Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Saçlarımız Neden Yağlanır?

Saçlarımız görünüşümüzü tanımlayan en önemli ögelerden biri. Her birey saçlarının parlak, hacimli ve güzel gözükmesini ister. Çeşit çeşit bakım ürünleri kullanırız, gün aşırı yıkarız, şekillendiririz fakat gün sonunda hatta bazen gün ortasında bakarız ki saçlarımız yağlanmaya başlamış. Bu durum herkes için rahatsız edicidir ve çözüm ister. Peki saçlarımız neden çabuk yağlanır? Gelin birlikte inceleyelim…

   Saçlarımızın yağlı görünmesinin sebebi, aslında saçlarımızın değil saç derimizin yağlanmasıdır. Tabii ki bu yağlanma saçlarımızın sağlığı açısından önemlidir. Kıl köklerimizdeki yağ bezeleri saçlarımızın kurumamasını ve elastik olmasını sağlar. Dönem dönem farklı sebepler ise bu yağlanma miktarını arttırır ve saçlarımızı olması gerekenden daha parlak ve yağlı gösterir. Saçta yağlanma miktarı arttığından dolayı bu saçlardan beslenen mikroorganizmalar da çoğalır.

   Saç derimizin yağlanmasını ise yaşam tarzımız etkiler. Yediğimiz içtiğimiz besinler, kullandığımız ürünler, sigara kullanımı, vitamin eksikliği, stres, uyku düzeni, kilo alımı, mevsim değişiklikleri, çok sıcak suyla duş almak yağlanmayı arttıran faktörlerdendir.

Bu süreyi uzatmak için neler yapabiliriz?

   Saç derisini gerektiğinden az veya fazla yıkamamalıyız. Çünkü fazla yıkarsak saçlarımızın nemini kaybetmesine sebep oluruz. Saç derimiz tepkisel olarak daha fazla sebum üretir ve saçlarımız yağlanır. Az yıkarsak ise saçlarımız kuru kalamaz ve yağlanmaya başlar.

   Yağlı besinler tüketmek, fastfood ürünlerini kullanmak, yeterli ve dengeli beslenmemek saç derimizin sağlığını olumsuz etkiler.

   Saç derimizde olduğu gibi parmak uçlarımızda da yağ bezeleri bulunur. Saçlarımıza her dokunduğumuzda parmak uçlarımızdaki yağlar saçlarımıza geçer ve saçlar daha çabuk yağlanır.

   Saç kremlerini saç diplerinize sürmemelisiniz. Çünkü saç diplerinizi daha da ağırlaştırır ve yağlanmayı arttırır.

   Saçlarınıza ısıl işlem uygulamaktan kaçının. Çünkü bu işlemler saçınızı daha çok kurutur. Saç derisi ise bu kurumayı önlemek için sebum üretimini arttırır ve saçlarınız daha sık yağlanır.

   Saçlarınızı şampuanladıktan sonra en az 30 saniye suda tutarak temizleyin. Su berraklaşana kadar durulamaya devam edin. Yastık kılıfınızı sık sık değiştirmeniz ve tarağınızı temiz tutmanız da yağlanma süresini uzatabilir.

Işıl ışıl saçlara sahip olmanız dilekleriyle!

   Kendi saç ve cilt tipi analizinizi yaptırarak sizin için en doğru yöntemlere başvurun ve hacimli doğal saçlarınız gün boyu sizinle olsun…

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin