Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Güneş Lekesi Nedir, Neden Olur, Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nedir?

Güneş lekesi, deriye renk veren melanin pigmentini sentezleyen melanist hücre sayısının artması sonucu ciltte oluşan koyu renklere verilen addır. Cildimizin üst tabakasında cildimize karakterist rengini veren melanositler bulunur. UV ışınları ya da farklı nedenlerden dolayı melatonin salgılanmasının artması güneş lekelerinin oluşmasına neden olur. Güneş lekeleri zararsız değildir fakat her ihtimale karşı ciltte oluşan lekeleri dermatoloğa göstermeniz gerekir. Çünkü bazen cilt kanseri belirtisi olan lekeler ve güneş lekeleri karışabiliyor. Dermatoloğa göstererek erken teşhis edebilirsiniz. Açık tenli ve kızıl saçlı kişilerde güneş lekesi oluşumu daha fazla görülür. Güneş lekelerinin oluşmasını engellemek için düzenli olarak güneş kremi kullanmanız ve cildi nemlendirmeniz gerekir. Ayrıca sıcak ortamlarda uzun süre kalınmaması ve gün ışığına uzun süre maruz kalmamanız gerekir. 


Güneş Lekesi Neden Olur?

Adından da anlaşılacağı üzere güneş lekesi oluşumunu etkileyen en büyük faktör güneştir. Fakat güneş dışında genetik olarak lekeye yatkın olmak, cilt tipi ve hormonlardan kaynaklı da güneş lekeleri oluşabilir. Özellikle UV ışınlarına maruz kalmak güneş lekesi oluşumunu etkileyen en büyük faktörlerden biridir. Sadece UV ışınları değil aynı zamanda solaryum da güneş lekesi oluşmasına neden olur. Güneş lekelerinin sağlığa ciddi bir zararı olmamasına karşın kozmetik alanında zamanla büyük bir sorun haline gelebilir. Çünkü bu lekeler makyaj yaparken yüzünüzde istemediğiniz bir görünüme neden olabilir.


Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş lekesi oluşmaması için önceden tedbir alabilirsiniz. Bu önlemler güneş lekesi oluşumunu en aza indirecektir. Öncelikle yapmanız gereken en önemli şey dışarı çıkmadan güneş koruyucu kremlerden sürmek. Bu sayede gün içinde maruz kaldığınız zararlı ışınlardan cildinizi korumuş olursunuz. Ayrıca zararlı güneş ışınlarından koruyucu giysiler giyebilirsiniz. Yani güneş gözlüğü, şemsiye ya da şapka takabilirsiniz. Buradaki amaç güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçınmak. Özellikle yaz aylarında güneşe maruz kaldığınız zamanı ayarlayabilirsiniz. Plaja giderken veya dışarı çıkarken günün belli saatlerinde bunları yapmalısınız. Gün ışığının en yoğun olduğu öğle vakti gibi zamanlarda dışarı çıkmaktan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekir. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin