Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kışın Güneş Kremi Kullanmanın Önemi

Güneşli ve sıcak havaların hakim olduğu yaz ve ilkbahar aylarında güneş kremi sürmemiz gerektiğini zaten hepimiz biliyoruz. Peki kış ayları?

Kışın Güneş Kremine İhtiyacınız Var mı?

Güneş kremi kullanımı yalnızca ilkbahar, yaz ve sonbahar gibi kışa kıyasla daha sıcak mevsimlerle sınırlı değildir çünkü güneş ışınları her mevsim zararlıdır. Hava bulutlu veya karlı olsa bile güneş ışınları cildiniz için tehlike oluşturmaya devam eder. Bu yüzden kışın güneş kremi sürmek, cilt sağlığınızı korumanın çok önemli bir parçasıdır.

Cilt Kanseri Vakfı’na göre, UVB ışınları güneş yanıklarının oluşmasında ana nedenlerden biridir ve bu ışınların en güçlü olduğu mevsim yazdır. Ancak bu, kış boyunca bu zararlı ışınların ortadan kaybolduğu anlamına gelmez. Kışın ozon tabakasının daha ince olması bu zararlı ışınların etkisini arttırır ve bu ışınlar kış boyu cildinizi yakarak size düşündüğünüzden de fazla zarar verebilir.

Karın, güneşten gelen zararlı güneş ışınlarını %80’e kadar yansıttığını da göz önünde bulundurduğunuzda cildiniz neredeyse 2 kat daha fazla zararlı ışına maruz kalabilir. Bu da cilt kanseri ve cilt hasarı riskinin artması anlamına gelir. Bu nedenle kış tatillerinde güneş kreminizi yanınıza aldığınızdan emin olun.

Kışın Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden

 

1-Erken Yaşlanmanın Önüne Geçer

Önlem almazsanız güneş, cildinizi yakarak hasar verebilir ve güneş lekelerine neden olabilir. Bu da cildinizin erken yaşlanmasında önemli bir nedendir. Güneş kremi ise cildinizi korur ve besler. Bu nedenle erken yaşlanmanın önüne geçmek istiyorsanız hava durumuna aldırış etmeden yılın 365 günü güneş kremi kullanmanız çok ama çok önemlidir.

 

2-Cildinizi Nemli Tutmanıza Yardımcı Olur

Yılın diğer zamanlarında öyle olmasa bile kışın rüzgarların ve soğuk havanın cildi kuruttuğunu siz de biliyorsunuzdur. Kuruyan cildiniz sizi rahatsız ederken fotoğraflarınızda da cansız görünmenize neden olabilir. Neyse ki nemlendirici içeriği olan güneş kremi sürmek nemi hapsetmeye ve cildinizi nemli tutmaya yardımcı olduğu için bu kuruluğun önüne geçer. Böylece cildinizin çatlaması ve tahriş olması daha da zordur. Unutmayın nem sağlıklı bir cilt için vazgeçilmezdir.

 

3-Sizi Güneş Yanığından Korur

Güneş yanığı, cildin güneşten gelen ultraviyole ışınlara fazla maruz kalmasıyla oluşur. Bu durum son derece rahatsız edici kaşıntılara sebebiyet verebilir iken cilt sağlığı için de çok tehlikelidir. Dışarı çıkarken amacınız ne olursa olsun yanınıza güneş kreminizi almayı unutmayın.

 

4-Çoğu Güneş Kremi Cilt İçin Besleyici İçeriğe Sahiptir

Kullandığınız diğer cilt bakım ürünleri gibi güneş kremleri de cildinize iyi gelecek bir içeriğe sahiptir. Çoğu güneş kremi cildinize yaşlanma karşıtı faydalar sağlamanın yanı sıra sağlıklı görünen cilt görünümünü desteklemek için C vitamini ile formüle edilmiştir.

 

5- Güneş Kremi Kış Aylarında Daha Çabuk Aşınır

Yaz aylarında terlemenin güneş kremini daha az kalıcı hale getirdiğini düşünebilirsiniz ancak bu sorun kış aylarında da devam etmektedir. Kış rüzgarları ve ani yağmurlar, sabahları uyguladığınız güneş kremi tabakasını kolayca bozabilir ve havadaki nem eksikliği de cildinizin daha kuru hissetmesine neden olur. Bu, kışın da güneş kreminin tekrar tekrar uygulanmasını gerektirir.

 

Kışın Güneş Kremi Alırken Neye Dikkat Etmeliyim?

Sizin için en iyi güneş kremi, ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayandır. Örneğin, kış sporlarında aktifseniz veya soğuk mevsimlerde dışarıda çok zaman geçirmeyi seviyorsanız, suya ve tere dayanıklı bir güneş koruyucuya ihtiyacınız vardır. Kayak merkezi gibi daha yüksek rakımlardaysanız yansıyan ışınlara karşı en iyi koruma için SPF 50 veya üzeri olan güneş kremlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Hava güneşli ya da bulutlu olsun, açıkta kalan cildinize her gün güneş kremi sürmek cildinizin önemli bir ihtiyacıdır. Az miktarda güneşe maruz kalmak bile artarak erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olabilir.

 

SPF’li Makyaj Ürünleri Cildimi Ne Kadar Korur?

SPF, bir ürünün güneşten koruma gücünü belirten bir değerdir. Bazı makyaj ürünlerinde bu ibareyi görebilirsiniz ama bu makyaj ürünlerinin çoğu cildi güneşin zararlı ışınlarından korumaya yetecek kadar yüksek bir SPF değerine sahip değildir.

 

Kıyafetler Zararlı Işınlardan Cildimi Korumada Yardımcı Olur mu?

Evet, kıyafetler cildinizi güneşten korumaya yardımcı olabilir. Kıyafet seçimlerinizi cildinizin açıkta kalan kısımlarının güneşten gelen ışınlara maruz kalmasını engelleyecek şekilde değiştirebilirsiniz. Örneğin yazın uzun kollu ince bir kazak ve büyük bir şapka cildinizin zararlı ışınlara maruz kalacak yüzey alanını azaltarak cilt kanseri ve çeşitli rahatsızlıklara karşı sizi koruyabilir.

 

Özet:

  • Cildinizin açıkta kalan tüm bölgelerine güneş kremi uygulayın.
  • Dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce güneş kremi sürün.
  • Kışın en az SPF 30 korumaya sahip geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanın.
  • Güneş kreminizi çenenizin ve burnunuzun altı gibi yansıyan UV ışınlarına maruz kalan yerlere sürmeyi unutmayın.
  • Cildinizdeki güneş kremini en az iki saatte bir yenileyin.
  • Kullandığınız güneş kreminin suya dayanıklı olmasına dikkat edin.

 

 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin