Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Saç Tipine Göre Bakım Rutinleri

Saç tiplerine göre bakım rutinleri nasıl yapılmalıdır?

   Hacimli, ışıl ışıl, ahenkle dans eden saçlar hepimizin hayalidir. Saçlarımız, cildimizde olduğu gibi düzenli bakım ister. Çünkü gün içinde saçlarımız birçok olumsuz etkene maruz kalır. Hava kirliliği, egzoz dumanı, sigara dumanı, saçlarımızla oynadığımızda elimizdeki kirler saçlarımıza yapışır ve kirletir. Şekillendirmek için uyguladığımız ısıl işlemler saçlarımızı kurutur. Özellikle boyadığımızda saçlarımızı ciddi bir bakıma sokmamız gerekir. Cildimizde olduğu gibi saçlarımız da kişiye özeldir. Her saç tipinin kendine özel ihtiyaçları vardır. Gelin öncelikle tüm saç tiplerinin uygulayabileceği bakım rutinine bakalım…

Tüm saç tiplerine uygun bakım rutini nasıl olur?

   Genellikle saçlarımıza uygun bir şampuan ve krem seçerek günlük bakım rutinimizi tamamladığımızı düşünüyoruz. Fakat uygulamamız gereken farklı kimyasal ve biyolojik faktörler bulunur. Saç tipi, saçlarımızın nem oranını belirleyen gözeneklilik seviyesi, saçlarımızın kuruluk seviyesi, yıpranma seviyesi, ısıl işlem görme sıklığı, saç tellerinin kalınlığı, kıvırcıklığı, genelde toplu mu salık mı bırakıldığı gibi onlarca faktör; nasıl bir saç bakım rutini oluşturmamız gerektiğine dair bize ipucu verir. Tüm saç tiplerinin uygulaması gereken temel bakım adımları vardır. Öncelikle saçı temizlemek önem taşır. Fakat temizleme rutininizde de dikkat etmeniz gereken, kullanacağınız şampuan saç diplerindeki kiri ve yağı temizlese de sebum dengesini bozmayacak bir ürün olması gerekir. Çünkü içeriğinde bulunan paraben ve sülfat gibi ağır kimyasallar saçınıza zarar verir. Daha sonrasında saç tellerinizi dışarıdan besleyen krem ve saç maskeleri kullanmalısınız. Seçtiğiniz saç ürününün kuruluk, fazla yağlanma, koparak dökülme ve kırılma yaratmamasına dikkat etmelisiniz.  Üçüncü adımda ise saçlarınızı doğru taramalı, dolanmaları dikkatle, zarar vermeden açmalısınız. Saç tipi ne olursa olsun saçlarınızı uçlardan başlayarak açmalısınız. Taraklar büyük ve seyrek olmalı, fırçalar ise yumuşak kıllı olmalıdır. Daha sonrasında saçlarınızı nemlendirmelisiniz. Nemlendirme ürünü kolayca emilebilen, en küçük gözeneklere bile ulaşabilen nitelikte olmalıdır. Saçlarınızın bakımındaki en önemli nokta ise tüm bu rutinden ayrı olarak saçları güçlendiren besinler tüketmektir.  

Düz saçlar için saç bakım rutinimizde neler yapmalıyız?

   Düz telli saçlarda, saç köklerinde bulunan sebum direkt saç kökünden saç uçlarına doğru gider. Bu sebeple hızlıca yağlanır. Düz saçlı kişiler 2-3 günde bir yıkamaya özen göstermelidir. Hafif saç kremleri kullanılmalıdır çünkü ağır saç kremleri saçlarınızı daha da ağırlaştırır. Saçınızı fazla yağlandırmayacak nemlendirme ürünleri kullanmalısınız. Saçınıza hacim vermek istediğinizde hacim verici köpükler kullanabilirsiniz. Bu tür ürünleri saçlarınız hafif nemliyken kullanmalısınız.

Dalgalı saçlar için saç bakım rutinimizde neler yapmalıyız?

   Dalgalı saçlar düz saçlara göre daha kuru olma eğilimindedir. Düz saçlı kişiler kadar sık yıkamaya gerek yoktur, 3-4 günde bir yıkanılabilir. Dalgalı saçlarda saçı yıkamadan önce iyi bir saç yağıyla saçlarınıza maske yapmak saçlarınızın daha parlak ve nemli olmasını sağlayabilir. Yıkama işleminden sonra saçınızın uçlarındaki kuru görüntüyü gidermek için bakım yağları sürebilirsiniz. Saçlarınızda kuruma ve sertleşme eğilimi olmaması için bu işlemler sonrasında saçlarınızı nemlendirmelisiniz.

Kıvırcık saçlar için saç bakım rutinimizde neler yapmalıyız?

   Kıvırcık saçlar iyi bir bakımla diğer saç tiplerine göre her zaman daha sağlıklı ve hacimli görünürler. Saçlarınızı yıkarken saç derisine fazla şampuan sürmemeniz önem taşır. Çünkü saçlarınız kurumaya meyillidir. Saçlarınızın kurumaması için çok fazla yıkamaktan kaçınmalısınız. Mutlaka besleyici ve nemlendirici ürünler kullanmalısınız. Saçlarınızı duştan sonra tararken besleyici ve nemlendirici ürünleri yedirerek tarayın. Böylece saçlarınız daha kolay açılacaktır. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin