Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Jojoba Yağı Faydaları

Bu yazıda neler var?

Jojoba yağı Meksika, Kaliforniya, Arizona gibi uzak çöl ülkelerinde yetişen bir çöl bitkisidir. Bu bitkinin tohumlarından elde edilen yağa ise jojoba yağı adı verilmektedir. Tıpta, endüstride ve kozmetikte kullanılan bu yağın faydaları oldukça fazladır. Özellikle cilt ve saç için kozmetik ürünlerde sıklıkla bulunan bu yağın faydalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

 

1. JOJOBA YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Jojoba yağı, suda çözünen yağ asitlerinde oluştuğu için cilt yüzeyinde koruyucu bir nem bariyeri oluşturur. Cildin derinlemesine nemlenmesini ve parlaklık kazanmasını sağlar. Düzenli kullanım sağlandığında  cilde salgılanan fazla yağ ve sebumu dengeleyerek  sivilce oluşumunun önlenmesini, var olan sivilcelerin tedavi edilmesini sağlar. Cildin nem dengesini sağlayarak, cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki yara ve iltihapların kısa sürede iyileşmesini ve sonrasında oluşabilecek lekelenmelerin önüne geçer. Yaşlanma süreciyle beraber cildin kolajen seviyesi azalır, bununla beraber ciltte kuruluk ve kırışıklık problemleri baş gösterir. Jojoba yağı içeriğindeki aminoasitler sayesinde cildin kolajen üretimini destekler ve kırışıklık oluşumunu önler. Kilo verme sürecinden sonra oluşan istenmeyen selülit ve çatlak görünümünü azaltır. Jojoba yağı aynı zamanda tahriş olmuş cildi yatıştırarak cildin onarılmasına destek sağlar. Göz çevresindeki mor halkaların oluşumunu önleyen bu yağ, aynı zamanda şişlik ve kızarıklık görünümünü azaltarak hassas göz çevresine sahip kişiler tarafından oldukça tercih edilen bir yağ olmaktadır. Kışın kuruluk sebebiyle çatlamış el ve dudaklarda kullanılan bu yağ onarıcı etkisiyle cildi yatıştırma özelliğine sahiptir.

2. JOJOBA YAĞININ SAÇA FAYDALARI

 Kuru saçlı kadınların tercihi olan jojoba yağının ciltte olduğu kadar saç üzerinde de oldukça olumlu etkisi vardır. Jajoba yağı saçların nemlenmesini ve parlamasını; bu sayede dolgunluk kazanmasını sağlar. Saça kazandırdığı nem sayesinde saçın daha hızlı ve sağlıklı şekilde uzamasına destek olur. Saç köklerini de besleyen bu yağ aynı zamanda yeni saç oluşumunu da destekleyerek, saçların gürleşmesine destek olur. İşleme maruz kalan saçların yeniden yapılanmasını sağlayan jojoba yağı, boyalı ve ısılı işlem görmüş saçları onarması dolayısıyla da çok fazla tercih sebebidir. Bunun yanında kaş ve kirpik için de; diğer yağlarla kombine olarak uygulanan bu yağ, diğer doğal yağlarla birleştirilerek kaş ve kirpik gürleştirme amacıyla da kullanılabilmektedir.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin