Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Selülitle Savaşmanın Yolları

Bu yazıda neler var?

Görüntü olarak kadınları ve erkekleri rahatsız eden selülit en temel ifade ile ciltteki yağ hücrelerinin derinin tabakalarının arasına çıkmasından kaynaklanan yumru ve çukur oluşumudur. Genel olarak selülit portakal kabuğuna benzeyen bir görünüm ile varlığını hissettirir. Hem kadın hem de erkekleri etkileyen selülit, anatomik yapıya bağlı olarak iki cinsiyette farklı seyredebilir. Selülit tedavisi sayesinde kadın ve erkekler bu sorunu gözle görülür şekilde ortadan kaldırabilir.

Selülitin ortaya çıkmasının kesin nedeni bilinmese de hekimler tarafından ifade edilen bazı görüşler mevcut. Hekimlere göre selülit oluşumu cilt yüzeyinin altında yer alan dermatolojik tabakada bulunan bağ dokusu ile yağ tabakası arasındaki etkileşimden kaynaklanıyor.

İnsan cildinin şeklini koruyabilmesi ve vücudu sarması için sağlam bir zemine ihtiyaç vardır. Bu sağlam zemini oluşturan kas dokusu ile cilt arasında bir yağ dokusu yer alır. Genel olarak söz konusu bağ ve yağ dokusunun yeri kişiye ve cinsiyete göre değişiklik gösterir. Cilt altında bulunan yağ tabakası kalınlaşıp bağ dokusunun esnekliğini aştığında ise selülit meydana gelir.

Selülite Karşı Savaşta Beslenmenin Önemi

Selülit ile mücadele eden herkesin aklında selülit gidermek için uygulanacak yöntemler yer alır. Tedavi ve yöntemlere odaklananların pek çoğu selülit için nasıl beslenmesi gerektiğini genelde göz ardı eder.

Selülit ile tam anlamıyla savaş için bütüncül bir yöntem izlemek sonuca daha kısa sürede ulaşmanızı sağlayabilir. İşte selülit ile savaşırken tüketebileceğiniz güçlü besin önerileri;

Yeterli ve dengeli beslenin

Selülit oluşumuna neden olan faktörler arasında yaşam şekli ve beslenme rutini yer alıyor. Selülit yapan besinleri hayatınızdan çıkararak sağlıklı seçeneklere yönelebilirsiniz. Bu noktada uzman gözetiminde size uygun bir beslenme listesi oluşturmak işinizi kolaylaştırabilir.

Omega 3 açısından zengin besinler tüketin

Selülit oluştuğunda damar sağlığınız ayrı bir öneme sahip olur. Damar sağlığına iyi gelmesi açısından balık, ceviz, badem ve semiz otu gibi içerikleri beslenme rutinine ekleyebilirsiniz.

C ve E vitamini içeriğini önemseyin

Kolajen üretimini destekleyip çukurları kısa sürede kapatmak için limon, brokoli, ıspanak, kereviz, kayısı, domates gibi meyve ve sebzeleri tercih edebilirsiniz.

Ödem atmayı ihmal etmeyin

Vücudu toksinlerden arındırmak için bunu destekleyen içeriklere yönelebilirsiniz. Bunun için yeşil çay, ananas, salatalık ve maydanozu listeye ekleyebilirsiniz.

 

Kilo Değişimi Selülit Oluşumunu Etkiler Mi?

Selülit problemi yaşayanların pek çoğu zayıflama sayesinde bu görüntünün ortadan kalkacağını düşünür. Ancak genel manada zayıflama yolu ile selüliti ortadan kaldırmak mümkün değildir. Özellikle zayıflamayla birlikte gelen çatlak problemleri sorunu daha belirgin hale getirebilir. Bu nedenle selülit ve çatlak tedavisi için uzman gözetiminde sabırlı bir süreçten geçmeniz gerekir. Sonuç olarak kilo verme işleminin selüliti azaltmada olumlu bir etkisi yoktur. Ancak fazla kilo alımıyla selülit oluşumunun artmasına neden olabilirsiniz.

Selülite Karşı Medikal Yöntemler

Herkes selülit söz konusu olduğunda kendine uygun yöntemlerle sorunu çözmeye yönelir. Genel olarak kişiye ve cinsiyete göre selülit oluşumu değişiklik gösterdiği için uygulanan yöntemlerin buna uygun olması gerekir.

Selülit masajı başta olmak üzere birden farklı doğal yöntem ile sorunu çözmek isteyebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda ilerlemiş selülit problemlerini ortadan kaldırmak için daha profesyonel yöntemler gerekebilir. Söz konusu profesyonel yöntemler kişiye ve selülitin durumuna göre değişiklik gösterse de selülit mezoterapisi ve slim-up gibi birçok yöntem tercih edilebilir. Birden farklı selülit giderici tedavi sayesinde sabırlı bir şekilde aradığınız pürüzsüz görünüme ulaşabilirsiniz.

Selülitle Savaşta En Etkili 5 Yöntem

Selülit problemi yaşayan kadın ve erkek herkesin aklında selülit giderici yöntemler ve etkileri ile ilgili sorular mevcut. Genel olarak selülit tedavisinde herkesin rutin olarak kullandığı bazı yöntemler vardır. Özellikle selülit masajı gibi uygulaması kolay seçenekler bunların başında yer alır. Selülit ile kökten mücadele etmek için aşağıdaki 5 yöntemi uygulayabilirsiniz.

Spor

Sağlıklı bir vücudun altın anahtarının spor olduğunu duymuşsunuzdur. Selülit gibi cilt problemlerinde de spor oldukça önemli. Özellikle sabah ve akşam rutinleri halinde spor düzeni oluşturmak selülit tedavisinde etkili bir yöntem olabilir.

Kan dolaşımı hızlandırma

Kan dolaşımını hızlandıran ve damarlara iyi gelen yöntemler selülit tedavisini olumlu yönde etkiler. Bu noktada kan akışını doğal bir şekilde artırmak için al kılı fırça ile duş öncesi ve sonrası kese yapabilirsiniz.

Alkol ve sigara kullanımının sınırlandırılması

Genel vücut sağlığı için oldukça zararlı ürünler olan alkol ve sigara selüliti olumsuz yönde etkiler. Selülit oluşumunu azaltmak için sigara ve alkolü acilen bırakmanızda fayda var.

Doğal sebze ve meyvelerden destek

Sebze ve meyvelerden gelen antioksidan, C vitamini ve daha birçok destek selülit oluşumunu durdurmayı sağlar. Bu noktada beslenme rutinine sebze ve meyve eklemek yerinde bir karar olacaktır.

Su Tüketimi

Günlük hayatta sıklıkla unutulan suyun selülit tedavisinde ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Sağlıklı ve neme doygun bir cilt için düzenli olarak belli miktarda su içmeyi unutmayın.

Bu yazıda neler var?

EDİTÖRÜN ÖNERİLERİ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin