Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Sivilceye ne iyi gelir?

Sivilceye ne iyi gelir?

   Sivilceler, ergenliğe girildiği andan itibaren birçok bireyin kurtulmayı dört gözle beklediği bir sorundur. Her kişide farklı oran ve konumlarda çıkar. Çözümler de yine kişinin cilt tipine bağlıdır. Doktorunuzla görüşerek tıbbi bir müdahale ile en doğru yola ulaşabilirsiniz. Fakat bu tedavi sürecini hızlandıracak evde yapabileceğiniz veya kullanabileceğiniz ürünler de vardır. Bu yazımızda sizlere farklı öneriler sunacağız kendiniz için en etkili olabilecek yöntemleri deneyebilirsiniz. Fakat doktorunuza danışmadan uygulamamanızı tavsiye ederiz.

  • Öncelikle düzenli bir yaşam tarzını benimsemeli, düzenli ve sağlıklı besinler tüketmelisiniz. Bu önerimiz sivilcelerden kurtulmanız için yapacağınız en etkili çözümdür. Tükettiğiniz yağlı besinler, fastfood ürünler sivilcelerinizi besler. Uyku düzeniniz, yaşadığınız stresler de maalesef ki cildinizde sivilce üretimini destekler.

Sivilcelerimizin geçmesi için evde neler yapabiliriz?

  •  Hemen hemen her evde tüketilen ‘’yoğurt’’ aradığınız çözüm olabilir! Her gece yatmadan yüzünüze sürerek 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Yoğurdun içinde bulunan yararlı bakteriler cildinizle etkileşime geçerek ölü deriyi atmanıza yardımcı olur.
  •  Sivilce çıkacağını anladığınız anda gül suyu ile tonik uygulamanız sivilcelerin büyümesini ve iltihaplanmasını önler. Yüzün tamamına gül suyunu bir pamuk yardımıyla sürün.
  • Limon doğal antiseptik özelliği olan bir besindir. Sivilce çözümleri için en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Fakat ciltlerde hassasiyete sebep olabilir. Birkaç damla limonu bileğinize sıktıktan sonra 15 dk bekleyin, cildinizde herhangi bir kızarıklık veya kaşıntı olmazsa farklı bileşenler de ekleyerek sivilceleriniz için kullanabilirsiniz. Limon suyunu tarçın, zerdeçal, karbonat, bal ve süt, salatalık, yoğurt, gül suyu, şeker ve aloe vera gibi bileşenlerle karıştırarak peeling maskesi yapabilirsiniz.
  •  Lavanta çayı sivilcelere en iyi gelen yöntemlerden biridir. Önemli noktası ise bir ay boyunca düzenli şekilde kullanmalısınız. Sivilcelerinizi iyileştirir ve iz kalmamasını sağlar.
  • Elma sirkesinde bulunan antibakteriyel özellik sayesinde sivilcelerinize iyi gelebilir. Pamuk ile sivilcelerinizin üstüne 10-15 dakika boyunca sürün ardından durulayın. Günde 3 defa kullanılması önerilir.
  • Yeşil çay tüketimi sivilce oluşumunu engeller. Cildi onarır ve tazeler. Günde istediğiniz kadar içebilirsiniz.
  • Kaynar suyun içine taze ceviz yaprakları ekleyin ve yarım saat bekletin. Soğuması içinde yarım saat bekledikten sonra yüze veya sivilce olan bölgeye sürebilirsiniz.

Sivilcelerimizin geçmesi için başka neler yapabiliriz?

  •  Yastığınızı sık sık değiştirin.
  • Cildinizi güneşten koruyun.
  • Sivilce izleri için salisilik asit, benzoil peroksit ve kükürt gibi aktif maddeler içeren kozmetik ürünler kullanmanız faydalı olur.
  •  Yüzeysel/orta/derin peeling (kimyasal soyma), dermaroller, mikro iğneleme, mezoterapi, PRP, fraksiyonel lazer, dolgu uygulamaları, cerrahi/ablatif lazerler ile yapılabilecek müdahaleler de sivilcelerinizin geçmesine yardımcı olabilir.
  • A vitamini tedavileri doktorunuzun önerisiyle başvurabileceğiniz bir diğer yöntemdir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin