saçta yağlı, yapış yapış bir his bırakmaması gösterilmektedir. Uygulandığı bölgede kolayca emilen kuru yağ, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Saçlara parlak, ışıl ışıl bir görünüm verirken diğer yandan cildi nemlendirir, kuru ve pul pul görünümü yok eder. Diğer yandan özellikle yaz akşamlarında kadınlar tarafından sıkça tercih edilen kuru yağ, daha çok bronz bacaklarda ışıltı verici olarak kullanılmaktadır. Kuru yağların diğer bir faydası da onarım etkileridir. Çatlaklara uygulanabilir, o bölgedeki deriyi yumuşatarak cilt üzerinde uzun vadede kalıcı etki gösterebilir. Özetle, uçucu yağ ve kuru yağ arasındaki en temel farklar üretilme biçimleri ve kullanım alanlarıdır.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin