Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yaz Aylarında Cilt Bakımı

Bu yazıda neler var?

Yaz aylarının gelişi ile birlikte cildiniz için uyguladığınız rutin bakımları değiştirmeniz gerekir. Özellikle sıcak hava koşullarına ve güneşin zararlı etkilerine karşı bazı önlemler alabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde kuruyan ve nemini kaybeden cildiniz için nem dengesini sağlayabilecek bakım rutinleri oluşturabilirsiniz. Cilt bakımı söz konusu olduğunda herkesin kendi cilt tipine uygun bir bakım yöntemini uygulaması oldukça önemli.

Yaz ayları cilt bakımı ve uygulamaları açısından oldukça önemli bir süreç. Gün boyu cildinizi ve saçlarınızı güneşten gelen ışınlara karşı koruyacak ürünler tercih etmeniz gerekir. Bu noktada yaz aylarında cildinizi temizleme, koruma ve besleme içerikli bakım rutinleri ile destekleyebilirsiniz.

Güne başlarken cildinize uygun bir güneş koruyucu ile ilk adımı atabilirsiniz. Yaz aylarında güneş altında geçirdiğiniz uzun süreye bağlı olarak ölü derilerinizi temizlemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle belli aralıklarla peeling yapmayı unutmayın. Peeling yapmadığınız dönemlerde ise cildinize göre köpük, jel ve sabun tarzında uygun bir temizleyici kullanabilirsiniz. Gün sonundaysa, gece uyurken cildinizin yenilenmesine katkıda bulunmak için serum, nemlendirici ve göz çevresi kremlerini rutininize ekleyebilirsiniz.

Cildinizin Yanmasına Asla İzin Vermeyin

Yıl boyunca, farklı mevsimlerde düzenli olarak güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalırsınız. Özellikle yaz aylarında ve öğle saatlerinde, güneşin en yoğun olduğu dönemlerde dışarıda bulunuyorsanız cildinizin yanması kaçınılmaz olabilir. Güneş koruyuculardan destek alarak cildinizin yanmasına engel olabilirsiniz. En az 2 saat aralıklarla güneş koruyucunuzu tazelemeyi ve suya dayanıklı ürünler tercih etmeyi unutmayın. Yaz aylarında cildinizi yakmadan nasıl bronzlaşacağınızı merak ediyorsanız bilinçli bronzlaşma rehberine göz atabilirsiniz.

Yaz aylarının gelişini bronzlaşmak olarak algılayan herkes için güneş oldukça önemlidir. Ancak bilinçsiz bir şekilde bronzlaşırken cildinizin yanmasına neden olabilirsiniz. Doğru şekilde bronzlaşmanızı sağlayan ürünler için tıklayın.

Denizin ve Havuzun Cildinize Etkileri

Yaz aylarının gelişi ile birlikte deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Güneşin sıcaklığı ve denizin serinliği arasında gidip gelen cildinizin bu durumdan nasıl etkilendiğini hiç düşündünüz mü? Deniz suyu birçok faydayı beraberinde getirmenin yanı sıra serinlik etkisi ile yaz aylarında büyük bir kurtarıcı rolü üstleniyor.

Deniz suyu genel olarak birçok rahatsızlığın tedavisi için önerilen yöntemler arasında yer alır. Mineral tuzu ile dikkat çeken deniz suyu sayesinde cildinizde kan dolaşımı artar. Buna bağlı olarak cildiniz çok daha parlak, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazanır.

Bazı hastalıklara iyi gelmesi ile bilinen deniz suyu hassas ciltler için çeşitli sorunlar yaratabilir. Havuz suyu ise daha özerk bir alan sunmuş gibi gözükse de bazı olumsuz etkileri beraberinde getirir. Klorlu havuz suyu nedeniyle cildiniz normalden daha fazla kuruyabilir. Bu nedenle deniz ve havuz suyundan çıktıktan sonra duş almanız saçınızı ve cildiniz korumanız açısından oldukça önemlidir. Suya girdikten sonra cildinizin koruma mekanizması azaldığı için cilt bakım ürünleri ile destek sağlamanız gerekebilir. Bu nedenle sudan çıktıktan sonra dış dünyaya adım atmadan önce koruyucu güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Makyaj Rutininizi Mutlaka Değiştirin

 Herkesin favori makyaj ürünleri ve takip ettiği bir trend vardır. Ancak her mevsim kendine özel koşullarla geldiği için, kış aylarında yaptığınız makyajı yazın sürdüremeyebilirsiniz. Daha sağlıklı ve temiz bir cilt için zaten yaz aylarında farklı bir rutine geçmeniz gerekir.

Sıcak yaz aylarında terleyen cildinizde, ter bezlerinin aktif olarak çalışması için daha az ürünün kullanıldığı makyaj seçeneklerine yönelmenizde fayda var. Yaz ayları için cilt bakım önerileri ve kozmetik ürün çeşitlerine göz atarak uygun bir makyaj rutuni oluşturabilirsiniz. Gün boyu yüzünüzde kalan makyajın doğru ve derin bir şekilde temizlenmesi açısından cilt bakımı oldukça önemli.

Yaz aylarında ağır makyaj ve fondöten içerikleri yerine renkli güneş koruyuculardan yardım alabilirsiniz. Yoğun farlar yerine daha fresh görüntüler için açık renkler tercih edebilir ve sadece maskara ile etkili bir son dokunuş yapabilirsiniz.

Su, Su ve Su!

Yaz aylarında cildinize yapacağınız en iyi bakım rutini hiç şüphesiz su içmek olacaktır. Cildinizin canlılığını koruyan yüz bakımı ürünlerinden önce düzenli su içmeye başlamak çok daha etkili bir alternatif. Gün boyu sade su tüketmeyi sevmeyenler için su içmek oldukça zor bir iş gibi görünebilir. Detoks sularından yardım alarak su içmeyi çok daha etkili ve kolay hale getirebilirsiniz.

Düzenli olarak su tüketmek cildinizin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Özellikle sıcak yaz aylarında nemini kaybeden cildiniz için su eşsiz bir seçenek. Ayrıca sivilcelerin varlığını önlemek için de suyun gücünden yardım alabilirsiniz.

Yaz aylarında ihtiyaç duyacağınız cilt bakım ürünleri ve daha fazlası için Flavus farkını deneyimleyin.

Bu yazıda neler var?

EDİTÖRÜN ÖNERİLERİ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin