Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

K-BEAUTY ESANSLARI ve SERUMLAR

Bu yazıda neler var?

K-Beauty esansları, Kore bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Korelilerin kusursuz ciltlerinin genetik olduğu düşünülse de asıl mesele günlük cilt bakımlarında çok titiz olduklarıdır.

K-Beauty esansları da bu bakım rutininin en önemli ihtiyaçlarını karşılayan ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Esanslar, doğu kültürünün cilt bakımında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Tonikler ve serumların kesişim kümesi olan esanslar, cilt bakımı için kullanışlı bir alternatiftir.

Peki Nedir K-Beauty Esansları?

Esanslar, K-Beauty güzellik ihtiyaçları için kullanılan oldukça popüler ürünlerdir. Tonik ya da seruma çok benzese de işlev olarak yeri doldurulamaz bir konumdadır. Kore’de kullanıldıktan sonra tüm dünya ülkelerinde satılmaya başlayan esanslar, konsantre formüllerle üretilmektedir.

Cilt tipine ya da problemlerine göre farklı kullanım alanları olsa da esansların asıl görevi, kullanılacak bir sonraki bakım ürününü ciltte daha etkin kılmaktır. Nemlendirici kremler ve güneş koruyucuları için ciltte bir astar oluşturuyor diyebiliriz.

Esans formülleri düşük tanecik ağırlığı içerdiği (hyalüronik asit, gliserin vb.) için ciltte en alt katmana kadar emilebiliyor. Sıvı yapısıyla emilimi kolaylaştırıp sonraki aşamaya geçişi hızlandırıyor. Bu sayede farklı bakım adımlarını tek aşamada yaparak cildinde pratik bir denge sağlayabilirsin.

K-Beauty esansları, cildinde yaratmak istediğin etkiye göre kullandığın ürünlerin maksimum fayda sağlamasına yardımcı olmaktadır. 

Doğru Esans Seçimi

Cildindeki sorunları ve cilt tipini tespit ederek başlayabilirsin. Cildinde hangi değişikliği görmek istediğine karar verdikten sonra kırışıklık, kızarıklık, leke, sivilce ya da gözenek gibi pek çok sorun için cildine uygun esansı edinebilirsin.

Esansları Nasıl Kullanmalıyım?

Esanslardan yarar sağlamak için cildine ve cilt bakımında kullandığın diğer ürünlere uyumlu bir esans tercih etmen oldukça önemli. Kore kozmetik ürünlerinden, bakım rutinine uygun bir esans seçerek cilt bakım rutininde bütünsel bir etki yaratabilirsin.

Tabi ki önceliğimiz cilt temizliği… Esansın ciltte en derinlere ve dip katmanlara ulaşabilmesi için ayrıca tıkalı gözeneklerin açılmasına ve etkili bir cilt temizliğine ihtiyacın var.

Cildini temizledikten sonra sıra esansı güzel bir şekilde uygulamaya geldi. Ürününden aldığın birkaç pompa esansı cildine iyice yedirmelisin. Etkin bir nemlendirmeye ihtiyacın varsa esans uygulamasından sonra cildine bakım yağı uygulaması yapabilirsin.

Esansların Sağlıklı Işıltısı

Farklı bileşenlerdeki K-Beauty esanslarını, cilt tipine en uygun olanı ve cilt sorunlarını göz önüne alarak seçmen gerektiğinden bahsetmiştik. Örneğin, hassas bir cildin varsa formülünde alkol bulunmayan esansları tercih edebilirsin.

Yorgun ve cansız görünümün önüne geçmek için canlandırıcı esanslarla cildine ışıltı ve enerji katabilirsin. Nemini kaybeden kuru ciltler için de nemlendirici içerikli esansların tercih edilmesi uygun görülüyor. Kuru ciltlerin nem ihtiyacını karşılamak için formülünde hyalüronik asit bulunan esanslar önemli seçenekler arasında.

Cilt bakımında en verimli sonuç için yaşlanma ve sivilce karşıtı, leke ve renk düzenleyici pek çok farklı formül içeriğinde, esans seçenekleri mevcut. Cildine yapacağın en iyi yatırımlar için Flavus’taki farklı esans formüllerini keşfedebilirsin.

Biraz da Serumlardan Bahsedelim…

Serumalar da esanslar gibi cilt tipine, cilt problemlerine göre farklı etkileri olan bakım ürünleridir. Tüm serumlar belirli bir işlev için üretilir dolayısıyla cilt bakımdaki ihtiyaçlara göre uygun serumlar tercih edilmelidir. Konsantre yapıdaki formülleri ve zengin içeriği sayesinde cilt sorunlarını engellemek için serum kullanımı çok önemlidir.

Kırışıklık, leke ya da farklı cilt problemleri için farklı serum çeşitleri üretilmektedir. Cilt probleminize uygun olarak seçtiğiniz serumları düzenli kullandığınızda, cilt sorunlarında düzelme gözlemlenmiştir.

Serumları Nasıl Kullanmalıyım?

K-Beauty serumlar sabah-akşam bakım rutininde temiz cilde, ince katmanlı uygulayarak emilmesini bekleyin. Hızlıca emilen serumların üstüne gün içinde nemlendirici, gece ise bakım kremi uygulayabilirsin. Serumu parmak uçlarında göz çevresi ve yüze tampon hareketlerle yedirerek en iyi sonucu alabilirsin.

Serumlar Ne İşe Yarar?

Çoğunlukla destekleyici amaçla kullanılan esanslara karşın serumlar, sorunları çözmek için kullanılır.

K-Beauty esansları kullanımından farklı olarak serumlar, cildinizdeki problemlere göre aradığınız çözümlerden biridir, sorunları gidermek ve cildinize ihtiyacı olanı vermek için kullanılır. Serumlar, bölgesel sorun giderici olarak rahatlıkla tercih edeceğiniz ürünlerdir. Buna ek olarak bakım amacıyla üretilen serumlarda mevcuttur.

K-Beauty esansları ve serumlar, cildindeki sorunları gidermek ve cilt bakımının tamamlayıcıları olarak tercih edebilirsin.  Kore bakımı hakkında bilgi sahibi olmak ve K-Beauty ürünlerine ulaşmak için https://flavus.com/collections/kore-kozmetigi/ linkini ziyaret edebilirsin.

Bu yazıda neler var?

EDİTÖRÜN ÖNERİLERİ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin