Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Misel Nedir, Ne İşe Yarar?

Misel Nedir?

Misel ya da diğer adı ile miçel, herhangi bir çözeltide dağılma gösteren yüzey moleküllerinin bir araya gelerek küme oluşturmasına denir. Çözelti içerisinde miseller çözücü görevi üstlenir ve yağı çözer. Miseller çözeltileri ayırmak için kümelenme sağlar ve bağlanırlar. Yağ moleküllerinin çözünmediği sıvılar içerisinde bu moleküllerin çözülmesini sağlar. Bu moleküller bir araya gelir ve su yüzeyine çıkar. Bu sayede yağ partikülleri dağılır ve böylelikle biriken yağ ve kirden kurtulmuş oluruz. Misel cilde çok faydası olan bir yapıdır. Misel makyajın çıkarılması ve daha pek çok amaçla kullanılır.

Misel Ne İşe Yarar?

Her gün makyajı temizleyip çıkarmamız gerekir aksi takdirde yüzümüzde kalan kimyasal maddeler cildimize zarar verir. Makyajın hem gün boyu kalıcı olmasını hem de günün sonunda kolayca temizlenebilmesini isteriz. Makyajı temizlemek özellikle de eyeliner ve maskara gibi kalıcı makyajları temizlemek zordur ve cildimizi yıpratır. Makyaj temizlemek için markalar tarafından üretilmiş makyaj temizleme sularını kullanabilirsiniz. Fakat bu ürünler yerine misel su kullanmanız hem daha faydalı hem de daha etkili olacaktır. Misel su yüz temizleme suyu olarak bilinir ve kullanımı pratiktir. Ayrıca misel su durulama gerektirmeyen yüz temizleyicisidir. Bu durulama gerektirmeyen makyaj temizleme suyu ile hem cildinizin doğal ve narin yapısını koruyacak hem de çıkarılması zor ağır gece makyajlarını bile rahatlıkla çıkarabileceksiniz. Her cilt tipine uygun üretilmiş misel makyaj temizleme suyu bulunur. Karma, yağlı, kuru, akne ve sivilce eğilimli, hassas ve kızaran ciltler ile nemsiz ve kuru ciltler için farklı ve özel olarak üretilmiş misel makyaj temizleme suyu bulunur. Bunlara ek olarak provitamin B5 içeren misel makyaj temizleme suyu ile göz ve dudak çevresindeki en ağır makyajı bile göze zarar vermeden kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Misel suyun belirgin iki özelliği vardır. Bunlar:

  1. Suda çözünme
  2. Yağ partiküllerini çekme ve yok etme

Bu belirgin iki güç birleştiğinde derinlemesine temizlik sağlar. Ciltte biriken makyaj vb. kalıntıları ve kiri arındırır. Misel su cildinizdeki tüm kiri bir mıknatıs gibi çeker ve cildinize nefes aldırır.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin