Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Yağlı Ciltler Hakkında Yanlış Bilinenler

Yağlı Ciltler Hakkında Yanlış Bilinenler

Yağlı cildiniz varsa, muhtemelen parlamayı azaltmak ve yüzünüzü yağdan arındırmak için birçok püf noktası denemişsinizdir. Ne yazık ki, bunların çoğu tamamen yanlış. Doğru uygulamaları farklı söylentilerden ayırmak önemlidir. Böylece yağlı cildinizi nasıl kontrol altında tutmanız gerektiğini bilirsiniz.



İşte yağlı ciltler hakkında 3 yanıltıcı bilgi:

1) Yağlı cilt, şiddetli derecede güçlü ve yoğun temizleyicilere ihtiyaç duyar.

Sert içerikli cilt temizleyicileri ve tonikler fazla yağı giderirken, cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına da neden olabilir. Bu durumu yaşadığınızda, çizgilerinizin belirginleştiğini, cildinizde donukluk ve kötüleşen bir cilt görmeye başlayacaksınız. Cildinize yönelik yaptığınız aşırı kurutma işlemi, cildinizin daha fazla yağ üretmesine sebep olacaktır.

2) Yağlı cilt, kirli cilt demektir

Parlak bir yüze sahip olmak veya sık sık sivilcelenmek cildinizin kirli olduğu anlamına gelmez. Fazla yağ ve sivilce, kirden değil, dalgalanan hormonlardan kaynaklanır. Yağlı cilt ayrıca genetik bir bileşene sahiptir ve ailelerden geçme özelliği vardır. Ebeveynleriniz yağlı bir cilde sahipse, aynı kaderi yaşamanız muhtemeldir.

Fazla yağın ve sivilcenin kirli ciltten kaynaklandığı inancı, birçok insanın cildinin aşırı derecede soyulmasına neden olmuştur. Bunun nedeni yüzün aşırı yıkanması , aşırı peeling yapılması veya yoğun temizleyiciler kullanılması olabilir.

3) Yağlı veya yağlı yiyecekler yağlı cilde neden olabilir

Patates kızartması, pizza, hamburger ve diğer yağlı yiyeceklerinizdeki yağ, cilt sebumunuzla aynı bileşene sahip değildir. Yağlı cilt çoğunlukla genetiktir ve mutlaka gıdalardan kaynaklanır diyemeyiz. Hormonlarınız da büyük bir rol oynar, çünkü belirli hormon seviyelerindeki artış daha yüksek sebum üretimini tetikleyebilir. Bununla birlikte, bazı yiyecekler yağlı cildinizi veya sivilcelerinizi daha da kötüleştiriyorsa, bu yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir.

Yağlı Cildi Nasıl Yönetebiliriz?

Genlerinizi değiştiremeseniz de yağı ve parlamayı kontrol etmek için yapabileceğiniz şeyler var. İşte deneyebileceğiniz bazı şeyler:

- Kurutma kağıtları kullanın: Kurutma kağıtları yüzünüzdeki fazla yağı emmek ve geçici olarak daha az parlak veya yağlı görünmesini sağlamak içindir.

-Cildi güneşten koruyun: Güneşin zarar görmesini ve lekelerin kötüleşmesini önlemek için her gün geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanın.

-Kil maskelerini deneyin: Kil maskesi, fazla yağı emmeye ve ciltteki kirleri gidermeye yardımcı olabilir ve ayrıca vücudunuzda bulunan sivilceleri yatıştırabilir.

-Her gün yıkayın ve nemlendirin: Yüzünüzü günde iki kez ve terledikten sonra yıkayın ve sonrasında yağsız bir nemlendirici uyguladığınızdan emin olun. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin