Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Geniş Gözenekler İçin Kullanabileceğiniz En İyi 5 Gözenek Sıkılaştırıcı Ürün

Geniş Gözenekler İçin Kullanabileceğiniz En İyi 5 Gözenek Sıkılaştırıcı Ürün

Gözenekler; cilt yüzeyinde bulunan, cildin nefes almasını ve terlemesini sağlayan hücrelerdir. Zaman zaman bu gözenekler tıkanır ve bu da geniş gözenek problemini ortaya çıkarır.

Geniş gözenek problemi, cildimizde en çok karşılaştığımız sorunlardan biri haline gelmiştir. Bu problemin genetik olma ihtimali olsa da çoğu zaman çevresel faktörler, beslenme tarzı, ergenlik dönemi ve cilt bakımı gibi faktörler daha ön planda olur. Geniş gözenekler, hem estetik bir cilt yapısı açısından sorun yaratırken aynı zamanda ciltte sağlıksız bir görünüm ortaya çıkarır. Sağlıklı ve doğru adımlarla ilerlediğiniz bir cilt bakım rutiniyle genişleyen gözeneklerinizi eski görünümüne kavuşturabilirsiniz. Gözenek sıkılaştırma için cilt bakımına başlamadan önce bu problemin altında yatan sebepleri bilmekte fayda var. Geniş gözenek şikayetlerinin aslında belli başlı iki sebebi vardır. Bunlardan biri, aşırı yağlanma sorunu, diğeri ise cilt elastikiyetinin zamanla kaybolmasıdır. Bu problemler üzerine yoğunlaşılan bir cilt bakım rutininde geniş gözeneklere veda etmek hiç de zor değildir.

 

Gözenekler Neden Genişler?

Cilt tabakasını oluşturan gözenekler, sorunsuz bir şekilde nefes almaya devam ettiği sürece cildimiz sağlıklı görünümünü kaybetmez. Gözenekler; hava kirliliği, makyajı temizlemeden uzun süre bırakma gibi sebeplerden tıkanmaya başladığında ise yerini sağlıksız bir cilde bırakır. Uzun süre tıkanık ve kirli kalan gözenekler her gün daha da fazla genişlemeye başlar. Düzenli olarak temizlenen ciltler, gözenek problemi yaşamadan canlı bir cilt görünümünü sürdürebilir.

blog gorsel 1

Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Geniş gözenek problemi yaşamamak için yapılacak ilk uygulama, cilt bakım rutinine nazik bir cilt temizliği ile başlamaktır.

Özellikle yağlı bir cilt tipine sahipseniz geniş gözenek problemiyle karşılaşmanız diğer cilt tipine sahip insanlara oranla daha fazladır. Bu yüzden yağlı cilt sahipleri, yağ ve sebum dengeleyici ürünlerle cilt bakımını destekleyebilir. Bu şekilde fazla yağdan kurtulan gözenekler bir süre sonra eski sıkı görünümüne kavuşacaktır. Aynı zamanda yaşlanan ciltler zamanla gevşer ve gözenekler daha görünür hale gelir. Hylauronik asit ve c vitaminli ürünler cildi yeniden sıkılaştırarak gözenek görünümünü de azaltmaktadır.

 

Gözenek Sıkılaştırmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Aşağıdaki önerilerimizi uygulayarak gözenek görünümünü minimuma indirebilir ve cilt sağlığınızı maksimum seviye çıkarabilirsiniz. İşte gözenekleri sıkılaştırmak ve geniş gözenek problemini en aza indirmek için yapabilecekleriniz:

  • Makyajınızı; özellikle BB krem, fondöten gibi cilt yüzeyine sürülen kozmetik ürünlerini yatmadan önce temizlemeyi unutmayın.
  • Cildi en çok yıpratan faktörlerden biri olan güneşe karşı minimum süre maruz kalın.
  • Beslenmenizde çok yağlı ürünler tercih etmek ciltteki yağ dengesini bozarak gözenek tıkanıklığına dolayısıyla da genişlemiş gözenek problemine yol açar, bu yüzden elinizden geldiğince daha sağlıklı seçenekleri tercih edin.
  • Susuz bir cilt olabildiğince sağlıksız bir gözenek görünümünü de beraberinde getirir bu yüzden günde 1,5-2 Litre arası su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Cildinizi iyi tanıyarak ihtiyacınıza yönelik olmayan ürünleri rutininizden çıkarın.
  • Haftada 2 veya 3 kez peeling yapılı ürünler kullanarak gözenek temizliğinizi destekleyin.
  • Kil maskesi, kömür maskesi gibi cilt sıkılaştırmasına katkıda bulunan maskeleri haftalık cilt bakım rutininize dahil edin.
  • Sürekli alkol ve sigara kullanımının cilt sağlığınızı olumsuz yönde etkilediğini ve gözeneklerin daha da genişlemesine yol açtığını unutmayın.

blog gorsel 2

Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Ne İşe Yarar?

Asıl amacı geniş gözenek görünümünü azaltmak olan gözenek sıkılaştırıcı ürünler karşımıza farklı farklı formlarda çıkabilir. Öncelikle gözenek görünümünü azaltan yüz temizleme jelleri veya köpükleri, cildi derinlemesine temizleyerek bu soruna etki eder. Gözenek sıkılaştırıcı tonikler ise asitler ve vitaminlerle desteklenir. Temizlenen gözeneklerin içerisindeki siyah noktaları yok ederek cilt temizliğine ve gözenek tedavisine farklı bir boyut kazandırır. Gözenek sıkılaştırıcı krem ve serumlar ise gözenek görünümünün azaltılmasının yanında cilde nem, parlaklık ve sıkılaştırma etkisi sağlamaktadır. Gözenek sıkılaştırıcı ürünleri genel olarak etkili bir cilt temizliğinden sonra kullanarak bu ürünlerin etkilerini arttırabilirsiniz.

 

Cilt Tipime Uygun Gözenek Sıkılaştırıcıyı Nasıl Seçebilirim?

Cilt tipleri; kuru ciltler, normal ciltler, karma ciltler ve yağlı ciltler olarak dört bölümde incelenebilir. Cildiniz için ürün seçerken öncelikle sahip olduğunuz cilt tipini bilmeniz son derece önemlidir. Mesela kuru cilde sahip bir kişi, yağlı cilt tipi için üretilen ürünleri kullanıyorsa bu daha çok cilt sorununa dolayısıyla da sağlıksız bir cilde sebep olabilir. Bu yüzden bizler de sizler için cilt tiplerine göre gözenek sıkılaştırıcıları bir başlık altında topladık;

    1. Kuru Ciltler İçin Gözenek Sıkılaştırıcı Seçimi: Kuru ciltler, gözenek sıkılaştırmak için oldukça yaygın olan tonikler yerine daha farklı cilt bakım ürünleri tercih edebilir. Gözenek sıkılaştırıcı serumlar ya da kremler, kuru ciltler için daha uygun olacaktır. Bu şekilde hem cildinizi nemlendirip elastikiyetini kaybetmesini önleyecek hem de gözenek görünümünden en kısa sürede kurtulabileceksiniz.

    1. Normal Ciltler İçin Gözenek Sıkılaştırıcı Seçimi: Normal cilt tipine sahip insanlar, çok fazla hassasiyet sorunu ve gözenek problemi yaşamazlar. Bu tarz sorunlarla karşılaştıkları zaman ağır içerikli ürünler yerine cildi yormayan temiz içerikli herhangi bir gözenek sıkılaştırıcı toniği tercih edebilirler.

    1. Karma Ciltler İçin Gözenek Sıkılaştırıcı Seçimi: Karma cilt tiplerine sahip insanlar, yağlı ciltler için üretilen ürünleri kullanabilirler. Çünkü yağ ve sebum dengesi, yağlı ciltler için önemli olduğu kadar karma ciltler için de ö Gözenek sıkılaştırma etkili yağsız tonikler bu cilt tipi için olabildiğince uygundur.

    1. Yağlı Ciltler İçin Gözenek Sıkılaştırıcı Seçimi: Yağlı ciltler, genel olarak gözenek problemleriyle daha çok karşılaştığından piyasada olabildiğince fazla bu cilt tipine uygun gözenek sıkılaştırıcı ürün bulunmaktadır. Ürün seçimi yaparken yağ dengesini koruyan ürünler ya da AHA/BHA içerikli ürünler tercih etmekte fayda vardır. Özellikle yağlı ciltler hem sivilcelere etkili hem de gözenek sıkılaştırıcı bir ürün kullanarak bir taşla iki kuş vurabilirler.

blog gorsel 3

Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Nasıl Kullanılmalıdır?

Cilt bakım rutininize cilt temizliği ile başlamak, diğer ürünlerden alacağınız verimi daima arttırmaktadır. Cilt temizliğinizi size uygun bir temizleyici ile yaptıktan sonra gözenek sıkılaştırıcı toniğinizi temiz bir pamuk yardımıyla problem yaşadığınız yerlere uygulayabilirsiniz. Cilt bakım rutininizde tonik kullanmıyorsanız direkt olarak serum veya krem kullanımına geçebilirsiniz. Gözenek sıkılaştırıcı serum gibi daha ağır formda ürünleri parmağınızın uçlarıyla tampon hareketleri uygulayarak cildinize sürebilirsiniz. Gözenek sıkılaştırıcı ürünlerinizi bu şekilde kullanarak minimum sürede maksimum verim alabilmeniz mümkün olacaktır. Doğru uygulama ile genç ve pürüzsüz bir cilt sizin için artık hayal olmayacaktır!

 

En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Hangileridir?

İçeriği temiz ve farklı cilt tiplerine uygun en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürünleri aşağıda sizler için hazırladık.

      1. Bioderma Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik 200 Ml: Cildin yağ dengesini korumaya yönelik bir içeriğe sahip olan Bioderma Gözenek Sıkılaştırıcı tonik, karma ve yağlı ciltler için özel olarak üretilmiştir. Yağ dengesini korurken cildi kurutmaz ve 8 saat boyunca cildi nemlendirerek gözeneklerinizi sıkılaştırır.


      1. Garnier Saf & Temiz Arındırıcı Sıkılaştırıcı Tonik 200ml: İçeriğindeki salisilik asit sayesinde cildi arındırmaya yarayan Garnier Sıkılaştırıcı Tonik, tam bir fiyat performans ürünüdür. Cildi matlaştırır ve cilt yüzeyindeki pürüzleri gidererek derinlemesine temizlik sağlar.


      1. La Roche Posay Effaclar Tonik - Mikro Soyucu Yağlı/Akneye Eğilim Gösteren Ciltler Için Gözenek Sıkılaştırıcı 200ml: Karma ve yağlı ciltlere uygunluk gösteren bu ürün, genişlemiş gözenekleri içeriğindeki salisilik asit sayesinde azaltı La Roche Posay Effaclar Tonik, gözenekleri temizleyerek tıkanmaya karşı da özel bir bakım sağlamaktadır.


      1. Village 11 Factory P Skin Formula Toner - Gözenek & Sebum Arındırıcı Tonik: Village 11 markalı gözenek sıkılaştırıcı bu tonik, 5.0 Ph değeri ile yağlı ve karma ciltlerin sevebileceği bir üründür. Sizlere derinlemesine temizlik vadederken, aşırı yağlanma sorununu da ortadan kaldırmaktadır.


    1. Skinfood Egg White Pore Gözenek Maskesi 125 G: Skinfood’un bu maskesi gözeneklerinizde biriken sebumu be yabancı maddeleri temizler, ölü deri ve siyah noktalardan cildinizi arındırır. İçeriğindeki yumurta akı sayesinde halojen hücrelerinin büyümesini hızlandırarak cildin elastikiyetini arttırır, daha dayanaklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin