Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

                                        SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER?


   Sivilce izleri, cilt yüzeyinde koyu, kırmızı veya pembe renkte hasar bırakan, çoğu zamanda doku kaybı oluşturan istenmeyen cilt problemlerinin en başına gelenleridir. Öncelikli olarak sivilce nedeni belirlenerek sivilcenin oluşması engellenmeli, ardından sivilce oluşmaya devam ediyorsa leke karşıtı içeriklere sahip ürünler kullanılmalıdır.

  

Leke karşıtı içerikler ise başlıca arbutin, niacinamide, ve AHA -BHA asitler olarak sıralanabilir. Bu içeriklerin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; Arbutin, bitkilerde bulunan bir glikozit türüdür. Endüstride dönüştürülerek sivilce lekeleri ve ciltteki renk eşitsizliği gibi cilt problemlerine yönelik bir krem veya serum formuna çevrilerek kozmetik ve dermokozmetikte kullanılmaktadır. Niacinamide; Bir tür besin maddesinin yine dermokozmetikte yarar sağlaması amacıyla dönüştürülmesinin ardından cilt için yararlı forma getirilmesidir. Başlıca faydaları ise cilt tonunu eşitlemesi, sivilce lekelerini iyileştirmesi ve cilt bariyerini onarmasıdır. Yine kozmetik ve dermokozmetik sektöründe niacinamide içerikli birden fazla serum ve tonik satışa sunulmaktadır. AHA-BHA içerikli ürünler ise diğer içeriklerden farklı olarak daha etkili ve daha kısa sürede sonuç veren içeriklere sahiptir. Meyve asitlerinin düşük oranlarından elde edilen bu asit, cilt yüzeyini nazik bir şekilde soyarak cildin yenilenmesini, cilt yüzeyindeki ölü ve lekeli derinin atılmasını sağlayarak, sivilce izlerinin iyileştirilmesini hızlandırmaktadır. 


  Bu içeriklerin yanı sıra retinol içerikli ürünler cildin yenilenme sürecini hızlandırarak cildin uzun vadede daha sağlıklı ve lekesiz olmasına olanak sağlar. Fakat retinol içerikli ürünler yüksek soyucu etkisi nedeni ile 25 yaş ve üzeri için uzmanlar tarafından önerilmektedir. 25 yaş ve altı için niacinamide, arbutin ve AHA-BHA içerikli ürünlerin kullanımı sivilce izleri ve lekelerinin tedavisi için yeterli olacaktır. Tüm bunların yanı sıra patates suyu, limon suyu vb. doğal yöntemler dediğimiz bu yöntemler kesinlikle denenmemeli, limonun ve patatesin asidik etkisi cilt bariyerini zedeleyeceği için daha çok lekelenmeye ve sivilcelenmeye sebebiyet vereceği bilinmelidir. Tüm bunların yanı sıra sivilcesiz ve lekesiz bir cilt için yaz-kış mutlaka cilt tipine uygun yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanılarak, cilt güneşten korunmalı ve sabah akşam düzenli temizlenerek nemlendirilmelidir. Cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz bu içerikler ile sivilce izlerinizin tamamen geçtiğini çok kısa bir süre içinde sizlerde gözlemleyebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin