Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

AYAK BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Ayaklarınız, günün büyük bir bölümünde vücudunuzun yükünü taşır ve sert zeminlere sürtünerek ciddi şekilde yıpranır. Vücudunuzda bu kadar çok kullanılan ama bu kadar çok göz ardı edilen bir uzuv daha bulunmamaktadır.

 

Ayaklarınızı Düzenli Olarak Temizleyin

Ayaklarımızın yere teması, onların vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla toza ve kire maruz kalmalarına neden olur. Ayrıca günde birkaç saat çorap ve ayakkabı içinde kapalı kaldıklarını da göz önünde bulundurunca çok fazla ter biriktiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, ılık su veya antiseptik bir sabun kullanarak günde en az iki kez iyice yıkadığınızdan emin olun. Ilık su ayaklarda biriken ölü derinin gevşemesine yardımcı olurken, sabun cildin tüm ter ve kirden arınmasına yardımcı olacaktır. Yıkadıktan sonra ise parmak aralarını atlamadan nazikçe bir havluyla kurutun.

 

Haftada En Az 1 Kez Ölü Hücrelerden Arındırın

Ayaklarınız, siz hareket ettikçe zemine ve ayakkabınıza sürtünmesi ayak derinize hasar vererek onu pürüzlü bir hale getirir. Ölü hücreler cilt üzerinde bırakılır ve arındırma aksatılırsa cildin hasar almış bu bölümleri sertleşerek nasır oluşturabilir.

 

Ayaklarınızı Düzenli Olarak Kontrol Edin

Ayaklarınızı kabarıklık, kızarıklık, küçük kesikler, nasır veya çatlaklar olup olmadığına dair düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir sorun fark ederseniz, bir doktor veya fizyoterapistle iletişime geçin. Ayaklarınızla ilgili bir sorunu asla göz ardı etmeyin.

 

Ayaklarınızı Nemlendirin

Ayaklarınız özellikle de kurak kış aylarında maruz kaldıkları sürekli aşınma ve yıpranma nedeniyle çok kuru ve pürüzlü hale gelebilir. Cilt kurudukça elastikiyetini kaybeder ve bu da onu yırtılmaya ve çeşitli hasarlara maruz kalmaya daha yatkın hale getirir.

Kuruyan cilt, genellikle topuk çatlaması şeklinde görülen cilt hasarları meydana gelir. Bu nedenle, ayaklarınızı yumuşak ve nemli tutmak için günde birkaç kez düzgün bir şekilde nemlendirmek çok önemlidir. Gün içinde vakit bulamıyorsanız yatmadan önce ayaklarınıza nemlendirici ve ayak kremi uygulayabilirsiniz. Bu ürünler cildinizi gece boyunca onararak ayak bakım rutininizi güçlendirecektir.

 

Ayağınıza Uygun Ayakkabı Giyin

Dışarıda çok vakit geçirdiğimizi göz önünde bulundurduğumuzda ayakkabılarımızın ayaklarımızı rahat ettirmesi çok önemlidir. İyi oturan rahat ayakkabılar hareket kolaylığı sağlarken, tam oturmayan veya sıkan ayakkabılar yürümeyi ağrılı hale getirir ve ayağınızı yaralamanıza neden olur.

 

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta:

  • Ayakkabınızın kumaşının yumuşak olmasına dikkat edin.
  • Ayakkabı ayağınıza çok sıkı veya bol olmamalı.
  • Yürüyüşlerde yürüyüş ayakkabısı kullanmaya özen gösterin.

 

Ayak Tırnaklarınızı Düzenli Olarak Kesin

Çok uzamış ayak tırnakları sadece kir toplamakla kalmaz aynı zamanda kırılmaya da eğilimlidir. Bu nedenle ayak tırnaklarınızı düzenli kesmeye özen gösterin. Tırnaklarınızı kestikten sonra tırnakların pürüzlü kenarlarını düzeltmek için bir tırnak törpüsü kullanın. Tırnak batması yaşamamak için tırnaklarınızı çok kısa kesmemeye özen gösterin ve düz kesin. Eğer tırnak batması yaşarsanız kendiniz müdahale etmeden önce bir doktora gidin.

 

Ayaklarınıza Her Gün Masaj Yapın

Ayaklarınıza her gün en az 5-10 dakika masaj yapmak kan dolaşımını iyileştirir ve gergin ayak kaslarınızın gevşemesine yardımcı olur. Bunu yatmadan hemen önce yapmak, iyi ve kesintisiz bir uyku uyumanıza yardımcı olabilir.

 

ÖZET

  • Ayaklarınızı göz ardı etmeyin.
  • Ayak temizliğinde hafif veya antiseptik bir sabun ve ılık su kullanın.
  • Ayaklarınızı ölü derilerden arındırın.
  • Ayaklarınızı düzenli olarak kontrol edin.
  • Ayaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın.
  • Ayakkabı seçiminde rahat bir ayakkabı seçmeye özen gösterin ve amacına uygun ayakkabı giyin.
  • Ayak tırnaklarınızı düzenli olarak kesin. Kısa kesmemeye dikkat edin.
  • Her gün yeni bir çift temiz çorap giyin.
  • Gece yatmadan önce ayaklarınızı ılık su ve sabun ile temizleyin ve masaj yapın.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin