Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Bilinçli Bronzlaşma Rehberi

Bu yazıda neler var?

Yaz aylarının gelişi ile birlikte pek çok insan hayalindeki bronz tene kavuşmak için güneş altında uzun saatler geçiriyor. Ancak bronzlaşmak için yaptığınız bazı hatalar cildiniz için geri dönüşü zor işlemler halini alabilir. Cilt tipi ve rengi başta olmak üzere pek çok ayrıntı bronzlaşma süresini doğrudan etkiliyor. Beyaz tenliler için bronzlaşma yöntemlerinin başında güneş altında geçirilen uzun saatler ve solaryum var. Farklı yöntemlerle koyu ve kusursuz bir tene sahip olmanın ilk adımı bronzlaşmak oluyor.

Bronzlaşma temel manada derinin güneş altında rengini değiştirmesi olayı. Bu işlem esnasında cildin derma tabakasındaki renk hücreleri bir çeşit kimyasal tepkimeye giriyor. Söz konusu hücreler, güneş ışığının içindeki UV ışınlarına maruz kaldığında melanin olarak bilinen koyu renk maddelerinin miktarında artış görülüyor. Bu sayede cilt yüzeyinde daha koyu bir renk oluştuğu için bronzlaşma kavramı ortaya çıkıyor.

Güneşle uzun soluklu temasın ardından cilt yüzeyi önce kızarır daha sonra bronz bir hal alır. Cilt yüzeyinde hoş ve pürüzsüz bir görünüm yaratan bronzlaşma aslında genel cilt sağlığı için pek çok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için gerekli adımları uygulamanız çok daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayabilir. Bronzlaşma öncesinde güneş koruyucu ve bronzlaştırıcı ürün içeriklerinden yardım alarak sağlıklı bir tene ulaşmanız mümkün.

Güneş Yanığı ile Kalıcı Bronzluğu Karıştırmayın!

Yaz aylarında uzun soluklu bir güneşlenme sürecinden geçenlerin birçoğu cilt yüzeyindeki kızarıklıkları doğal olarak algılıyor. Kalıcı bronzluk uygulamaları ve güneş altında geçirilen uzun saatler sonucunda cilt yüzeyinde yanma ve kızarıklık gibi sorunlar meydana gelebilir. Bronzlaşma esnasında bu tarz güneş yanıklarının normal olduğunu düşünenler de var.

Sağlıklı bronzlaşmanın altın kurallarından biri yanık ile bronz teni ayırt etmek. Yanmadan ve kızarmadan bronzlaşmak için ön aşamaları ve koruyucuları dikkate almanızda fayda var. Birçok kişinin karıştırdığı güneş yanığı ile karşı karşıya kaldığınızda çeşitli ürünlerin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu aşamada kendi yöntemlerinizle değil bilimsel olarak kanıtlanmış yardımcı ürünlerle tedavi uygulamak oldukça önemli.

Kalıcı Bronzluğun Yolları Nelerdir?

Birçok insan bronzlaşmak ve kusursuz bir cilde sahip olmak için sıcak yaz aylarını iple çekiyor. Özellikle kalıcı bronzlaşma yöntemini tercih edenler hangi yollardan geçeceğini merak ediyor. Cilt bronzlaştırma işlemini kalıcı ve etkili hale getirmek adına neler yapılabilir işte birkaç örnek;

Kalıcı bronzluk sağlayan kremler: Güneş ışınları eşliğinde bronzlaşmak isteyenlerin yaptığı en büyük hata cildi güneş kreminden yoksun bırakmak. Birçok insan etkili ve kalıcı bronzluk için güneş kreminin ters etki oluşturduğunu düşünüyor. Ancak tam aksine güneş koruyucu sprey, krem ve yağlardan destek almak daha kalıcı bir bronz tene sahip olmanızı sağlıyor.

Sabırlı ve düzenli güneşlenme: Bronz bir tene sahip olmak isteyenlerin çoğu kısa sürede etkin sonuçlara ulaşmak istiyor. Oysa günün büyük bir bölümünü korumasız bir şekilde güneş altında geçirmek sizi beklediğiniz etkiye ulaştırmıyor. Günün belli bölümlerini bronzlaşmaya ayırarak 15 gün boyunca tekrarladığınızda sonucun çok daha etkili olduğunu görebilirsiniz.

Beslenmeyi düzenleme: Bazı besinlerin bronzlaşmayı etkilediğini biliyor muydunuz? Birçok kozmetik ürünün içeriğinde de yer alan besinler bronzlaşmayı olumlu yönde etkiliyor. Özellikle domates, havuç, yumurta, kabak ve protein içerikli gıdaların tüketimini düzenli hale getirmek kalıcı bir bronzlaşma için atılabilecek doğal adımlardan biri. Böylece doğal yollarla bronzlaşma sürecini kısaltabilir ve kalıcılığı sürekli hale getirebilirsiniz.

Bronzlaştırıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı bir bronzlaşmanın altın anahtarının doğru koruyucu ve bronzlaştırıcı ürünlerden geçtiğini biliyorsunuz. Peki bronzlaştırıcı ürünler hakkında bilmemiz gerekenler neler ve bronzlaştırıcı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bronzlaşma isteğine uygun içerikler tercih edin

Birçok insan güneş altında geçirdiği süreyi unutarak farklı bronzlaştırıcı ürünlerden yardım alıyor. Kısa sürede daha etkili bir şekilde bronzlaşmak istiyorsanız kakao ve havuç yağı ile bronzlaşmayı sağlayan ürün içeriklerine yönelebilirsiniz.  Ancak burada bronzlaşma isteğine göre uygun içerikler tercih etmek çok daha önemli. Kakao yağına ulaşmak için tıklayın.

Cilt tipinizi önemseyin

Güneş koruyucularda olduğu gibi bronzlaştırıcı ürün ve yağları seçerken de cilt tipinize uygunluğunu kontrol etmeyi unutmayın. Cilt tipine göre nemlendirici etkili ya da su bazlı bronz ürünleri tercih edebilirsiniz.

Ürün içeriğini inceleyin

Cildinize süreceğiniz her bakım ve koruma ürünün içeriğini önemsemenizde fayda var. Özellikle ciltte uzun süre kalan bronzlaştırıcı ürün ve yağların en az kimyasal içeriğe sahip olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kokusuz ve parfümsüz, temiz içerikli bronzlaştırıcı ürünler daha rahat bir kullanım elde etmenizi sağlayacaktır.

Bilinçli bir şekilde bronzlaşmak için gereken önemli detayları öğrendikten sonra size en uygun bronzlaştırıcı seçenekleri için Flavus’u ziyaret edin.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin