Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cildini Bahara Hazırla

Bu yazıda neler var?

 

Baharın gelmesi için sabırsızlanıyorsan, kesinlikle yalnız değilsin! En büyülü ve heyecan verici mevsimlerden biri olan ilkbaharı ışıltıyla karşılamaya vermeye ne dersin? Kendini ve cildini bahara hazırlayarak parlamak için bazı ipuçlarını senin için sıraladık.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Peeling

Kış biterken ölü derilerden kurtulmanın ve bahara sağlıklı, taze ve parlak bir görünümle girmenin zamanı gelmedi mi? Peeling cildine pürüzsüz bir görünüm verirken gözenekleri açarak kan dolaşımını hızlandırır. Cilt hücrelerinin daha hızlı yenilenmesini sağlar.

Kir, ter, makyaj ve cildinin doğal yağlarının gözenekleri tıkadığını zaten biliyorsun. Bu tıkalı gözenekler sivilce ve siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar. Cildine haftada iki ila üç kez nazik dokunuşlarla peeling uygulamak ölü derileri yok ederek gözeneklerini açar ve yenilenmiş derini ortaya çıkarır.  

Cildinin Susuzluğunu Gider

Cildindeki ölü deriyi yeniledikten sonra sıradaki adım: nemlendirme. Cildin yıl boyunca mevsim şartlarına göre farklı ihtiyaçlara sahiptir. Yani kışın kuruluğu kullandığın yoğun ve ağır nemlendiriciler baharda yerini hafif ve su bazlı nemlendiricilere bırakır.

Bildiğin üzere cildini temizlemek ve nemli tutmak en temel cilt bakım kuralıdır. Dolayısıyla değişen koşullara göre cildini bahara hazırlamak için hızla emilen doğal içerikli nemlendiriciler tercih etmek daha yararlı olur. Örneğin jojoba, macademia ya da nar gibi doğal bitki yağı içerikli nemlendiricilerle cildini yüksek oranda nemlendirip güçlendirebilirsin.

Sıcak havada cildin sağlıklı ve ışıltılı olması için temiz havada hareket etmek ve sağlıklı beslenmek de önemlidir. Cildinin nem dengesi için bol bol su içmek de bahara hazırlığın bir parçasıdır. Cildine nem vermenin en kestirme yolu ise hyaluronik asit içeren nemlendiricileri düzenli olarak kullanmaktır. Hyaluronik içeren ürünler, cildinin her bir katmanını derinlemesine nemlendirerek canlılığını geri kazanmasına ve aynı zamanda taze ve dolgun görünmesini sağlamaya yardımcı olur.

Özellikle kuru lekeler ile başın dertteyse, kendine bir hyaluronik maske uygulayabilirsin. Cildin ihtiyaç duyduğu nemi emmesi için gece boyunca kullanabilirsin. Sürenin uzun olduğu konusunda endişe ediyorsan korkmana gerek yok. Cilt sadece gerçekten ihtiyaç duyduğu kadar nemi emer.

Cildinin İhtiyaçlarını Fark Et

Cildini bahara hazırlamanın en iyi yollarından biri muhtemelen cildinin ihtiyaçlarını tahmin etmektir.  Öncelikle şunu bilmelisin ki, cildin onu olumsuz yönde etkileyebilecek farklı bakım rutinlerini denediğin zaman, sivilceler genellikle mevsimsel geçiş sürecinin bir parçası olur.

Daha sıcak havaların ve tüm kış boyunca kullandığın ürünlerin birleşiminin cildinde hasara yol açması muhtemeldir bu nedenle kızarıklık, siyah nokta, kızarıklıklar ve başka belirtilerle cildin bu değişikliğe uyum sağlayıp sağlayamadığını belli eder. Bu durumlara hazır olmak her mevsimde önemlidir. Cildini iyi tanıyarak olası cilt sorunlarını önleyebilir ya da kısa sürece çözebilirsin. Bunun için yapabileceğin en doğru şey cildini ve cilt tipini iyi tanımaktır.

Hem sabahları hem de yatmadan önce cildini iyice temizlemenin yanı sıra, bahar aylarında kalın nemlendiricilerden hafif olanlara geçmek önemlidir. Ayrıca olası cilt problemlerini bir an önce ortadan kaldırabilmen için favori akne ile mücadele ürünlerini elinin altında bulundurmalısın.

Güneş Korumasına Önem Ver

Cildini bahara hazırlamak söz konusu olduğunda en büyük rol güneş koruyuculara düşer. Hatta güneş kremi kullanımını kışın da alışkanlık haline getirmekte yarar var çünkü UVB ışınları yaz aylarında daha güçlü olsa da güneş yalnızca yaz aylarında değil yıl boyu cildine temas eder. İşte tam da bu yüzden günlük olarak her zaman 15 veya daha yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak önemlidir.

Zararlı güneş ışınları yaşlanma sürecini hızlandırır ve nemsiz kalmış ciltte kırışıklıkların ve ince çizgilerin daha belirgin görünmesine sebep olur. Bunun yanı sıra, güneşe maruz kalmak depigmentasyon lekelerine ve eşit olmayan cilt tonuna neden olabilir, bu nedenle güneş koruyucu kullanmak birçok cilt problemini önlemenin ilk adımlarından biridir.

Baharda daha taze ve canlı bir cilt görünümü için bu 4 öneriyi takip ederek cildini bahara hazırlayabilirsin. Cildini temiz ve nemli tutmanın yanında güneşten korumak temel bakım rutinin olmalı. Ayrıca tüm cilt bakım rutinine ek olarak sağlıklı ve hareketli yaşamın, dengeli beslenmenin ve su içmenin güzelliğinle bir bütün oluşturduğunu unutma.

Cildini bahara hazırlamak ve yıl boyu sağlıklı bir görünüme sahip olmak için Flavus.com’un cilt bakım ürünlerinden sana özel indirimlerle yararlanabilirsin.

Bu yazıda neler var?

EDİTÖRÜN ÖNERİLERİ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin