Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay Ağacı Yağı Nedir?

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz çay ağacı Melaleuca alternifolia bitkisinden elde edilir. Bu bitki Avustralya kıyılarında yetişir ve çay ağacı yağı  Melaleuca alternifolia bitkisinin yapraklarından elde edilen esansiyel bir yağdır. Şampuan, tonik, duş jeli ve krem gibi pek çok kozmetik ürününde katkı maddesi olarak kullanılır. Çay ağacı yağı birçok marka tarafından ürünlerinde kullanmak için tercih edilir. Çünkü bu yağın hem cilt için hem de sağlık için pek çok faydası bulunuyor. Gelin çay ağacı yağının faydalarına hep beraber göz atalım.

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Çay ağacı yağının cilt için birçok faydası bulunuyor. Bu yağ saç, tırnak ve deride tedavi destekleyici olarak kullanılıyor. Deodorant yapımında, diş sağlığında gargara yaparak ve hatta böcek kovucu olarak bile çay ağacı yağı kullanılabilir. Ciltte oluşan sorunların yatıştırılmasında kullanılır. Fakat en çok aşağıdaki durumlarda kullanımı tercih ediliyor.

  • Akne ve sivilce sorunlarının giderilmesinde
  • Çay ağacı yağı akne ve sivilce oluşumunu azaltıcı ve giderici etkiye sahiptir. Düzenli kullanımda yüzünüzdeki sivilce ve aknelerin kaybolduğunu ve azaldığını fark edersiniz. Bunun için bir pamuk yardımıyla çay ağacı yağını yüzünüze sürün. Tabi öncesinde yağı suya damlatmanız gerekiyor. 

  • Ağız ve diş temizliği
  • Çay ağacı yağının ağızda oluşan kötü kokuyu giderdiği biliniyor. Bunun için çay ağacı yağını suya damlatıp gargara yapmalısınız. Fakat gargara yaparken dikkatli olmanız gerek çünkü yutmak sakıncalı olabilir ve zararlıdır.

  • Yaraların tedavisinde
  • Çay ağacı yağı bakterileri öldürür ve iltihap oluşumunu azaltır. Bu yüzden yara olan yere pansuman yapmak için birkaç damla çay ağacı yağı sürülebilir. Bu yaraların iyileşmesine yardımcı olacaktır.

  • Kepeğe karşı mücadele
  • Çay ağacı yağını şampuanınıza biraz koyarak veya birkaç damla yağı saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu kepek oluşumunu en aza indirecektir. Çay ağacı yağının faydaları saymakla bitmez. Fakat her cilt ve insan farklıdır. Bu yüzden çay ağacı yağını kullanmadan önce dermatoloğunuza veya hekiminize başvurmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde vücudunuz alerjik reaksiyonlar gösterebilir ve istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin