Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?

Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?


Sivilce, deri altındaki kıl köklerinde yağ birikmesi ve gözenek tıkanması olarak tanımlanır. Enfeksiyon kapmış gözenek olarak da bilinen ve yaygın cilt hastalıklarından biri olan sivilce, iç ve dış etkenlerden kaynaklanır. Hormonal değişimler, yağlı ve düzensiz beslenme, hava kirliliği, stres ve yanlış ürün kullanımı gibi pek çok farklı faktörlerden dolayı sivilce oluşumu gerçekleşebilir. Aynı zamanda bazı ilaçların yan etkileri de sivilce oluşumuna neden olur. Özellikle de ergenlik çağında değişen hormonlar sivilce oluşumunda sıkça görülen etmenler arasında yer alır. Sivilcenin patlatılması da farklı bölgelerde daha büyük sivilce oluşumuna neden olur. Bununla birlikte patlatılan sivilceler bölgede koyu lekelenmelere ve kalıcı izlere yol açabilir.


Sivilce Nasıl Geçer?

Farklı dönemlerde oluşmuş sivilceleri geçirmek için çeşitli yöntemler uygulanır. Sivilceyi geçirmek ya da oluşumunu engellemek için öncelikle sivilcelerin nedenlerine odaklanmak ve oluşan problemleri ortadan kaldırmak gerekir. Hormonal etmenlerden kaynaklı sivilceler için doktor kontrolü şarttır. Bununla birlikte sivilce oluşumunu engellemek ve oluşan sivilceleri geçirmek için cilde daha fazla önem verilmesi gerekir. 


  • Cildinizi Temizleyin
  • Sivilce nasıl geçer sorusunun en önemli cevabı temizliktir. Cilt makyaj ve kirden arındırılmadığı sürece sivilce oluşumu devam eder. Dolayısıyla cildin pH dengesine uygun temizleyicilerle arındırılması gerekir. Cildi yenileyen ürünleri düzenli olarak kullanmak oluşan sivilcelerin geçmesine yardımcı olur; fakat cildi gereğinden fazla temizlemek de cilt tabakasına zarar verebilir. Cilt temizleme ürünlerinin fazla kullanılması ciltteki faydalı yağ tabakasını uzaklaştırır ve cildin zamanla yıpranmasına sebep olur. 


  • Cildinizi Koruyun 
  • Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak sivilce oluşumunu engeller. Zararlı ışınlar, kapalı ortamda bile cilde etki edebilir. Dolayısıyla ciltte parlama yapmayan, ince yapılı ve yağsız bir güneş koruyucu kullanılmalıdır. 


  • Cildinizi Nemlendirin 
  • Cilt nemlendirme her cilt tipi için atlanmaması gereken bir adımdır. Özellikle yağlı cilde sahip kişilerin cildi nemlendirmesinin sivilceye sebep olacağı yanlış bir görüştür. Cilde uygun ve sadece nem veren ürünler cildin yenilenmesine yardımcı olurken sivilce oluşumunu da önler. 


    Cilde her ne kadar dışardan bakım yapmak önemli olsa da özellikle beslenme düzeni de etkili bir faktördür. Fast food, aşırı baharatlı ve yağlı yiyecekler sivilce oluşumunu hızlandırır.

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin