Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

10 Aşamalı Fonksiyonel Kozmetik Nedir?

Bu yazıda neler var?

Koreli kadınlar ile ilgili cam gibi bir cilde sahip oldukları konusunda kulağınıza bir şeyler geldi mi?

Peki, Koreli kadınların ciltleri ile ilgili söylenenler ne kadar doğru? Pırıl pırıl ciltlere sahip olmak için Koreli kadınlar hangi cilt bakım rutinini uyguluyor?

Karşınızda; gözeneksiz, berrak ve ışıltılı bir cilt için Fonksiyonel Kozmetik ve Kore Cilt Bakım Rutini sırları!

Kore Cilt Bakım Rutinleri Görsel 1

Fonksiyonel Kozmetik nedir?

Tabii ki Fonksiyonel Kozmetiğin anavatanı Kore'dir. Özellikle 2017'den beri hızla gelişmekte olan Fonksiyonel Kozmetik, üst düzey performans vermeye odaklıdır. 10 aşamalı cilt bakımında cildinizin ihtiyaçlarına göre hem rutin bir bakım hem de sıralı adımlar sayesinde endişeye göre fonksiyonel bir bakım yapma amacı taşır. Daha da kolay bir anlatım gerekirse Fonksiyonel Kozmetik, Kore'nin güzellikte yarattığı yeni bir çağdır. Doğal ve güzel bir cilt yaratma felsefesine sahip olan K-Beauty anlayışı, zararlı içerik barındırmayan, gerçekten amacına hizmet eden ve güvenilir içerikli ürünleri sayesinde herkesin ilk tercihi olmaya başlamıştır.

 

Bu benzersiz rutin, standart batı yüz bakımı yönteminin 3-4 adımından çok daha kapsamlıdır. 10 adımdan oluşması ilk başta gözünüzü korkutabilir ancak bu, tek seferde 10 adımın hepsini yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Yüz bakım adımlarını ve cildinizin ihtiyaçlarını anladıktan sonra, bunları cilt sorunlarınıza, hedeflerinize ve yaşam tarzınıza göre uyarlayabilirsiniz. Sabahları 5 adımlı bir yöntem tercih edebilir. Gece rutini ya da sadece hafta sonu için daha fazla güzellik ürünü ekleyebilirsiniz. Her adımı açıklamak ve sizin için doğru olup olmadığını anlamanıza yardımcı olmak için buradayız! Kore yüz bakım ürünlerini en etkili şekilde nasıl kullanacağınıza ve bunları cilt bakım rutininize ne zaman dahil edeceğinize dair tüm açıklamaları görmek için okumaya devam edin.

 

  1. Yağ Bazlı Temizleyiciler/Makyaj Temizleyiciler

 

"Çifte temizleme" denen yöntemi duydunuz mu? Ultra temiz bir yüz elde etmek için esasen iki farklı yüz temizleyicisi kullanmak, Güney Kore güzellik rutininin bir parçasıdır. Su geçirmez göz makyajı, güneş kremi (SPF), fazla sebum ve gözeneklerde tıkanmış kirlerin tüm izlerini çıkarabilmek için yağ bazlı bir temizleyici ile rutine başlamanız gerekir.

 

 

 

  1. Su Bazlı Temizleyiciler 

 

Su bazlı bir yüz temizleyici ile rutininize devam edin. Yumuşak temizleme köpüğü, nemlendiricili temizleme kremi, jel, losyon veya sütü tercih edebilirsiniz. Bu ikinci adım, gözenekleri temizlemeye ve kalıntıları gidermek için cildi durulamaya yardımcı olur. Yüzünüzü iki kez yıkamak dermatologlar ve estetisyenler tarafından tavsiye edilir. Cilt tipinize ve endişelerinize göre doğru temizleyicileri seçmek bu aşamada çok önemlidir.

 

 

  1. Eksfoliyatörler

 

Parlak, genç görünen bir cilt elde etmek istiyorsanız peeling, mutlaka yapılması gereken bir güzellik adımıdır. Basitçe söylemek gerekirse, beyaz noktalara, siyah noktalara, donuk ve lekeli cilde yol açabilen, gözenekleri tıkayan eski ölü hücrelerinin ciltten uzaklaştırılması işlemidir.

Örnek Eksfoliyatör: Klairs - Daily Skin Softening Water - Nazik Eksfoliasyon Suyu 500ml

 

  1. Yüz Tonikleri

 

Kore tonikleri cildinizi kurutan büzücü toniklerden farklıdır. Her şey cildi nemlendirmek ve optimum pH dengesine geri getirmek ve cildi maksimum fayda için sonraki tedavi adımlarına hazırlamakla ilgilidir. Birçok ürün, nemi korumaya yardımcı olmak için hyaluronik asit, gliserin(gliserol) gibi doğal bileşenler veya nemlendiricilerle formüle edilmiştir.

Örnek Yüz Toniği: Isntree - Hyaluronic Acid Toner Plus - 200ml (Yoğunlaştırılmış Nemlendirici, Yenileyici Tonik)

  1. Yüz Esansları

 

Yüz esansları; serumlar, ampuller, nemlendiriciler ve yüz yağları gibi sonraki ürünler için bir astar görevi görür. Cilt esansları hafiftir ve cilt tarafından hızla emilir ve daha moleküler ağırlıklı nemlendiricilere göre cildin daha derin katmanlarına nüfuz eder. Mükemmel bir nem tabakası sağlarlar ve cildi bir sonraki güzellik ürünlerinizin tüm iyi özelliklerini emmeye hazırlarlar.

 

  1. Kağıt Maskeler

 

Kore kağıt maskeleri yüz şeklindedir, benzersiz aktif maddelerle ıslatılır ve cildin sadece 15 dakikada nemi ve besinleri almasına yardımcı olur. Hızlı ve kolay bir kişisel bakım ritüeli için mükemmeldir.

Örnek Esans: Cosrx Salyangoz Ekstreli Esans - Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100 Ml

 

Kağıt maskeler nasıl kullanılır?

 

Temizleme ve tonik işleminden sonra 15-20 dakika boyunca yüzünüze uygulayın. Daha sonra durulamanıza gerek yoktur çünkü kağıt maske çıkarıldıktan sonra bile cildinize fayda sağlayacaktır.

 

Yararlı bir ipucu: Ters bir etkisi olabileceğinden, belirtilen süreden daha uzun süre yüzünüzde bırakmayın.

 

Kağıt maskeleri ne zaman kullanmalısınız?

 

İnsanların kafaları genellikle maskeleri tonikten önce mi yoksa sonra mı kullanacakları konusunda karışıktır. Yüz tonikleri, temizlemeden sonra kalan kirleri temizlemeye yardımcı olur ve cildi yüz maskesindeki aktif bileşenlerin daha iyi emilmesi için hazırlar. Yüz maskeleri, yüz esanslarının farklı bir versiyonu gibidir, bu yüzden onları yüz esansları yerine ister gece isterseniz de sabah kullanabilirsiniz.

 

Kağıt maskeleri ne sıklıkla kullanmalısınız?

 

Bazı Koreliler “Her Güne 1 Kağıt Maske" kullanıyor ve bu güzellik trendi tüm dünyaya yayılmış durumda. Siz ister bu trende ayak uydurun, isterseniz de cildinizin ihtiyacına kulak verin. Kağıt maskeleri ne sıklıkla kullanacağınız tamamen size ve cildinizin ihtiyacına bağlı. Bu yüz maskelerini cilt tipinize ve tercihinize göre günlük veya haftalık olarak kullanabilirsiniz.

Örnek Kağıt Maske: Barulab - The Clean Vegan Peptide Mask

 

  1. Cilt Bakımları (Serumlar/Ampuller/Güçlendiriciler/Spot Kremler) 

 

Bu yüz bakım adımı, Kore güzellik rutininin temel özüdür. Bu noktada kişisel cilt sorunlarınız için en iyi serumları veya ampulleri bulmakla çok önemlidir.  Cildinizin ihtiyacına göre (akne tedavisi, cilt aydınlatması, kuruluk ve yaşlanmayı geciktirme gibi…) doğru aktif bileşenleri bulmalısınız. Cilt tonunu aydınlatmak ve eşitlemek için C Vitamini (askorbik asit) kırışıklıklar ve ince çizgiler dahil yaşlanma belirtilerine karşı peptidler, retinoller ve niasinamid (B3 vitamini) içeren ürünler seçmelisiniz. Benzoil peroksit ve salisilik asidin akneyi rahatlattığını, salyangoz içeriğinin akne izlerini önlemeye yardımcı olduğunu ve cildi nemlendirdiğini, AHA-BHA-PHA'ların ölü deri hücrelerini çıkardığını, siyah nokta ve donuk cilt görünümünü önlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

 

Serum mu Önce Gelir Ampül mü?

 

Yararlı bir ipucu, en ince kıvamlı ürünlerden başlayıp, en yoğun kıvamlı ürünlere doğru bir uygulama yapmalısınız. Örneğin su bazlı ürünleri önce uygulayıp, yağ bazlı ürünleri en son uygulamak gibi… Bu yöntem sayesinde ürünlerin güçlü bileşenleri cilde derinlemesine etki edecektir.

Örnek Serum: Tiam Vita B3 Source Serum 40ml

 

Kore Cilt Bakım Rutinleri Görsel 2

Ne Zaman Leke Tedavisi (sivilce kremi veya jel) uygulamalıyım?

 

Akne oluşumlarını yatıştırmak veya yara izlerini hafifletmek için herhangi bir türde akne tedavisine ihtiyaç duyuyorsanız, bu ürünleri öncelikli uygulayabilirsiniz. Bu ürünler cildin derinliklerine nüfuz etmeyi amaçlayan, daha yüksek konsantrasyonlu formüller olduklarından dolayı temizlenmiş cilde doğrudan uygulanması, daha fazla emilmesini ve daha iyi etki etmesini sağlayacaktır.

 

  1. Göz Kremleri

 

Göz çevresindeki cilt ince ve narin olduğundan, daha kolay kurur. Bu nedenle göz çevresinde genellikle ince çizgiler, kırışıklıklar, şişkinlik gibi erken yaşlanma belirtileri daha hızlı görünür. Besleyici ve nemlendirici bir göz kremi, göz çevresini kırışıklık ve kuruluktan uzak tutmaya destek olur. Ayrıca bu ürünler koyu halkalar ve göz altı torbaları gibi diğer cilt problemlerinizi önlemeye de yardımcıdır.

 

Göz Kremlerini Ne Zaman Uygulamalısınız?

 

Bu sorunun cevabı kullandığınız ürünün formülasyonuna bağlıdır. Göz kreminiz nemlendiricinizden daha hafif ve daha ince ise nemlendiriciden önce uygulanmalıdır. Ancak, daha zengin ve daha kalınsa, üste uygulanması gerekir. Cilt bakımı adımlarınızın doğru sıralanmasını öğrenmenin en iyi yolu, ürün üzerindeki talimatları takip etmektir.

 

 

Kore Cilt Bakım Rutinleri Görsel 3

  1. Nemlendiriciler / Yüz Yağları / Gece Kremleri

 

Nemlendiriciler, ciltte rahatlığı ve kayganlığı artırmak, kuruluğu önlemek için cildinize uyguladığınız yağ, su ve diğer aktif bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Temel kural, nemlendiricinizi cilt tipinize göre seçmeniz gerekmektedir.

 

Cildiniz İçin En İyi Nemlendiriciyi Nasıl Bulabilirsiniz?

 

Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, en iyi nemlendirici su bazlı, yağsız, komedojenik olmayan bir üründür. Kuru ciltler için yağ bazlı kremler veya yüz yağları tercih edebilirsiniz. Ancak alkol ve koku içeren kozmetiklerden kaçınmalısınız. Oklüzif bileşenler özellikle aşırı kuru cilt tipleri ve egzaması olan kişiler için harikadır, ancak cildiniz sivilcelere eğilimliyse bundan da kaçınmalısınız.

 

Yüz Yağı Ne İçin Kullanılır?

 

Yüz bakım rutininizin son adımı olarak, genellikle nemi hapsetmek için yüz yağları uygulayabilirsiniz. Yüz yağları kozmetik ürünleri arasında en tıkayıcı bileşene sahip ürün çeşitlerinden biridir. Tipik olarak bitki yağlarının bir karışımı ile formüle edilen bu besleyici yağlar, sağlıklı bir cilt için cildi yumuşatmaya, beslemeye ve dengelemeye yardımcı olur.

 

Yüz Yağını Nemlendiriciden Önce mi Sonra mı Sürüyorsunuz?

 

Yüz yağının nemlendiriciden sonra uygulanması gerektiği artık yaygın olarak kabul görmektedir. Çünkü bir yüz yağından sonra nemlendirici uygularsanız cilde iyi nüfuz edemez ve bu nedenle daha az etkilidir. Tahmin edebileceğiniz gibi, nemlendiriciler su içerir, ancak yağlar sadece yağ içerir. Bu, suyun yağdan geçemeyeceği anlamına gelir, bu nedenle altında bir yağ varsa, nemlendirici cilt tarafından tamamen emilemez. Yağlar, diğer taraftan nemlendiricilere nüfuz edebilir, ancak bunun tersi olmaz.

 

Gece Kremleri ile Uyku Maskeleri Arasındaki Fark Nedir?

 

Gece kremleri, genellikle gündüz kremlerinden daha kalın olan ve geceleri en iyi kullanılan retinol gibi bileşenlerle formüle edilmiş nemlendiricilerdir. Gece rutininizde daha ağır bir gece kremi kullanmak, gece boyunca cildinize derin nem ve besin maddeleri eklemenize yardımcı olacaktır.

 

Uyku maskeleri, daha güçlü bileşenlerle doldurulur ve gece kremlerinden daha iyi etki sağlar. Haftada iki ila üç kez cildinize sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için, önemli bir günden önce veya sadece "kendini iyi hissettiren şımartıcı kişisel bakım" için gece maskesi kullanın.

 

Editörün Nemlendirici Önerisi: Isntree - Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream - 100ml ( Yoğun Nemlendirici Ve Yenileyici Nemlendirici Krem)

  1. Güneş Koruyucular/SPF ve PA+

 

Güneşten korunma tartışılamaz ve Kore güzelliğinde en önemli adımlardan biridir. SPF, cildinizi zararlı UVB ışınlarından korur. PA+ ile belirtilen kavram da bu koruyuculuğu UVA kapsamında destekler. Kuru bir cildiniz varsa, krem tipi bir formülasyon kullanabilir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, yağ üretimini kontrol eden, mat bir bitişe sahip su veya jel bazlı güneş kremleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Cildiniz hassas ve sivilceye yatkınsa alkol, koku, oksibenzon ve salisilat içermeyen komedojenik olmayan güneş ürünleri kullanmaya özen gösteriniz.

Editörün Güneş Koruyucu Önerisi: Cosrx - Aloe Soothing Sun Cream Spf50 Pa+++ 50ml

 

Ayrıca Kore Kozmetik konusunda yazdığımız "Kore Makyajı Nasıl Yapılır?" adlı blogumuzu da mutlaka okumalısın!

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin