Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kolajen Çeşitleri Nelerdir?

Kolajen Çeşitleri Nelerdir?

Kolajen vücudumuzda en çok bulunan proteinler arasında yer alır. Vücudumuzda deri, kıkırdak, bağırsak, kan damarları, kemik gibi farklı bölgelerde bulunur. Kolajen ölü cilt hücrelerini yenileyerek cildin sağlamlığını artırmaktır. Fiziksel ve fonksiyonel bütünlüğü korumasının yanı sıra pürüzsüz görünen bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Zamanla vücuttaki kolajen üretimi azalır. Bu durum ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara neden olur. Kolajen seviyelerinin artması ise cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Kolajen üretimini artırmak için fasulye ve soya gibi besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte C vitamini takviyesi yapmak, ginseng tüketmek, Aloe vera jeli kullanmak ve antioksidan takviyesi yapmak önemlidir. Günlük olarak alınması gereken kolajen miktarı 10-30 mg arasındadır. Kolajeni dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Vücuttaki kolajen miktarının azalmasında pek çok farklı etkenler bulunur. Bunlardan biri şeker ve rafine karbonhidratların fazla miktarda tüketimidir. UV ışınları da kolajen seviyesini düşüren unsurlar arasında yer alır. Bunun önlenebilmesi için özellikle yaz aylarında öğle vakti güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat edilmelidir. Kolajenlerin birden çok çeşidi vardır. 

Tip 1 kolajen: bu kolajen çeşidi insan vücudunda en çok bulunan kolajen çeşitlerinden biridir. Vücutta dayanıklılık ve destekleyici olarak rol alır. Elastikiyeti azdır ve kemik, tendon, bağ dokusunda bulunur. 

Tip 2 kolajen: tip 1 kolajene göre daha sınırlı bir dağılıma sahiptir. Tip 2 kolajen kıkırdaklarda bulunur. 

Tip 3 kolajen: hücreleri destekleyen ekstraselüler matriks hücrelerin arasında bulunan yapıdır. Ekstraselüler matriks hücrelerin temel bileşenidir. Tip 1 kolajen ile birlikte deride bulunarak cildin dayanıklılığını sağlar. Cilt gerginliğine yardımcı işlevi bulunur. 

Tip 4 kolajen: bu kolajen; organları, yağları ve kasları çevreleyen doku oluşturan hücrelerde bazal laminayı oluşturur. Bazal lamina ise bazı sinir ve kan damarları fonksiyonları için gerekli bir yapıdır. Solunum yüzeylerinin büyük bölümünü oluşturur. 

Tip 5 kolajen: saç telleri ve dokularda bulunur. Ayrıca hücrelerin yüzeyini oluşturmak için önemli bir kolajen çeşididir. 

Tip 10 kolajen: kemik ve eklem kıkırdağının oluşmasına yardımcı olur. Kemik kırığının iyileşmesinde ve eklemlerin onarılmasında önemli bir işleve sahiptir. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin

850TL Üzeri Alışverişlerde Hediye!