Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cilde İyi Gelen Vitaminler Nelerdir?

Bu yazıda neler var?

 Vücudumuzdaki organları ve yapıları korumak için sağlıklı beslenmeliyiz. Özellikle vücudumuzun en büyük organı olan deri, bizi dış etkenlere karşı korurken aynı zamanda çevresel faktörlerden en çok etkilenir. Güneş ışınları ve soğuk hava gibi çevresel faktörler cildimizi yıpratır ve birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasına neden olur. Fakat yıpranan cildimizi yenilemenin ve korumanın çok basit bir yolu var. O da ne mi? Tabii ki sağlıklı beslenmek ve cildimizin ihtiyacı olduğu vitaminleri sağlamak. Gelin cilde iyi gelen vitaminler ve özelliklerinden kısaca bahsedelim.

1) E Vitamini

E vitamini cilde iyi gelen vitaminler arasında akla gelen ilk vitaminlerden biridir. Antioksidan bakımından zengin olan E vitamini, ciltte oluşan yara, sivilce ve akne izlerinin giderilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda E vitamini kuru ciltlerin ihtiyacı olan nem dengesini sağlıyor ve hasarlı ciltlerin onarılmasını yardımcı oluyor.

2) Vitamin B3

B3 vitamini cildi UV ışınlarının neden olduğu zararlı etkilere karşı korur ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Ciltte aydınlık bir görünüm sağlar. Ayrıca cildi besleyerek cildin daha güçlü olmasını sağlar. B3 vitaminini vücudumuz kendisi üretemez fakat vücut için oldukça önemlidir. Bu vitaminin eksikliği ciltte pul pul deri dökülmesi ve cilt kuruluğu gibi birçok sorunu beraberinde getiriyor.

3) F Vitamini

F vitamini, yağ ve omega 6 bakımından oldukça zengindir. Bu sayede cildin koruyucu bariyerini güçlendirir. Seramid üretiminin artmasına yardımcı olan bu vitamin, cildin nem dengesini korur. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan ödemi azaltmaya yardımcı oluyor.

 4Vitamin B5

Pathenol ve pantotenik asit olarak da bilinen vitamin B5, özellikle kuru ve hassas ciltlere iyi geliyor. Ciltte oluşan kaşıntı ve kızarıklıkların giderilmesini sağlıyor. Ayrıca vitamin B5 cildin ihtiyacı olduğu nemi karşılıyor ve aynı zamanda cildi yatıştırıyor.

5) K Vitamini

K vitamini, daha genç ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Bu vitamin cilde esneklik veren elastin sentezini destekliyor. Bu sayede ciltte oluşan yara izlerinin kaybolmasını hızlandırıyor. Anti-aging bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda göz çevresini yeniler. Göz altı morluklarının ve torbaların giderilmesine yardımcı olur.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin