Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Vegan Kozmetik Nedir?

Vegan Kozmetik Nedir?

Başlamadan önce biraz vegan nedir bundan bahsedelim. Vegan veya veganlık, özetle tüm hayvansal ürünlerden arınmış beslenme türü hatta yaşam biçimidir. Fakat veganlık sadece beslenme ile ilgili olan bir durum değildir. Veganlık hayvanların gıda, kozmetik, ticaret ve başka amaçlar doğrultusunda maruz kaldıkları her türlü zulmü ve şiddeti reddeden ve kınayan bir yaşam biçimidir. Örneğin bir canlının kürkü veya başka bir amaç için öldürülmesine karşı çıkarlar. Veganlar hayvanların da duyguları ve hakları olduğunu savunur. Bu yüzden veganlar et, süt, yumurta ve bal gibi hayvansal gıdaları tüketmezler. Son yıllarda veganlığın hem Türkiye’de hem de dünyada artmasıyla beraber kozmetikte vegan kozmetik ortaya çıktı. Peki, vegan kozmetik nedir? hep beraber göz atalım.

Vegan kozmetik, üretilen kozmetik ürünlerinde hiçbir hayvansal kaynaklı içerik bulundurulmamasına denir. Son yıllarda bu tür kozmetik ürünleri giderek daha çok üretiliyor ve bunun en büyük sebebi vegan hareketidir. Bu vegan kozmetik ürünleri sayesinde hayvanlar böyle bir amaç için şiddete ve zulme maruz kalmayacaklar. Bu şekilde üretilen vegan kozmetik ürünlerinin üzerinde genellikle cruelty-free yazar. Bu kelime o ürün yapılırken hiçbir hayvana zarar verilmediğini göstermek amacıyla yazılır. Bu tür hareketler hayvan sömürüsüne karşı artan farkındalık sayesinde yapılıyor. Vegan kozmetik ürünlerine erişim artık daha kolay. Son yıllarda vegan ürünler üreten marka sayısı oldukça arttı. Bir ürünün vegan içerikli olup olmadığını içindekilerden ve üzerinde bulunan etiketlerden kolayca anlayabilirsiniz.

Kozmetik alanında bu tür adımların atılması umut verici ve umarız diğer alanlarda da hayvanlara yapılan bu tür eziyetler son bulur. Vegan kozmetik ürünleri bu anlamda hiçbir hayvana zarar verilmeden üretilen ve içerisinde hayvansal gıdalar bulundurmayan ürünlere denir. Vega kozmetik ürünlerini kullanarak kalıcı, doğal ve hoş bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bu anlamda vegan kozmetik ürünlerinin diğer kozmetik ürünlerinden hiçbir farkı yoktur. Diğer ürünleri kullanarak elde ettiğiniz görüntüyü vegan kozmetik ürünlerini kullanarak da elde etmek oldukça kolay. Ayrıca vegan kozmetik ürünlerinin cilt üzerinde sivilce ve akne oluşumunu azaltır. Vegan kozmetik ürünleri kullanarak hem hayvanlara hem de cildinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin