Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Koltuk Altı Kararmalarının Önlemenin Yolları Nelerdir?

Koltuk Altı Kararması Nedir?

Koltuk altı kararması, koltuk altı bölgesinde cilt renginde bir koyulaşmanın olması durumudur. Bu kararma genellikle ciltteki melanin pigmentinin artmasından kaynaklanır. Melanin, cilt rengini belirleyen pigmenttir ve güneş ışığına veya diğer faktörlere maruz kalma sonucunda üretimi artabilir. Koltuk altı yaz aylarında aşırı terleme ile ya da havasızlık nedeniyle kararmaktadır. Ağdanın çok sıcak bir şekilde yapılması ya da jiletin deri üzerinde hasar bırakması nedeniyle koltuk altının kararması mümkündür.

Koltuk Altı Kararması Engellenebilir mi ?

Kişiden kişiye göre koltuk altı kararmasını engelleme yöntemleri mevcuttur. Öncelikle kişilerin koltuk altlarının neden karardığını bulmaları gerekir. Sağlık sorunlarından ya da hormonal olarak koltuk altı kararan kişilerin mutlaka bir uzmana danışmaları gerekmektedir

Güneşten korunun: Güneş ışığı, ciltteki melanin üretimini artırarak kararmayı artırabilir. Koltuk altınızı güneşten korumak için giysilerle veya güneş kremiyle kapatabilirsiniz.

Tüy alma yöntemine dikkat edin: Jilet kullanırken veya ağda yaparken cilt tahrişini en aza indirmek için dikkatli olun. Sık sık tıraş olmak koltuk altı kararmasına neden olabilir. Daha nazik yöntemler (epilasyon veya lazer epilasyon) deneyebilirsiniz. 

Temiz ve kuru tutun: Koltuk altınızı temiz ve kuru tutmak bakteri ve enfeksiyon riskini azaltır. Bu da ciltte oluşabilecek tahrişi ve kararmayı engelleyebilir. Her gün duş almak ve koltuk altı bölgenizi iyice kurulamak önemlidir.

Kimyasal içermeyen deodorantlar tercih edin: Bazı deodorantlar veya antiperspirantlar ciltte tahrişe neden olabilir ve kararmaya yol açabilir. Kimyasal içermeyen, doğal veya hassas cilt için formüle edilmiş deodorantları tercih etmek cildinizi koruyarak kararmayı önleyebilir.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

 

Doğal beyazlatıcılar kullanın: Limon suyu, salatalık suyu veya patates suyu gibi doğal beyazlatıcıları pamuk veya bez yardımıyla doğrudan kararma bölgelerine uygulayın.

Peeling yapın: Düzenli olarak koltuk altı bölgenize peeling yapmak, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak kararmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun için bir peeling ürünü veya evde doğal malzemelerle (örneğin, karbonat ve su karışımı) kendi peeling karışımınızı yapabilirsiniz. Ancak cildinizi aşırı ovuşturmadan ve tahriş etmeden yapmaya özen gösterin.

Sağlıklı yaşam tarzı benimseyin: Sağlıklı bir yaşam tarzı, cildinizin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Dengeli beslenmek, yeterli miktarda su içmek, düzenli egzersiz yapmak ve stres yönetimi cildinizi daha sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

Koltuk Altı Kararması İçin Ne Kullanmak Gerekir?

Bu durum için özel olarak üretilmiş kremleri kullanmak mümkündür. Koltuk altı kararmalarına karşı etkili bir ürün olan Cosmed Epilasyon Sonrası Losyon koltuk altı bölgesindeki kararmayı hafifletmek ve cildin daha açık ve eşit tonlu görünmesini sağlamak için özel olarak formüle edilmiştir.

Cosmed Epilasyon Sonrası Losyon , içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde melanin üretimini düzenleyerek ciltteki kararmayı azaltır. Aynı zamanda doğal beyazlatıcı özelliklere sahip olan içerikler sayesinde cilt rengini açar ve daha aydınlık bir görünüm sağlar.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin