Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cilde Uygun Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Doğru bir cilt bakım rutini cilt sağlığını korumada önemli rol oynar. Güneş kremi de bu cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Peki cildinize uygun güneş kremini seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Neden Güneş Kremi Kullanılmalıdır?

Güneşten gelen zararlı ışınların cilt kanseri gibi son derece ciddi olabilen rahatsızlıklara yol açtığı bilinen bir gerçek. Bu rahatsızlıkların oluşmasına karşı alınabilecek en iyi önlem ise güneşe maruz kalmadan önce güneş kremi kullanmak. Ancak her güneş kremi bu korumayı sağlayamayabiliyor.

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

SPF Değeri: SPF değeri ne kadar yüksek olursa UVB radyasyonuna karşı o kadar iyi korumaya sahip olursunuz. O yüzden güneş kremi satın almadan önce ambalaj üzerinde yazan bu değerin en azından 30 olmasına dikkat edin. 

Geniş spektrumlu koruma: Geniş spektrumlu veya hem UVA hem de UVB’ye karşı koruma sağladığını belirten bir güneş koruyucuyu kullanmak bir adım önde olmaktır. Bu ibareye sahip ürünler cildinizi hem güneş yanığına karşı korurken hem de cilt yaşlanması ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

Suya dayanıklılık: Yaz seyahatlerinde su ile sık temas edeceğiniz için güneş kreminizin suya dayanıklı olması çok önemlidir. Ancak bu kremlerin suya dayanıklılık süresinin 40-80 dakika arasında olduğunu ve 2 saatte bir yenilemeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Cildinize Uygun Güneş Kremini Nasıl Seçersiniz?

Güneş kremi alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Şimdi cilt tipinize uygun seçimleri nasıl yapabileceğinizi konuşalım.

Kuru veya normal ciltler: Normal ciltler, sadece yukarıda belirttiğimiz unsurlara dikkat ederek güneş kremi seçebilir. Ancak kuru cilde sahip kişiler “hyaluronik asit veya gliserin” gibi nemlendirici bileşenleri içeren güneş kremlerini seçmelidirler. Böylece ciltlerini hem güneşten hem de kuru cildin yaşadığı problemlerden koruyabilirler. Kuru ciltlerde karşılaşılan problemler hakkında bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. 

Yağlı veya karma ciltler: Yağlı veya karma cilt tipine sahipseniz gözeneklerinizi tıkamayacak veya sivilce probleminizi şiddetlendirmeyecek güneş kremlerini tercih etmelisiniz. Bu güneş kremlerini seçmenin en kolay yolu ise üzerindeki etiketleri inceleyerek cilt tipinize uygun olup olmadıklarını kontrol etmektir.

Hassas ciltler: Hassas cilt tipine sahipseniz cildinizi tahriş etmeyecek bileşenlere sahip güneş kremi seçmek cilt sağlığınız ve konforunuz için çok önemlidir. Çinko oksit veya titanyum dioksit içeren güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

Cildiniz için doğru olduğuna karar verdiğiniz güneş kremini satın aldıktan sonra cildinizin ufak bir alanında deneyip herhangi bir reaksiyon yaratmadığına emin olmanızı tavsiye ederiz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin