Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yüz Yogası Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yüz yogası, yüzdeki kırışıklıkları ve sarkmaları önlemek amacıyla geliştirilmiş yüz egzersizidir. Yüz yogası sayesinde ciltteki kan dolaşımı artar, bu da daha genç bir cilt görünümü sağlar. Ayrıca düzenli yapılırsa yüzün daha şekilli görünmesine yardımcı olur. Göz altındaki mor halkaların iyileşmesine de yardımcı olan bu egzersizin faydaları saymakla bitmez. Yüz yogası yapmanın birkaç püf noktası vardır. Hareketleri yaparken yüzün diğer tarafının kırışmamasına özen göstermelisiniz. Bu yüzden hareketleri ayna karşısında yapmanız önerilir. Haftada en az 3 gün en fazla da 5 gün yapılması kırışıklık ve sarkmanın önüne geçer. Yüz yogası beslenme ve yaşam tarzına bağlı olarak 2 ay içerisinde sonuç verir. Bazı yüz yogası hareketleri şunlardır:

 

Kaş ortası çizgileri için yoga egzersizi: Öncelikle sol elinizin orta parmağınız ile kaşlarınızın ortasına hafifçe bastırın. Sağ elinizin orta parmağı ile alnınızın üst kısmına hafifçe bastırın. Sol elinizle kaşınızın ortasından yukarıya doğru diğer elinizle de saç köküne doğru masaj yapın. Bu hareketi birkaç defa tekrarlayın.

 

Düşük kaşlar için yoga egzersizi: İki elinizi kaşınızın üstüne koyun ve kaşlarınızı kırıştırmadan yukarı doğru tutun. Ellerinizi sıkıca kaşlarınıza yapıştırın ve ardından kaşlarınızı çatın. Egzersizi en az 3 defa tekrar edin.

 

Kaz ayakları için yoga egzersizi: Gözlerinizi açın. Baş Parmağınızı göz kenarına yerleştirin ve karşıya bakın. Bu egzersizi sabah ve akşam tekrarlayın.

 

Dudak üstü çizgileri için yoga egzersizi: Bu egzersiz için bir kurşun kaleme ihtiyacınız var. Kurşun kalemi dudağınızın arasında yuvarlayın. Kalemi öne ve arkaya doğru hareket ettirin ve bu egzersizi yaparken yüzünüzün herhangi bir yerinin kırışmamasına özen gösterin.

 

Yanak sarkması için yoga egzersizi: Bir aynanın karşısına geçin. 10 saniye boyunca abartılı bir şekilde gülümseyin. Dinlenin ve aynı egzersizi 5 defa tekrarlayın. Daha sonra yanaklarınızı şişirin. 10 saniye bekleyin ve rahatlayın. Bu egzersizi de 5 defa tekrarlayın.

 

Gıdı ve alt yanak sarkmaları için yoga egzersizi: Dudaklarınızın arasına bir kaşık alın ve alt dudağı öne doğru çıkarıp yukarı bakın. Kaslarınız gerildikçe alt yanaktaki sarkmaların sıkılaştığını göreceksiniz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin