Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Akne Patch Nedir?

Akne Patch Nedir?

Akneler cilt bakım  ve güzellik konusunda herkesin şikayetçi olduğu durumlardan biridir. Akne, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan yaygın bir cilt durumudur. Ciltte biriken kir, yağ ve ölü deriler ciltteki gözeneklere dolarak tıkanmaya neden olurlar. Gözenekler tıkandığı için bir süre sonra akne oluşumu gözlenir. Akneler genellikle yüz, alın, sırt ya da omuzlarda görülür.

Her yaştan insanı etkileyen aknelerin oluşumu gençler arasında daha yaygındır. Akne oluşumunun pek çok nedeni bulunur. Bazı hormonal değişimler ve ergenlikte akne oluşumunu tetikler. Özellikle hamilelik döneminde ve ergenlikte yaşanan düzensiz hormonal değişimler akne oluşumunu büyük ölçüde tetikliyor. Hormonal değişimlerin yanı sıra genel olarak akne oluşmasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan tahriş
  2. Sivilce sıkma sonucu oluşan tahriş ve kızarıklık
  3. Cildin fazla yağlı olması
  4. Yağ ve kir tarafından tıkanmış gözenekler
  5. Kirlilik ve cildin düzenli olarak temizlenmemesi
  6. Vücuttaki hormonal değişimler
  7. Ergenlik çağında yaşanan değişimler

Cilt bakımı ve temizliği akne, sivilce ve daha pek çok cilt sorununun yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Akne oluşmasını engellemek için düzenli olarak cilt bakımınızı yaptırmanız gerekir. Akne oluşumunun tedavileri bulunuyor. Bunlardan biri akne patch ile tedavi etmektir. Akne patch vücudunuzda oluşan aknelerin üstüne yapıştırarak kullanılan ürünlerdir. Akne patch ürünleri kızarıklığı ve iltihabı azaltarak aknenin yok olmasını sağlar. Akne patch oluşan akne izlerini azaltmaya yardımcı olur. Hidrokolloid yapısıyla enfeksiyon ve bakterilere karşı savaşır ve akne oluşan bölgeyi dezenfekte etmeye yardımcı olur. Gece gündüz istediğiniz zaman takabilir ve kullanabilirsiniz. Farklı boyutlarda oluşan akneler için farklı büyüklüklerde akne patch ürünleri bulunur. Akne patch ürünlerini hem eczanelerden hem de mağazalardan rahatlıkla satın alabilirsiniz. Akne patch kullanırken aknenin oluştuğu yeri yıkayın ve durulayın. Bandı yapıştırdığınız bölgeye herhangi bir bakım ürünü ya da krem uygulamayın. Son olarak akne patch bandını yapıştırın ve bir günün sonunda bandı dikey bir şekilde çıkarın. Akne patch bandını çıkarmakta zorlanırsanız ılık su ile çıkarmayı deneyebilirsiniz. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin