Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Uçucu Yağlar Hangileridir?

Uçucu Yağlar Hangileridir?


Uçucu yağlar genelde keskin kokulu, oda ısısında uçucu özelliğe sahip ve buharla taşınabilen özellikle ürünlerdir. Bitkilerin kök, yaprak, çiçek, meyve ve kabuk kısımlarından elde edilen uçucu yağlar suda çözünmezler. Zaman zaman buhurdanlıklarda mum ışığında ısınan suya damlatıldıklarını görürsünüz, yalnızca 1-2 damla uçucu yağın tüm kokusunu odaya yaymak bu sayede çok kolaylaşır. Kullanım amaçları türlü türlüdür; bitki çaylarında ve şekerlerde aroma verici olarak, ilaç sektöründe katkı maddesi olarak, kısacası genelde gıda sektöründe hem tat hem koku vermesi amacıyla kullanılır. Uçucu yağlardaki esans çok kuvvetlidir, bu yüzden seyreltilerek kullanılmaları tavsiye edilir. Birçok uçucu yağ çeşidi vardır; Adaçayı yağı, biberiye yağı, portakal yağı, ylang ylang yağı, yasemin yağı, nane yağı, çam terebentin yağı, okaliptus yağı, papatya yağı, çay ağacı yağı, fesleğen yağı, anason yağı, defne yaprağı yağı, gül yağı, kekik yağı, karanfil yağı, lavanta yağı, melisa yağı, kimyon yağı, limon yağı, sandal ağacı yağı, sarımsak yağı, bergamot yağı ve melisa yağı gibi. Yaygın olarak kullanılan birkaç tanesini sizler için derledik:


-Lavanta yağı: En önemli özelliği sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisidir. Bu sayede uykuyu kolaylaştırmasıyla da bilinir.


-Portakal yağı: Enerji verici ve motivasyon destekleyici özelliğiyle bilinir. Cilde seyreltilerek uygulandığındaysa selülit ve çatlaklarla savaşır.


-Çay ağacı yağı: Akneler üzerindeki kurutucu etkisiyle bilinmektedir. Antibakteriyel özelliktedir ve sivilceler üzerine lokal olarak uygulanabilir.


-Nane yağı: Serinletici bir etkiye sahiptir. Buhurdanlık ile kullanıldığında çok hoş bir koku yayar. Bu hoş koku daha canlı, enerjik hissettirir ve zihni uyarıcı bir etki sağlar.


-Kekik Yağı: Ciltte lekelerle savaşan ve antioksidan etkili bir yağ türüdür. Hava temizleyici özelliğiyle de bilinir, aromaterapide de sıkça kullanılır.


-Karanfil yağı: Güçlü bir temizlik maddesi olduğu için temizlik yaparken suya birkaç damla eklenebilir. Diş ağrıları için yatıştırıcı etkiye sahiptir ve bağışıklık sistemini destekleyici özelliktedir.


-Biberiye yağı: Eski çağlarda biberiye bitkisinin yakılmasıyla hasta odalarının havalarının temizlendiği bilinmektedir. Antioksidan özellikte bir yağdır ve iltihap giderici etkisi vardır. Koklandığı zaman rahatlatıcı, sakinleştirici özelliktedir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin