Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yaz Aylarında Yaşanan Cilt Problemleri ve Çözümleri

Birçok insan için tatil anlamına gelen yaz mevsimi, yaşamın hızlandığı ve eğlenceli zamanların geçirildiği dolu dolu yaşanan bir dönem olarak biliniyor. Peki yaz aylarında maruz kalınan; ısınan hava, değişen nem oranları ve artan terleme gibi faktörler cildinizde hangi problemlere yol açıyor? Gelin bunlara bir göz atalım.

Egzama

Birçok insanın muzdarip olduğu egzama problemi için net bir sebep gösterilemese de mevsim geçişleri bu problemin şiddetlenmesinde önemli bir etken. Bu mevsim geçişlerinde; ısınan hava, polenler ve nem gibi faktörlerin değişimine maruz kalmak egzama rahatsızlığınızın ciddileşmesine neden olabiliyor. Cildinizi yoran ürünleri kullanmayı azaltmanızı ve tabii ki dermatoloğunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.

Akne Oluşumu

Havalar ısınınca daha aktif bir yaşama geçmeniz akne oluşumunu şiddetlendiren faktörlerden bir tanesi. Bu havaların tadını çıkarmak için yaptığınız gezilerde diğer mevsimlere kıyasla daha çok terleyeceğinizden sıradan günlük rutininiz tıkalı gözeneklerinizi açmaya yetmeyebilir. Bu yüzden yaz cilt bakım rutininde bazı değişiklikler yapmanızı öneririz. Örneğin, cildinizi daha sık temizleyebilir ve cilt bakım rutinlerinizde su bazlı ürünlere yer verebilirsiniz.

UV Işınlarına Maruz Kalma 

Dört mevsim güneş kremi kullanılması gerektiğini ve bunun ne kadar önemli olduğunu daha önceki yazılarımızda da paylaşmıştık. Yaz aylarında daha sık ve direkt olarak UV ışınlarına maruz kaldığınız düşünülünce güneş kreminin önemi de artıyor. Yüksek koruma faktörü içeren güneş kremlerini kullanmayı ve gün içinde fırsat buldukça yenilemeyi unutmayın.

Güneş Yanıkları

Güneş yanığı cildin yoğun güneş ışınlarına maruz kalmasına verdiği bir reaksiyondur. Özellikle güneş kremininin ihmal edildiği deniz seyahatlerinde karşılaşılan bu problem hem cilt sağlığını hem de konforu kötü etkilliyor. Güneş yanığı olan bölgeyi soğuk ve nemli tutmak ağrıyı azaltmada faydalı olacaktır.

Cildin Fazla Yağlanması

Sıcak hava ve gün içi hareketlerinizin daha aktif hale gelmesi cildinizin yağ dengesinin bozulmasına neden olabilir. Bu yüzden cilt bakım rutinlerinizde yağ bazlı cilt ürünlerinizi su bazlı hafif cilt bakım ürünleri ile değiştirmenizi tavsiye ederiz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin