Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Parfümde EDP / EDT farkı nedir?

Bu yazıda neler var?

Parfüm günlük hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Hatta güzel kokmak ve kendine özel bir kokuya sahip olmak bazı insanlar için bir tutkudur. Herkesin koku zevki farklıdır bu nedenle parfümlerin içerikleri de bu doğrultuda değişiklik gösterir. Yeni bir koku ararken parfümlerin üzerindeki EDP ve EDT yazıları daha önce dikkatini çekmiş olabilir. EDP ve EDT parfümler aslında parfümün içindeki yağ oranlarıyla alakalı içeriği belirten kısaltmalar. Parfümlerin içindeki parfüm yağı oranı arttıkça kalıcılığı ve kalitesi artar. Bu durumda da kalıcılık ve kalite değiştiği için kokular ve bu kokuların kullanıldığı ortamlarda değişiklik gösterir.

EDP Parfümler

     EDP parfümlerde genellikle %15 ile %20 arasında parfüm yağı kullanılır. Bu oranla birlikte de kalıcılığı 6 saat kadar devam eder. Kokuları yoğun olduğu için kalabalık ve hareketli akşam etkinlikleri için genellikle daha uygun kokulardır.

     EDP parfümler kullanılan yağ oranının yoğunluğu sebebiyle daha belirgin ağır kokular oldukları için kalıcılığı da daha uzun sürer. Akşamları hareketli, kalabalık ve yoğun bir ortama gireceksen ve dikkatleri üzerine çekmek, kokunla insanları etkilemek için EDP türünde bir parfüm tercih etmelisin.

     EDP türünde bir parfüme ihtiyaç duyuyorsan ya da EDP parfümler kullanmaktan hoşlanıyorsan senin için 3 adet parfüm önerimiz var. Bizim de sıklıkla tercih ettiğimiz favori EDP parfümlerimiz; Agent Provocateur Aphrodisiaque (EDP) ve Roberto Cavalli (EDP).

EDT Parfümler

     EDT parfümlerde genellikle %5 ile %15 arasında parfüm yağı kullanılır. Bu oranla da kalıcılığı yaklaşık 4 saat kadar devam eder. Kokuları EDP parfümlere oranla daha hafiftir. Kokusu daha hafif olduğu için günlük aktivitelerde ve gündüz davetlerinde tercih edilen kokulardır.

     EDT parfümleri EDP parfümlere kıyasla daha az yoğun olmaları sebebiyle kalıcılıkları da daha kısa sürer. Gündüz davetlerinde ya da günlük aktivitelerinizde zarif ve doğal kokunla insanların dikkatini çekmek istiyorsan EDT türünde bir parfüm tercih etmelisin.

     EDT türünde bir parfüme ihtiyaç duyuyorsan ya da EDT parfümler kullanmaktan hoşlanıyorsan senin için 3 adet parfüm önerimiz var. Bizim de sıklıkla tercih ettiğimiz favori EDT parfümlerimiz; Versace Eros Erkek (EDT), Chloe L’eau (EDT) ve Burberry London Erkek (EDT).

EDP ve EDT Farkı Nedir?

     EDP ve EDT parfümleri arasındaki en belirgin farklarının parfüm yağı yoğunluğu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yağ oranı farklıyla birlikte hem kokularının yoğunlukları hem de kullanım alanları değişiklik gösteriyor.

     EDP ve EDT parfümler arasında tercihini yaparken, katılacağın etkinliğin tarzını de göz önünde bulundurmalısın. Akşam hareketli ya da müzikli bir etkinliğe katılacaksan EDP tercih ederek dans ederken kokunla insanları etkileyebilirsin. Gündüz etkinliklerinde ise EDT parfümlerinin hafif kokularını zarif duruşunla bir araya getirebilirsin.

     Artık katılacağın etkinliğe göre sana uygun kokuyu seçme zamanı! Sana önerdiğimiz parfümleri hatırlamak ve EDP / EDT parfümler hakkında bilgilere eğlenceli videolarla ulaşmak istersen hemen Flavuscom’un Youtube kanalını ziyaret ederek Flavus Beauty Club içeriklerine göz atabilirsin.

     Flavus.com’un birbirinden özel kokularla oluşturulmuş parfüm seçkisine, buraya tıklayarak bir göz atmaya ne dersin?  

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin