Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Saça İyi Gelen Yağlar Hangileridir?

Saça İyi Gelen Yağlar Hangileridir?

Sağlıklı, bakımlı ve parlak görünen saçlar her kadının arzusudur. Zaman zaman saçlarda normalden fazla dökülmeler yaşanabilir, saçlar matlaşabilir veya eskiye göre daha dayanıksız bir hale gelebilir. Benzer durumlar sadece saç tellerinde değil, saç derisinde de yaşanabilir. Saç derisinde oluşan kuruluklar sonucu tahriş veya kepeklenme sorunları ortaya çıkabilir. Bu gibi sorunları engellemek için doğal yağlar güzel bir seçimdir. Saçlara iyi gelen pek çok yağ vardır ve bunlar doğrudan uygulanabilir: Argan yağı, hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, hint yağı, jojoba yağı en çok bilinenleri olmakla birlikte çörek otu yağı, susam yağı, biberiye yağı ve üzüm çekirdeği yağı gibi daha az bilinen ama faydaları saymakla bitmeyecek türleri de mevcut. Her birinin de kendine özgü faydaları var.

Hindistan cevizi yağı, tüm saç tiplerinde kullanılabilir ve saçları yumuşatma etkisi ön plandadır. Kuru, keçeleşen, boyadan dolayı yıpranan saçlara uygulanabilir. Aynı şekilde argan yağı da aynı amaçla kullanılabilir. Saçlar için oldukça iyi bir nemlendiricidir. Argan yağı aynı zamanda çok fazla ısıl işleme maruz kalan saçlar için de iyi bir seçenektir. Jojoba, hint ve tatlı badem yağı ise genelde saçlarını bir an önce uzatmak isteyen kadınlar tarafından kullanılır. Bu yağların özelliklerinden birisi, saç büyümesini arttırmasıdır. Bu da demek oluyor ki saçların uzamasını hızlandırırken aynı zamanda yeni saç oluşumunu da desteklerler. Badem yağı içerdiği yüksek E vitamini ile bu işlevi sağlayarak saç kırılmalarını da engeller. Bunun sebebi de nemi saça hapsetmesidir. Üzüm çekirdeği yağı diğerleri kadar iyi bilinmese de oldukça faydalıdır. Üzüm tohumundan elde edilen bir yağdır ve saça doğrudan uygulanabilir. Biberiye yağı ise uçucu yağlardandır ve doğrudan uygulanması tavsiye edilmez. Bu sebeple diğer yağların içine birkaç damla karıştırılarak uygulanabilir, böylece alınan etki artar. Susam yağı da saç büyümesini destekleyen yağlardandır ve en iyi verim ısıtılarak kullanımı sonucu alınır. Çörek otu yağı ise saç derisindeki kaşıntı ve deride meydana gelen tahrişi engellemek için iyi bir seçenektir, yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

Saçlara yağ uygulanmadan önce saçlar ayrılmalı ve kafa derisinin her noktasına uygulama yapılmalıdır. Bu yağlar tek başlarına kullanılabildikleri gibi birkaç tanesi karıştırılarak da uygulanabilir. Minimum yarım saat bekletildikten sonra saçlar yıkanarak yağdan iyice arındırılmalıdır. Evet, yağlar saça iyi geliyor diyoruz ama uygulama bittikten sonra saçlar yağdan iyice arındırılmaz ise bu durum saçlara yarardan çok zarar verebilir. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin