Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

40’lı Yaşlara Özel Cilt Bakımı

40’lı Yaşlara Özel Cilt Bakımı

Cilt her yaşta dış faktörlere açık haldedir. Dolayısıyla her yaşta belirli cilt bakım rutini ile cilt bakımına önem verilmelidir. Özellikle 40’lı yaşlardan itibaren yaşlanma izleri belirgin olarak görülmektedir. Yaşlanma izlerini en aza indirmek için 40’ lı yaşlara gelmeden düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. 25 yaşından itibaren cilt kolajen üretmeyi yavaşlatır. Kolajen üretiminin yavaşlaması ile birlikte göz kenarlarında ince çizgiler meydana gelebilir. 30’lu yaşlarda ise ince çizgiler yerini kırışıklığa bırakır. Ayrıca cildinize uygulayacağınız bakım yöntemlerinden önce dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Öncelikle sigaradan uzak durmalısınız. Bununla birlikte uyku düzeni ve beslenme de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır. Uygulanması gereken cilt bakım yöntemleri ise şu şekilde sıralanabilir:

Güneş kremi kullanın: güneşin zararlı ışınları ciltteki yaşlanmayı tetikler. UV ışınları ciltte yaşlanmaya sebep olmakla  birlikte cildi yorar. Cildinize uygun güneş kremleri ile cildiniz zararlı UV ışınlarından koruyabilirsiniz. 

Cilt bakımınızı aksatmayın: cilt bakımına her yaşta dikkat edilmelidir. Günlük temizleme, nemlendirme ve arındırma adımlarını eksiksiz tamamlamanız zamanla cildinizde oluşacak problemleri en aza indirir. 

Göz çevrenize bakım yapın: Göz çevresi yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü bölgelerden biridir. Dolayısıyla göz çevresi her gün nemlendirilmeli ve beslenmelidir. 

Gece bakımına önem verin: Hücre yenileme faaliyetlerinin gece 23.00 ile 03.00 arasında gerçekleştiği uzmanlar tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla gece uygulanan bakım yöntemleri cildinizi daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşturur. Gece bakım rutininizde yaşlanma karşıtı serumlar kullanabilirsiniz. 

Yoğun nemlendiriciler kullanın: cildin elastik özelliğini kaybetmemesi için cildinizi fazla yıkamaktan kaçınmalısınız; çünkü ciltteki doğal yağ cildi besler. Su sıcaklığını doğru ayarlamalısınız. Çok sıcak su ile yıkamanız cildinizin kurumasına neden olabilir. Cildinizi kurulurken sert hareketlerden kaçınmalısınız. Cildinizi yumuşak ve tampon hareketlerle kurulamalısınız. Cildinizi her gün nemlendirmelisiniz. Cilt tipinize uygun nemlendiricileri cildinize uygulayarak olumsuz etkileri en aza indirebilirsiniz. 

Özel maskelerle cildinizi şımartın: Cildinizi ölü deri ve makyaj kalıntılarından arındırmak için cilt tipinize uygun maskeler kullanabilirsiniz. Haftada 1 kez kullandığınız cilt bakım maskeleri cildinizi daha sağlıklı ve parlak bir görünüme ulaştırabilir. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin