Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yüz Şekline Göre Allık Nasıl Uygulanır?

Yüz Şekline Göre Allık Nasıl Uygulanır?

Makyaj çantalarının en renkli ve vazgeçilmez kozmetik ürünüdür. Yüze hayat ve canlılık vermek için kullanılır. Yüksek pigmentasyonu ile allıklar, özellikle cildin soluk ve yorgun göründüğü günlerde cilde renk katmak için kullanılır. Allık basit olarak açıklamak gerekirse renkli bir ten ten makyajı malzemesidir. Yanaklara uygulandığında cildi canlı ve hafif kırmızı gösterir. Adını da zaten cilde kattığı bu hafif kırmızılıktan alır. Allık ürünlerinin birçok formu vardır ve bunlar farklı amaçlar doğrultusunda üretilmiştir. Bu allık çeşitleri genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Pudra allık
  • Pudra allıklar toz formunda olan allık ürünleridir ve genelde en çok tercih edilen allık çeşididirler. 

  • Likit Allık
  • Bu allık çeşidi son zamanlarda giderek popülerliğini artırmaya başladı. Minik bir şişede likit formda üretilen bu allık türü, hem elle hem de fırçayla uygulanabilir. Sürümünün kolay olması likit allığın neden bu kadar sevildiğini açıklıyor.

  • Jel Allık
  • Jel allıklar diğer allık türlerine göre daha yoğun bir kıvamdadır ve hızla sürülmesi gerekir. Bu yüzden genellikle kuru bir cilt tipine sahip kişiler jel allık tercih etmezler.

  • Kalem Allık
  • Kalem formunda üretilen bu allıklar başka bir malzeme olmadan uygulanabildiği için çok tercih ediliyor. Fakat kuru ciltler üzerinde kullanımı biraz zor olabiliyor.

    Allık farklı yüz şekillerinde farklı uygulama biçimleri vardır. Yuvarlak yüz tipine sahip kişiler dolgun elmacık kemiklerine sahiptirler. Bu yüzden hafif kabarık bir fırça ile elmacık kemiklerinin dış kısmına hafif yukarı doğru uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde bu allık uygulama şeklini oval yüz tipine sahip kişiler de uygulayabilir. Köşeli yüzler güçlü çene hatları ile biliniyor. Bu yüzden allığı elmacık kemiklerinden başlayarak çeneye doğru hafif yuvarlak hareketlerle sürebilirsiniz. Bu şekilde daha yumuşak görünen bir görünüme sahip olursunuz. Farklı yüz tiplerine uygun farklı biçimde allık uygulanır. Ama istediğiniz allık türünü seçmekte özgürsünüz çünkü allık türünün yüz şekliyle hiçbir ilgisi yoktur. İster jel isterseniz de pudra allık kullanın yüz tipinize uygun olarak sürdüğünüz sürece hangi türde allık uyguladığınız fark etmez.

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin