Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

50’li Yaşlara Özel Cilt Bakımı

50’li Yaşlara Özel Cilt Bakımı

Cilt bakımı her yaştan insanın dikkat etmesi gereken bir husustur. Cilt bakımının verimli sonuçlar vermesi için yaş kriterinin göz önünde bulundurulması gerekir. Özellikle de yaşlanma belirtilerinin görülmeye başladığı 30 ve 50’li yaşlar bu bağlamda en çok dikkat edilmesi gereken yaşlardır. Her yaşın kendine has bir güzelliği vardır ancak her yaşın kendine özel bir de cilt bakımı olması gerekir. 50’li yaşlar için cilt bakımında önemli ipuçlarını paylaştığımız bu yazımızda sizde kendinize özel cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

50’li yaşlarda cilt özel bir bakıma ihtiyaç duyar çünkü bu yaşlarda vücut dengesi ve hormonlar dramatik bir şekilde değişir. Aynı zamanda buna menopoz da eklenince cilt için olumsuz yönde değişimler yaşanır. Bu dönemde hormon değişimleri cilt üzerinde pigmentasyon değişikliğine neden olur. Bu yüzden cilt tonu kızarıklar ve lekeler yüzünden değişir. Esneklik kaybı ve bileşen eksikliği 50’li yaşlarda cildi daha donuk ve soluk gösterir. Bu yaşlarda cilt için faydalı yağ asitleri azaldığından cilt sertleşir ve nem dengesini kaybeder. Tüm bu sebepler bir araya gelince cilt için büyük sorunlar ortaya çıkar. İşte tam da bu yüzden 50’li yaşlar daha özel bir cilt bakımına ihtiyaç duyar ve bu yaşlarda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunur.

50’li yaşlarda cilt bakımı daha farklı olmalıdır. Uzmanlar bu yaşlarda gündüz bakım kremi olarak yoğun etkili nemlendiriciler kullanılması gerektiğini söyler. Gece bakımında ise hücre yenilenmesini sağlayan serumlar kullanılabilir. Bu yaşlarda cilt sertleştiğinden ve esnekliğini kaybettiğinden cilt her zaman nemli olmalıdır. Nem, cildi yeniler ve bir arada tutmaya yardımcı olur. Bu yaşlarda yüz temizleme jeli ve tonik de kullanılabilir. Bu sayede ciltte oluşan ölü tabakadan kurtulabilir ve cildi yenileyebilirsiniz. Ve son olarak 50’li yaşlardaki en büyük cilt problemi olan lekelerle savaşmak kalıyor. Bu lekeleri yok etmek veya görünümünü azaltmak için içerisinde C vitamini bulunan yaşlanma karşıtı kremler kullanılabilir. Bu kremler içerisinde bulunan C vitamini cildi yeniler ve leke oluşumunu en aza indirir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin