Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Sağlıklı bir insan derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç teli bulunur. Yıkanma ve taramaya bağlı olarak da ortalama 100-150 adet saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Saç dökülmesi genel olarak genetik faktörlerden meydana gelmekle birlikte çeşitli hastalıklardan kaynaklı da olabilir. Saç dökülmesine neden olan bazı faktörler şu şekilde sıralanabilir:

Genetik Faktörler: kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesinin nedenleri farklı olabilir. Erkeklerde meydana gelen saç dökülmesinin nedeni genel olarak genetik faktörlere dayanır. Hormona duyarlı saç dökülmesi olarak da bilinen bu tip saç dökülmesi kroniktir. Yaş ilerledikçe saç dökülmesi artar. Dolayısıyla bu tip saç dökülmelerine karşı erken yaşta takviye tedavileri ya da PRP tedavisi dökülme hızını yavaşlatabilir. Bu tip dökülmeler kadınlarda da görülebilir. Özellikle ailesinde kellik problemi olan bireylerde saç dökülmesi oranı daha da artmaktadır. Bu tip dökülmenin nedenleri arasında stres, dengesiz beslenme, uzun süre aç kalma ya da hormonal sorunlar yer almaktadır. 

Deri Problemleri: deri hastalıkları saç dökülmesine neden olabilir. Egzamalar, sedef hastalıkları, aşırı yağlanan deri, mantar gibi rahatsızlıklar sonucu saç dökülmesi meydana gelebilir. Bu tarz dökülmelerin tedavisi için öncelikle altta yatan deri problemlerine çözüm bulunması gerekir. 

Düzensiz Beslenme: düzensiz beslenmeye bağlı olarak saç dökülmesi de sıkça rastlanan bir durumdur. Saç canlı bir organdır dolayısıyla beslenmeye ihtiyaç duyar. Karbonhidrat içeriği yüksek olan gıdalar tüketmek, fast-food ağırlıklı beslenmek saç dökülmelerine neden olur. Bu tarz saç dökülmelerinin tedavisi kolaydır. Düzenli beslenme sonucu problem ortadan kalkar. 

Mineral ve Vitamin Eksikliği: saç için gerekli olan mineral ve vitamin eksikliği saç dökülmesine neden olur. D vitamini, çinko, demir, B12, folik asit gibi vitamin ve minerallerin eksik olması dökülmelerin oluşmasına ve artmasına neden olur. Bu durumda uzman yardımı ile gerekli takviyelerin alınması gerekir. 

Kozmetik Etkenler: kozmetik ürünlerin aşırı kullanımı saç dökülmesine neden olan diğer faktörler arasında yer alır. Boyalar, açıcılar, saç düzleştirici yöntemleri dökülmelere neden olur. Saç için gerekli takviyelerin kullanılması ve yöntemlerin doğru uygulanması saç dökülmesini azaltır. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin