Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kış Aylarında Dudak Bakımı

Kış Aylarında Dudak Bakımı

Dudaklarınızın kış mevsiminde biraz daha fazla neme ihtiyacı var, peki evde dudak bakımı için neler yapabiliriz?

Evlerimizde dolaşan sıcak hava ve dışarıdaki soğuk hava, dudaklarımızın kurumasına ve pul pul olmasına neden olan zıt bir hava akışı sunar. Dudaklarımızın vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri olduğunu ve ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu birçoğumuz biliyoruz. Her zaman yanımızda bir dudak kremi bulundurmak işimize yarayabilir.

Dudaklarınızı esnek ve pembe yapmak için biraz daha çaba göstermeniz gerekiyor. Ne zaman sıkışırsanız, büyüklerin tavsiyelerine uymayı deneyebilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz ürünlerle birlikte dudak kuruluğunuzu önleyebilirsiniz.

İşte evde uygulayabileceğiniz bir kaç ürün;

Aloe Vera

Aloe vera, birçok sorunu iyileştirmek için yıllardır kullanılan bir ilaçtır. Aloe vera bitkisi nem ile doludur ve sürekli kullanılması durumunda dudaklarınızın nemli kalmasına yardımcı olur. Aloe veranın içinden jelini çıkarıp dudaklarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Bal

Bal mutfakta bulunabilecek en kolay malzemelerden biridir. Birden fazla antibakteriyel özelliğe sahip ve inanılmaz bir nemlendirici özelliğindedir. Bal ve gliserin karışımı yapın ve dudaklarınıza uygulayın. Bir gece bırakın ve sabah inanılmaz güzel dudaklarla uyanın.

Bal ve Tohumlar

Balı susam tohumlarıyla karıştırın, biraz badem yağı ekleyin ve dudak peelingi olarak kullanın. Ölü deriyi atmak ve çatlamış dudakları iyileştirmek için bu peelingi fırçalama biçiminde kullanabilirsiniz.

Yağlar

Yağlar, yoğun nemlendirmeye ihtiyaç duyduğunuzda en iyi seçeneklerden biridir. Sadece güzelliği arttırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi gençleştirir ve yeniler. Badem yağı en besleyici yağlardan biridir ve sadece belirli bir süre içinde rengin açılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda organik bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. E vitamini, potasyum ve çinko gibi çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra cildinizin ihtiyacı olan tekli doymamış yağ asitlerini içerir.

Dudaklarınızı korumak için bu alışkanlıklardan uzak durun:

- Çoğumuzun dudaklarımızın nem sağlayacağını umarak dudaklarımızı yalama alışkanlığımız vardır. Dudaklarınızı ısırmak, yalamak, temizlerken çok sert davranmak ya da hiç temizlememek dudak sağlığını hiç bilmediğimiz şekillerde bozar.

- Bir sonraki dudak nemlendiricinizi almadan önce malzemeleri gözden geçirin. Kafur, okaliptüs ve mentol gibi maddeler içeren dudak nemlendiricilerini kullanmayın. Bu bileşenler dudaklarınızda daha fazla kuruluğa neden olarak var olan sorunlarınızı daha da kötüleştirir.

- Dudaklarımız güneş ışınlarına karşı hassastır, bu nedenle her zaman SPF içerikli ürünler kullanın!

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin