Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Argan Yağı Saça Faydaları

Bu yazıda neler var?

Son zamanlarda argan yağı ile ilgili çok şey duyduğunuzdan eminiz. Cilt ürünleri ve şampuanlarda çokça kullanılan argan yağının bu denli rağbet görmesinin nedeni ise sahip olduğu bileşenler ve doğal olmasından kaynaklanıyor. Argan yağı dikenli bir bitki olan Arganio Spinosa ağacının çekirdeklerinin belirli işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilir. Bu bitki Fas'ta yetişen endemik bir türdür. Fazlasıyla dikeni olduğu için üretimi ve toplaması zordur. Hala geleneksel yöntemlerle üretenler bulunmaktadır. İçerdiği faydalı bileşenler sayesinde birçok cilt ve saç bakım ürününün yapımında kullanılır. Özellikle son yıllarda argan yağına olan yoğun talepten dolayı bölge UNESCO tarafından korumaya alınmıştır. Argan yağı vitamin ve yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. İçerdiği bu bileşenler sayesinde saç, cilt ve tırnak bakımında oldukça sık kullanılır.

 

Argan yağı gülü bir E vitamini deposudur. İçerdiği bu bileşenler sayesinde nemlendirici ve yenileyici bir etkiye sahiptir fakat argan yağını kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Her cilt tipi farklıdır ve farklı ürünlere değişik tepkiler verir. Argan yağı özellikle saç bakımı için vazgeçilmezler arasında yerini almıştır.

 

Argan yağının saça faydaları saymakla bitmez. Argan yağı cilt bakımında olduğu kadar saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Saçlar yıkama sonrası yıpranır ve kuruyabilir. Bu yüzden duş sonrası saç bakımı yapmanız gerekir.

Argan yağı özellikle kuru saçlar için nemlendirici bir etkiye sahiptir. Saça canlılık ve parlaklık sağlar. Daha sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Saç tellerini ve saç derisini kimyasal maddelerden korur. Kullandığınız bazı şampuan gibi ürünlerde bulunan maddeler gibi kimyasal değildir. Argan yağı saçı yeniler ve bu tür maddelerden saçı arındırır. Saça esneklik ve hacim vererek saç tellerinin koparak dökülmesini engeller. Düzenli bir kullanımla parlak ve hacimli saçlara sahip olursunuz. Doğal ve canlı bir saç görünümü için nem dengesi önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda argan yağı içerdiği omega yağları ile saçın ihtiyaç duyduğu nemi sağlar ve saç tellerinin kopmasını engeller. Argan yağını, duş sonrasında saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca argan yağı sayesinde ölü derilerden kurtulabilir ve kepek oluşumunu azaltabilirsiniz.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin