Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Ruj Nasıl Daha Kalıcı Hale Getirilir?

Ruj Nasıl Daha Kalıcı Hale Getirilir?


Birçok ruj türü bulunmakla beraber bunların kalıcılık seviyeleri çeşitlerine göre değişmektedir. Saten bitişli yani nispeten daha "parlak" rujların kalıcılığı mat yapılı rujlara göre çok daha azdır. Kalıcılığı az olan rujlar sık sık tazeleme ihtiyacı hissettirir ve özellikle yoğun bir günde ruj tazelemeye bile vakit ayıramayan kadınlar olabilir. Veya yemek yerken, bir şey içerken rujunun %80 kadar bir oranının bardağında kalmasını kimse istemez. Bu tür can sıkıcı durumları önlemek adına, rujun nasıl daha kalıcı hale getirilebileceğini öğrenmek faydalı olacaktır. Bunu sağlamak için önerilen birkaç teknik vardır: Öncelikle ürünün uygulanacağı yer muhakkak pürüzsüz olmalıdır. Kuru ve çatlak dudaklarda ürün olması gerektiği biçimde durmaz. Bu sorunun önüne geçmek için ise peeling ürünlerinden destek alınabilir. Dudak peelingleri, dudak maskeleri hem pürüzsüz hem yumuşak dudaklara sahip olmayı sağlar. Ruj uygulanmadan önce dudaklara baz uygulanabilir. Bu amaca uygun birçok dudak bazı mevcut, genel işlevleriyse aynı.

Rujun kalıcılığını arttırmak ve rujdan elde edilen rengin daha canlı olmasını sağlamak. Dudaklara baz uygulandıktan sonraki adım ise süreceğiniz rujun rengiyle uyumlu bir dudak kalemi uygulamak. Dudakları kalemle çerçevelemek ve dudağın iç kısmına doğru taşırmak bir yandan dudakların daha dolgun görünmesini sağlarken diğer yandan rujun altında bir tabaka oluşturarak kalıcılığını arttıracaktır. Bunun ardından artık rujunuzu uygulamaya hazırsınız. Rujun dudakta kalma süresini uzatmaya sağlayan bir diğer yol ise pudradan destek almak. Ruju sürdükten sonra dudaklara ince bir katman peçete yapıştırıp, üzerinden fırçanıza aldığınız pudra ile tampon hareketlerle geçtiğinizde rujunuz dudağınızda daha da kalıcı hale gelmiş olacaktır.

Bu işlemlerle uğraşmak zahmetli geliyorsa biraz daha pratik, daha az vakit alan ve hemen hemen aynı etkiyi veren bir yöntem mevcut. Ruju sürdükten sonra peçete ile fazlalığı almak dudaktaki ürün katmanını incelterek yeni uygulanacak katlara zemin hazırlayacaktır. Ardından incecik transparan pudra sürüldükten sonra 2.kat ruj sürülür. Bu ilk anlatılan yöntem kadar olmasa da ruju kalıcı hale getirecek bir diğer uygulamadır. 




DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin