Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Güneş Lekelerine Doğal Ve Bitkisel Çözümler

Bu yazıda neler var?

Işıl ışıl parlayan, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt kimin hoşuna gitmez ki? İtiraf etmelisin ki sen de makyajsız pırıldayan, o mükemmel tenin peşindesin. Bu yüzden herkes ciltte oluşan lekeler ile sürekli bir savaş halinde. Özellikle güneş lekeleri, her yaştan kadının en büyük problemlerinden biri. Denizin ve güneşin tadının çıkartıldığı yaz aylarından tatsız bir hatıra olarak kalan bu lekelerden kurtulmak, aslında sandığın kadar zor değil. flavus.com’da yer alan onlarca leke giderici ürün, istediğin pürüzsüz cilde ulaşman için seni bekliyor.

blog img

Güneş Lekesi Nedir?

Öncelikle güneş lekesinin ne olduğu ve nasıl oluştuğu ile konuya başlamak gerek. Güneş lekesi, genetik yatkınlığın yanı sıra korumasız güneşlenmeler sebebiyle cilt üzerinde oluşan koyu kahverengi lekelerdir. Ayrıca hamilelik, doğum kontrol ilaçları, kozmetik uygulamalar, hormonal bazı sebepler nedeniyle de görülebilir. Özellikle alın, burun, dudak üstü, yanak, omuzlar, kollar, eller gibi güneşe sıkça maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar.

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş lekeleri çok büyük bir sağlık sorunu yaratmasa da özellikle estetik nedenlerden dolayı birçok kadının kaçındığı bir durum. Bu lekeleri önlemenin ilk adımı ise cildi en güvenli şekilde korumak. Özellikle yaz aylarında, güneşin dik geldiği saatlerde güneşten mümkün olduğunca kaçınmak, en büyük önceliğin olmalı. Bu nedenle dışarıya çıkmadan en az 20 dakika önce UV ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalacak her yere güneş kremi sürmeyi ve bu kremi 2 saatte bir yenilemeyi asla ihmal etmemelisin. flavus.com'da bulabileceğin lekeli ve lekelenme riski taşıyan cilt tipleri için özel olarak geliştirilen Bioderma Photoderm Spot SPF 50+ Leke Karşıtı Güneş Kremi ile cildini güneşin zararlı tüm ışınlarından koruyabilirsin. Güneş altında geçireceğin süre uzun ise ekstra koruyucu kıyafetler kullanmanda fayda var. Geniş kenarlı şapkaları, uzun kollu tişört ve pantolonları tercih edebilirsin. Böylece iş işten geçtikten sonra lekelenen cildin için çözüm yolları arayıp durmaktansa önlemini en başından almış olursun.

Eğer cildinde güneş lekeleri oluşmaya başladıysa ve leke kremleri kullanmak yerine doğal ve bitkisel çözümleri tercih ediyorsan doğru yerdesin! Leke tedavisinde işe yarayan doğal ürünleri ve eldeki malzemelerle evde yapılan kolay yüz maskesi tariflerini senin için derledik.

 blog

Lekelerden Kurtulmanın En Pratik Yolları

Evinde bulunan malzemeler sayesinde, cildindeki güneş lekelerinden kurtulman aslında çok kolay. Herkesin mutfağında olan limon, sirke, pirinç gibi ürünler lekesiz bir cilt için yardımına koşuyor.

  1. Limon Suyu: Genellikle sivilce, siyah nokta ve gözenek problemleri için kullanılan limon, güneş lekelerinin giderilmesi konusunda da başarılı bir performans sergiliyor. Tek yapman gereken taze sıkılmış limon suyunu lekelerinin olduğu bölgeye uygulamak ve 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünü yıkamak. Ara vermeden uygulayacağın bu yöntem sayesinde lekelerin her geçen gün biraz daha açıldığını göreceksin. Ancak limonun bazı ciltler üzerinde hassasiyet yaratabileceğini ve cildinde limon varken asla güneş ile temas etmemen gerektiğini kesinlikle unutmamalısın. Bu yüzden bu uygulamayı akşam saatlerinde yapmanda büyük fayda var.
  2. Elma Sirkesi: Elma sirkesi de tıpkı limon suyu gibi cilt lekeleri üzerinde renk açıcı bir etkiye sahip. Cildi ölü derilerden arındıran elma sirkesini temiz bir pamuk yardımıyla güneş lekesi üzerine sür. Daha etkili bir sonuç için organik elma sirkesini tercih edebilirsin. Limon gibi elma sirkesinin de hassas ciltler için uygun olmadığını unutma ve bu yöntemi akşamları uygulamaya özen göster.
  3. Süt: Oldukça zengin besin değerlerine sahip olan süt, birçok cilt bakım ürünün içeriğinde de karşına çıkıyor. Sütün cilt üzerindeki mucizevi etkileri, meşhur süt banyolarından beri bilinen bir gerçek. Cildi besleyip canlandırmasının yanı sıra güneş lekelerine karşı tedavide kullanılan bu değerli ürün, cilt üzerinde oluşan leke ve ton farklılıklarının düzeltilmesinde oldukça etkili bir rol oynuyor. Doğal bir leke açıcı olan sütü lekeli bölgeye yedir ve yaklaşık 15 dakika sonra yıka.

 

Güneş Lekelerine Karşı Evde Yapılan Kolay Maskeler

Cildine bakım yapmayı da doğal yüz maskesi tariflerinden yararlanmayı da kendine zaman ayırmak isteyen herkes çok sever. Güneş lekelerine karşı da birçok pratik maske tarifi mevcut. Sen de flavus.com'da yer alan güneş lekesi kremi seçeneklerinden birini tercih edebilir ya da bu pratik maske tariflerinden yararlanabilirsin.

 blog img

    1. Aloe Vera Maskesi:

Cilde birçok faydası olan aloe vera, güneş lekeleri üzerinde de oldukça etkili. Evlerde sıklıkla yetiştirilen bitkilerden birisi olan aloe vera, yaprağındaki jel sayesinde cilt yenileyici özelliklere sahip harika bir leke iyileştirici. Aloe vera bitkisinden aldığın bir yaprağı ortadan ikiye kes ve içinden çıkan jeli lekeli bölgeye uygula. Doğrudan leke üzerine uyguladığın jel sayesinde bu problemini kolayca çözebilirsin. Aloe vera kullanarak yapabileceğin oldukça basit bir leke maskesi tarifi ise şöyle: 1/4 bardak aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı kuşburnu tohumu yağı ve 8 damla limon yağını bir kaba alarak karıştır. Karışımı masaj yaparak cildine uygula. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durula.

    2. Patates Maskesi:

Mutfakların olmazsa olmazı patates, cilt bakımına da yetişiyor! 1 adet orta boy patatesi rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı süt ve kıvam alana kadar yulaf unu ekle. Krem kıvamına gelene kadar tüm malzemeleri karıştır. Karışımı yüzüne maske gibi sür ve yaklaşık 20 dakika kadar beklet. Uygulama sonrasında cildini yıka ve eğer güneşe çıkacaksan güneş kremini sürmeyi ihmal etme.

    3 .Pirinç Suyu Maskesi:

Asyalıların en bilinen güzellik sırlarından birisi olan pirinç, ciltteki lekelere karşı da oldukça etkili. Yarım fincan pirinci bir kaba dök ve üzerine kabın yarısına gelecek kadar su ekle. İyice karıştırdıktan sonra yaklaşık yarım saat beklet. Süzgeç yardımıyla pirinçleri ayır ve arta kalan suyun içine kağıt havlu batır. Fazla suyu sıktıktan sonra havlu kağıdı yüzüne yerleştir ve 15 dakika beklet.

Tüm bunların yanı sıra sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için cilt bakımını asla ihmal etme. flavus.com'da sana ve cildine iyi gelecek binlerce seçenek mevcut. Temizleme jelinden toniğe, nemlendiriciden güneş kremine kadar birçok ürün içerisinden ihtiyacın olanı seç ve hemen sepete ekle.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin