Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yorgun Cilt Nedir, Cilt Neden Yorulur?

Yorgun Cilt Nedir?

Hayatımız boyunca pek çok yorgun dönemimiz olabiliyor. Sınavları yaklaşan öğrenciler, bebeklerini yeni kucaklarına alan anneler ve iş temposundan yorgun düşenler gibi bir sürü örnek görüyoruz. Peki ya cildin yorgun olması, bu ne anlama geliyor? Yorgun görünen cildi tanımlamanın pek çok yolu var. Koyu halkalar, ince çizgiler ve donuk, kuru bir cilt gibi… 

Hayatın günlük temposu, stres ve uykusuzluk yorgun görünen bir cilde sahip olmanın en büyük sebeplerindendir. Fakat bu görünümden kurtulmak için yapmanız gereken çok kolay birkaç yol var. Bu yöntemler hem çok vaktinizi almaz hem de cildinizi eski parlak ve doğal haline geri döndürecektir.

Nasıl Önlem Alınabilir?

  • Hyaluronik Asit Kullanmak
  • Eğer nem dengesini kaybederse tıpkı bir bitkinin gün ışığı olmadan solması gibi yorgun gözükecektir. Bir de üstüne eklenen uykusuzluk ve stres yüzün enerjik ve parlak gözükmesini imkansız hale getirecektir. Yorgunluk karşıtı cilt bakımı yapılırken kullanılması gereken en etkili içerik hyaluronik asittir. Çünkü bu asit kendi kapasitesinin çok üstünde nem tutma özelliğine sahiptir. Hyaluronik asit kullanmak ayrıca cilt bakımı yaparken kullanılan C vitamini, krem ve serumların da etkisini önemli ölçüde arttırır. Yorgun cilt görünümünden kurtulmak için hyaluronik asidi cilt bakım rutinine kesinlikle eklemelisiniz.

  • C vitaminli Kağıt Maske Kullanmak
  • C vitamini içeren cilt bakım ürünleri sıklıkla kullanılır ve tercih edilir. Çünkü C vitamininin vücut için sayısız faydası vardır. C vitamini cildin solgun ve yorgun görünümünü giderir ve cildin yenilenmesini sağlar. Bu anlamda C vitamini içeren kağıt yüz maskeleri kullanmak yorgun cilt görünümünü azaltır. Ayrıca maske kullanmak hızlıca yapabileceğiniz bir işlem olduğu için günlük yaşantınızda hiçbir şeyden geri kalmazsınız ve zamanınız size kalır.

  • Buz Maskesi Uygulamak
  • Bu yöntemi duyduktan sonra şaşırdınız biliyorum ama yüze buz ile masaj yapmak kan akışını arttırdığı için cildi yeniler. Buz maskesi cildin canlı ve sağlıklı görünmesini ve toparlanmasını sağlar. Birkaç dakika boyunca bir buz küpünü yüzünüze masaj yaparak uygulamak cildinizin yorgun görünümünü ortadan kaldıracaktır.

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin