Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Makyaj Fırça ve Süngerlerini Hijyenik Tutmanın Yolları

Makyaj Fırça ve Süngerlerini Hijyenik Tutmanın Yolları

Makyaj yapmak günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Hayatımızda yaşadığımız olaylara göre farklı makyajlar yaparız. Özel günlerde daha ağır ve yoğun bir makyaj tercih ederken günlük hayatta daha sade ve doğal makyajdan yana oluruz. Makyaj yaparken maskara, fondöten, ruj ve allık gibi pek çok malzeme kullanırız. Fakat bu ürünlerin uzun süre kullandıktan sonra ya yenisiyle değiştirmeniz ya da yıkamanız gerekir. Çünkü tıpkı havlu gibi bu ürünlerde bir süre sonra mikrop ve bakteri kaynağı haline gelir. Özellikle makyaj fırça ve süngerlerini sık sık yıkamanız gerekir. Makyaj süngeri cilde fondöten ve kapatıcı sürmek için kullanılır. Uzun süre kullanımdan sonra bu ürünler kirlenir ve cilt sağlığına açık bir tehlike oluşturur. Bu yüzden makyaj yaparken kullandığınız ürünleri özellikle de makyaj fırça ve süngerini temiz tutmanız gerekir. Makyaj fırça ve süngerini hijyenik tutmanın birçok yolu vardır ve bu şekilde onları uzun süre kullanabilirsiniz. Makyaj fırça ve süngerini temizlemek için ihtiyacınız olan bazı malzemeler vardır. Bunlar:

  1. Makyaj temizleme solüsyonu ( eğer elinizde bu yoksa bebek şampuanı da kullanabilirsiniz ve bebek şampuanı ayrıca daha az kimyasal içerir)
  2. Makyaj fırçaları ve süngeri temizleme matı ( bu olmayabilirde ama gerçekten çok işe yarıyor)
  3. Havlu

Makyaj Fırça ve Süngeri Nasıl Temizlenir?

Öncelikle makyaj fırça ve süngerini ılık suda 5-6 dakika bekletin. Sonra ürünleri makyaj temizleme losyonu veya bebek şampuanı ile köpürtün. Daha sonra makyaj temizleme matı üzerinde yuvarlak çizerek ılık suyun altında köpüklerden arındırın. Köpüklerin gittiğinden emin olmak için ılık suyun altında bir süre daha yıkayın. Fırça ve süngeri sıkıp ekstra suyunu alın. Eğer kuruduktan sonra karışık kıllarla uğraşmak istemiyorsanız makyaj fırçalarınızı şekillendirmeyi unutmayın. Sonra kurumaları için havlunun üzerine yerleştirin. İşte makyaj fırça ve süngerini hijyenik tutmak için tek yapmanız gereken bu basit adımları sırayla uygulamak. Daha sağlıklı bir cilt ve daha güzel bir makyaj yapmak için makyaj fırça ve süngerini düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin