Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cilt Alt Tonu Nedir?

Cilt Alt Tonu Nedir?

Alt ton, genel renk tonunuzu etkileyen cildinizin yüzeyinin altından gelen renktir. Üç alt ton vardır; soğuk, sıcak ve nötr. Büyük olasılıkla "cool keten" veya "sıcak bisque" gibi tonlarda makyaj ürünleri görmüşsünüzdür ve bu açıklamalar cilt alt tonlarını ifade eder. Soğuk bir alt ton genellikle mavi, pembe veya kırmızı bir ten rengine sahip cilt ile ilişkilendirilir. Sıcak bir alt ton daha şeftali, altın veya sarıdır. Nötr, ikisinin bir karışımıdır (ya da hiçbiri).


Alt Ton Testi 1: Damarlarınızı kontrol edin

Alt tonunuzu öğrenmenin birkaç yolu vardır. Önce damarlarınıza bakın. Mavi mi yoksa mor bir ton mu yoksa yeşilimsi bir renk mi? Mavi veya mor renk tonu, muhtemelen soğuk bir alt tona sahip olduğunuz anlamına gelirken, yeşil, sıcağa doğru eğilir. Damarlarınızın ikisi arasında bir renk tonuna sahip olmadığını düşünüyorsanız cilt alt tonunuz muhtemelen nötr olabilir.

Alt Ton Testi 2: Beyaz ve Kremrengi

Bir parça beyaz kumaşı ve kremrengi bir kumaşı (gömlek veya elbise gibi) yüzünüzün yanında tutun. Hangisini giyerken daha iyi görünüyorsunuz? Beyazda daha iyi görünüyorsanız sıcak alt tona sahipsiniz, kremrengi kumaşta daha iyi görünüyorsanız veya beyazda çok solgun görünüyorsanız, soğuk bir alt tona sahipsiniz. Her ikisi de iyi görünüyorsa, nötrsünüz.

Alt Ton Testi 3: Gümüş veya Altın

Şimdi aynı testi altın ve gümüş küpeyle veya bir kolye kullanarak takılarınızla yapın. Gümüş teninize karşı sofistike ve seksi mi görünüyor, yoksa altın renginde daha çekici ve muhteşem mi görünüyorsunuz? Soğuk tonlar gümüş renginde, sıcak tonlar ise altın renginde daha iyi görünür.

Alt Ton Testi 4: Gerçek cilt

Alt tonunuz da genellikle saç ve göz renginize göre belirlenir. Mavi, gri veya yeşil gözlü kahverengi, siyah veya sarı saçlarınız varsa, muhtemelen soğuk bir alt tona sahipsiniz. Kahverengi veya ela gözlü kızıl, kahverengi, siyah veya sarı saçlarınız varsa, muhtemelen sıcak bir alt tona sahipsindir.

Alt Ton Testi 5: Yanık veya bronz ten

Son olarak, nasıl bronzlaştığınızı düşünün. Çabuk kızarıyor ve ardından bronzlaşıyorsanız, muhtemelen soğuk bir alt tona sahipsiniz. Çabuk bronzlaşıyorsanız, muhtemelen sıcak tonlusunuzdur ve yavaş bronzlaşıyorsanız ancak çok sık kızarmıyorsanız, büyük olasılıkla nötr olursunuz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin