Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kore Makyajı Nasıl Yapılır?

Bu yazıda neler var?

Kore makyajı trendlerini ve güzellik sırlarını keşfetmeye ne dersin?  

Kore makyajı tanımından biri olan ve Korece’de ‘’en iyi yüz’’ olarak ifade edilen Ulzzang kültürü, K-pop’tan da aşina olduğumuz bir makyaj tarzıdır. Ulzzang terimi, parlak ve nemli cilde odaklanan kusursuz bir ten görünümünü temsil ediyor.

Bu makyaj trendi ayrıca gözlerin büyük, dudakların küçük, burnun minik ve kalkık, cildin ise parlak ve beyaz olmasını gerektiriyor. Bu sade, doğal ve narin tarzın genel amacı Amerika makyajının aksine daha genç bir görünüm yaratıyor.

Peki Kore makyaj stilinin diğer makyaj stillerinden farkı nedir?

Amerikan kültüründe kadınlar daha olgun görünmeyi tercih ederken, Kore kültüründe bu durum tam tersidir. Dolayısıyla Amerikan makyaj stilinde gözlere ve dudaklara güçlü vurgular yapılır. Cilt tonlamalarında detaylar ve kontur uygulamaları fazladır, makyaj malzemeleri yoğun ve bol kullanılır.

Dumanlı gözler ve keskin yüz hatları Amerikan tarzı makyaj için belirleyicidir. Kore makyajında ise diğer makyaj stillerinin aksine daha sade ve doğal bir görünüm amaçlanır.

Kore tarzı bir cilt görünümü elde etmek için neler yapmalıyız?

Kore makyajı amaçlarından biri ‘’cam cilt’’ görünümünün elde edilmesidir. Bunun için eşit tonda ve beyaz cilde sahip olmak gerekir. Cam gibi bir görünüm elde edilmesi için aydınlatıcı seçimi ve aydınlık bitişli cilt ürünleri kullanmak çok önemlidir.

Makyajına ışıltılı fakat sim içermeyen bir makyaj bazıyla başlayabilirsin. Böylece doğal ve sağlıklı bir cilt elde etmiş olursun. Cam gibi görünen cildine içten gelen bir ışıltı kazandırmak, cilt makyajının aydınlık ve kusursuz bir ten görünümü için en önemli adımlardan biri. Tonymoly Makyaj Bazı Simplelast Parlatıcı Cilt Bakımı 25gr tam da bu adıma göre bir ürün.

Bu parlak görünümü korumak için ise yine aydınlık bir fondöten tercih etmelisin. Kapatıcılığı yüksek, aydınlık bitişli ve kendiliğinden ışıltılı fondötenleri tercih etmen cam gibi bir cilt için en önemli özellikleri oluşturur. Unleashia - Pretty Easy Glitter Stick serisi, hem parlaklık hem kapatıcılık hem de kolay kullanımıyla bu alanda öne çıkıyor. Ayrıca bu tarz bir fondötenle cildine eşit tonda, doğal ve canlı bir görünüm kazandırabilirsin. Fondöten seçimini kapatıcılığı yüksek ve aydınlık bitişli bir kapatıcıyla destekleyerek göz altına kusursuzluk katabilirsin. 

Aydınlatıcı ile ışıltınıza ışıltı katın!

Pudra ile ten makyajını sabitleme aşamasına geldiğinde kazandığın bu ışıltılı görünümü korumak önemli. Işıltılı pudraları tercih etmek aydınlık görünümünü korurken makyajının gün boyu seninle kalmasını sağlar. Ciltteki aydınlık bitişi öne çıkarmak için teninle doğal olarak bütünleşebilen pudralar tercih edebilirsin.

Aydınlık ve cam gibi bir cildin son aşaması: ışıltına ışıltı katan aydınlatıcılar. Kore makyajı için yüzünün yüksek hatlarını vurgulamayı likit ya da toz aydınlatıcılar ile tercih edebilir hatta likit üstüne toz aydınlatıcı uygulayarak daha parlak bir cilt elde edebilirsin.

 

Büyük Gözler

Çekik göz yapısındaki Kore kadınları makyajla gözlerini daha büyük göstermeyi tercih ediyor. Göz kapaklarına yapıştırdıkları ince bantlar ile göz pınarlarını ve köşelerini kahverengi bir eyeliner ile belirgin hale getiriyorlar.

Son olarak gözlerin daha büyük görünmesi için göz içine krem rengi göz kalemi uygulanıyor. Saf ve narin bir görünüm Kore tarzı göz makyajında oldukça önemlidir. Gözün köşelerinde krem rengi göz kalemini aşağı doğru çekerek masum ve hüzünlü bir ifade yaratıyorlar.

Şeftali tonlu küçük dudaklar

Koreli kadınlar için masum bir ifadenin belirleyicilerinden biri de minik bir ağız ve dudaklardır. Ruju dudaklara bastırarak sürmek yerine hafif dokunuşlarla ve dudakların orta kısmına uygulamayı tercih ediyorlar.

Parmaklarıyla dağıttıkları şeftali ve mercan rengi rujlarla dumanlı ve küçük dudaklara sahip olabiliyorlar. Parlak ya da mat bitişli sıcak tonlardaki rujların kullanıldığı Kore makyajında koyu görünümler yerini saf ve doğal bir bitişlere bırakıyor.

Daha saf ve masum bir görünüm için izlemeniz gereken birkaç yol daha var!

Kore makyajı tanımında kavisli kaşlar yerine düz kaşlara sahip olmak ifadeyi yumuşatacağından daha narin bir izlenim uyandırır. Kaşlarınızın köşelerini doldurarak daha düz görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca şeftali tonlarında yanaklar daha bebeksi görünmenizi sağlayacağından aydınlık görüntünüzü koruyacak ışıltılı allıklar ile masum bir ifade elde edebilirsiniz.

Kore makyajı ile Amerikan tarzı yoğun makyaj görünümü yerine cilt pürüzsüzlüğünü ve doğallığı ön plana çıkarabilirsiniz. Bu birkaç basit adım sayesinde daha aydınlık ve genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

 

Ayrıca Kore Kozmetik ile ilgili yazdığımız "10 Aşamalı Fonksiyonel Kozmetik Nedir?" adlı blogumuzu da mutlaka okumalısın!

 

Kore makyaj ürünlerine https://flavus.com/collections/kore-kozmetigi/ linkinden ulaşabilirsiniz!

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin