Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kakao Yağının Faydaları

Kakao yağı nedir?

   Tamamen doğal bir yağ çeşidi olan kakao yağı, kakao çekirdeklerinden üretilir. Karbonhidrat ve yüksek oranda protein içerir. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir mineralleri açısından iyi bir kaynak olan kakaoda, D vitamini, E vitamini, B2 vitamini, B1 vitamini, A vitamini ve kafein vardır. Güçlü bir antioksidandır. Bu özelliğiyle serbest radikallerin atılmasını kolaylaştırır. İçeriğindeki yağ asitleri sağlığa ve cilde iyi gelir. Cilde faydaları sebebiyle birçok kozmetik ürünün içeriğinde bulunur.  Katı ve sıvı formlarda satılır. Katı formların eritilmesi ise oldukça kolaydır. Katkı maddesi içermeyen kakao yağı, jojoba, hindistan cevizi yağı ve argan yağı ile birleştirilerek kullanılabilir.

Kakao yağı faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

   Sağlığa etkileri saymakla bitmez. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi gereken kakao yağı, felç, kalp krizi gibi ciddi rahatsızlıkları engellemekte yarar sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığa ve hazımsızlığa iyi gelir. Stres, yorgunluk ve uykusuzluğu giderir. Yaralanma ve yanma sonucunda ortaya çıkan kalıcı ve geçici izleri daha hızlı iyileştirir. Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına ve ağız içinde oluşan enfeksiyonlara iyi gelir. Yüksek bir enerji deposudur.

   Ciltte ise birçok sorunumuza çare olur. Cildin alt tabakalarına kadar emilir. Kuru ciltler için sık sık önerilir, çünkü kakao yağı cilde önemli ölçüde nem kazandırır. Antioksidan etkiye sahip olan polifenol bileşenler kolajen üretimini arttırarak cildin nemlendirilmesini sağlar.  Nemlendirici özelliği çatlayan ve kuruyan dudaklara da iyi gelir. Cildin daha elastik bir dokuya sahip olmasını sağlar. Aynı zamanda yaşlanma karşıtıdır. Ciltteki kırışıklıkları azaltır. Cildi onarır. Dermatit gibi cilt sorunlarına iyi gelir. Epilasyon sonrasında kullanılırsa cildi yatıştırır. Yıpranmış ve kurumuş saçlarda oluşan kepekleri giderir. Kakao yağı saça düzenli kullanılırsa saç rengini 1-2 ton koyulaştırır. Özellikle bacak ve göbek bölgesinde ortaya çıkan çatlakların iyileşmesini sağlar. Hamilelik döneminde kullanılırsa kakao yağı kolajen üretimini destekler ve çatlak oluşumunu önler. Bronzlaştırıcı özelliği ile güneşlenmelerde sık sık başvurulur. Güçlü bir bronzlaştırıcı özelliği olması sebebiyle hassas ciltli kişiler bronzlaşmadan önce güneş kremi kullanmalıdır.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin