Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cerrahi Maske Kullanırken Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Uzun süreli takılan maskelerden dolayı cilt yüzeyi olumsuz yönde etkilenebilir. Maskenin temas ettiği yerlerde özelikle tahriş, kızarıklık ve sivilce gibi problemler yoğun bir şekilde görünür. Hassas yapısı ile ön plana çıkan bir cilde sahipseniz, maskeler egzamaya varan reaksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Uzun süreli maske kullanımından kaynaklanan cilt sorunlarını önlemenin en etkili yolu cilt bakım rutini oluşturmak. Bazı adımları düzenli bir şekilde yerine getirerek cerrahi maske kullanımından kaynaklanan sorunları çözebilirsiniz. İşte maskenin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için uygulanabilecek en etkili cilt bakımı adımları;

Cilt temizliği

Günlük yaşamda bir rutin halini alan yüz yıkama işlemini daha etkin hale getirmek için uygun ürünlerle desteklemek oldukça önemli. Özellikle cilt tipine, yapısına, varsa rahatsızlığınıza uygun bir temizleyici ürün ile gün boyu havasız kalan cildinizi arındırabilirsiniz. Bu noktada var olan tahrişi en aza indirmek için köpük formundaki yüz temizleme ürünlerini tercih etmenizde fayda var.

Uygun nemlendirme

Her cilt farklı oranda nemlendirme ve havalandırma isteğine sahiptir. Maske nedeniyle fazlasıyla nefessiz kalan cildiniz terleme ve kuruma gibi reaksiyonlar gösterebilir. Yağlı, karma ve kuru ciltler için nemlendirici seçenekleri farklı olabilir. Sonuç olarak hepsinde hızlı bir şekilde emilen nemlendirici kremler tercih edilerek tahriş ve gerginlik sorunları minimuma indirilebilir.

Maskenin Sebep olabileceği Cilt Rahatsızlıkları Nelerdir?

Maskelerin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi en çok cilt üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Özellikle uzun süreli cerrahi maske kullanımı ile birlikte ciltte tahriş başta olmak üzere pek çok sorun baş gösteriyor.

Gül Hastalığı

Maske kullanımının artırdığı bazı cilt sorunları kadın ve erkek farklı yaşlardan kişilerde sıklıkla görülebiliyor. Gül hastalığı olarak bilinen rozasea rahatsızlığı bunların başında yer alıyor. Oldukça hassas yapılı bir cilde sahip olan gül hastaları uzun süreli maske kullanımından daha çok etkilenir. Cildin hassaslığına bağlı olarak bitkisel bakım ürünleri ve doğal içerikli ürünlerle bakım rutini oluşturulabilir.

Sivilce Problemleri

Cildin yeterli ve doğru şekilde nefes almasını engelleyen cerrahi maskeler içi su dolu kabarcığı andıran sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Oluşan sivilce ve akneler için akne temizleme işlemlerinde kullanılan kozmetiklerden yardım almak daha etkili sonuçlara ulaşmanızı sağlar.

Egzama

Hassas bir bakım rutini gerektiren egzama rahatsızlığı cerrahi maske kullanımı ile birlikte alevlenebilir. Böyle durumlarda uzman desteği alarak egzamaya uygun cilt bakım rutinleri oluşturabilirsiniz.

Maskne (Maske Aknesi) Nedir?

Cerrahi maskelerin düzenli ve uzun soluklu kullanımı en çok cilt üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Maskeye bağlı olarak meydana gelen içi su dolu ya da kırmızı görünümlü akneler günümüzde maske aknesi olarak adlandırılıyor.

Maskne olarak hayatınıza giren bu akne türü, en temel anlamı ile maskenin fiziksel teması sonucunda meydana gelen sivilce problemlerini ifade ediyor. Ciltte görülen sivilce artışı tam olarak maskenin süresi ile bağlantılı olmasa da uzun süreli kullanımlardan kaçınmakta fayda var.  

Maske Aknesinden Korunmanın Yolları Nelerdir?

Maskne olarak bilinen maske aknesinin yaygınlaşması ile birlikte pek çok insan nasıl korunacağım sorusunun yanıtını arıyor. Genel olarak maskeler hayatımızda olduğu sürece cilt güzelliği ve sağlığını korumak için dikkat edeceğiniz adımlar artmaya devam edebilir.

Kullandığınız maske türü ve yapısına göre nasıl önlemler alabilirsiniz işte cevabı;

Kumaş maske kullananlar ürünü sık sık yıkayarak bakteri gibi zararlı oluşumların önüne geçebilir.

Cildin nefes almasına imkan tanımak için ara ara uygun yerlerde maske havalandırılabilir.

Cerrahi maske kullananlar düzenli olarak maskelerini tazeleyerek cilt enfeksiyonlarını en aza indirebilir.

Nemlendirici, güneş koruyucu gibi ürünler kullandıysanız emildikten sonra maske takmaya özen gösterin.

Maske Takarken Cilt Egzamasından (Atopik Dermatit) Korunmanın Yolları Nelerdir?

Maske çok sıkı olmamalı: Maske takanların pek çoğu tam koruma için oldukça sıkı bir şekilde bağlamayı tercih ediyor. Ancak sıkı ya da gevşek kalan maskeler egzama riskini artırıyor.

Sürtünmeden kaçının: Sürtünmenin artmasına neden olan maskeler kullanıyorsanız egzamanın şiddetlenmesine ya da ortaya çıkışına zemin hazırlayabilirsiniz.

Maske içeriğini önemseyin: Egzama oluşumundan korunmak için maskenin içeriğine dikkat etmelisiniz. Bambu ya da pamuk içerikli maskeler sizin için çok daha ideal.

Maske Takarken Ciltteki Renk Farklılıklarına Dikkat!

Dışarı çıkarken kullandığınız cerrahi maskeler sıcak hava koşulları ile birleştiğinde bazı olumsuz reaksiyonları beraberinde getirir. Bunun yanı sıra maskenin dışında kalan göz çevresi ve alın gibi bölgelerde kızarıklık ya da çeşitli tahriş belirtileri görülebilir. Pek çok maske kullanıcısı bu durumu önemsemese de cilt rengindeki eşitliksizlikler bazı sorunlara zemin hazırlıyor.

Maske kullandığınız için kapalı kalan yerler normal cilt tonunu, açıkta kalan yerler ise kızarıklık ya da soyulma gibi problemleri yansıtabilir. Bu nedenle maske takmadan önce yapmanız gereken bazı bakım rutinleri var. Doktorların önerdiği cilt bakım ürünleri ve güneş koruyucuları kullandıktan sonra güneşe çıkmanız renk farklılıklarını ve çeşitli rahatsızlıkları önlemek açısından oldukça etkili bir adım.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin

850TL Üzeri Alışverişlerde Hediye!