Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Çilek Bacak Görünümünün Önüne Geçmenin Etkili Yöntemleri

"Çilek bacak", genellikle tüy alma yöntemlerinin yanlış uygulanması sonucu bacaklarda oluşan kırmızı noktalara verilen bir isimdir. Bu minik noktalar, pürüzsüz bacaklara gölge düşürebilir. Tüyleri yanlış bir yöntemle aldığınızda kıl kökleri tahriş olur ve kızararak ciltte bir alarm durumu oluşturur. Bu nedenle doğru tüy alma yöntemlerini kullanmak ve cildinizi düzenli olarak nemlendirmek önemlidir.

Merak etmeyin! Çilek bacak ciddi bir sağlık problemi değil. Problemi en başından çözmek hatta mümkünse bu problemle hiç karşılaşmamak için aşağıdaki önerilere göz atmalısınız.

Doğru Epilasyon Yöntemi Nedir?

Tüylerinizi almak için kullandığınız yöntem değil tüylerinizi doğru bir şekilde alıp almadığınız önemli. Hangi yöntemi kullanırsanırsanız kullanın hep tüylerinin uzadığı yönün tersine doğru almalısınız. Bacaklarınızdaki her tüy aynı yöne uzamaz. Bacakların arka kısımlarındaki tüyler farklı yöne doğru uzayabilir. Bu sebeple mutlaka tüylerin çıkış yönlerini inceleyerek ilerleyin.

Tüylerini Aldıktan Sonra Bacaklarını Nemlendir.

Tüy alma yöntemleri, bacakların doğal nem dengesini bozabilir ve cildin kurumasına neden olabilir. Bu nedenle tüylerinizi aldıktan sonra bacaklarınızı doğru şekilde nemlendirmek cildini rahatlatır, yumuşak tutar ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Nemlendirme, içsel olarak da gerçekleştirilebilir. Yeterli miktarda su içmek cildinizin nem dengesini korumasına yardımcı olur. Günlük olarak önerilen 8-10 bardak su içmeye özen gösterin. İçeriden sağlanan nem bacaklarınızın parlak, sağlıklı ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Tüylerinizi aldıktan sonra duş almak cildinizi temizler ve tazeler. Duştan sonra bacaklarınızı hafifçe kurulayın ve hemen ardından nemlendirici bir losyon veya vücut yağıyla bacaklarınıza masaj yapın.

Epilasyon sonrası bacakta meydana gelen kuruluğa karşı etkili bir ürün olan Bioderma Pigmentbio Sensitive Areas 75ml kremi kırmızı ve siyah noktaları önlüyor, cildi derinlemesine nemlendiriyor ve onarıyor. Aynı zamanda hassasiyet nedeniyle bacaklarda oluşan kaşıntı ve kızarıklığı da yok ediyor. Bu nedenle biz her epilasyon sonrasında  Cerave Nemlendici Krem Kuru Ciltler Seramid Ve Hyalüronik Asit İçerikli 177 Ml kremi kullanmayı tercih ediyoruz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin